شنبه، 9 مرداد 1400

امام کاظم علیه السلام و توبه بشر حافى

پرسش :

جریان توبه بشر حافى در اثر کلام امام کاظم (علیه السلام) چه بود؟

پاسخ :
خطیب بغدادى نقل مى کند: «به واسطه امام کاظم(علیه السلام) بُشر حافى توبه نمود؛ زیرا امام از کنار خانه اش در بغداد عبور مى کرد، صداى آلات لهو و رقص از آن خانه به گوش مى رسید. کنیزى که به دستش خاک روبه منزل بود خارج شد و آن ها را کنار درب خانه ریخت. حضرت به او فرمود:

«اى کنیز! صاحب این خانه آزاد است یا بنده؟ او عرض کرد: بلکه آزاد است.

حضرت فرمود: راست گفتى، اگر او عبد بود از مولاى خود مى ترسید.

کنیز کمى دیر به داخل خانه بازگشت، بشر از او سؤال کرد که چه چیز باعث شد که دیر برگشتى؟

او گفت: مردى به من چنین و چنان گفت.

بشر پابرهنه از منزل بیرون آمد تا این که مولاى ما امام کاظم(علیه السلام) را ملاقات نمود و از این بابت عذرخواهى کرده و گریست و از کردار خود حیا کرده و به دست حضرت توبه نمود»(1)

پی نوشت:
(1). تاریخ بغداد، ج 7، ص 67.

منبع: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم ، 1385 ه.ش، ص 122.