يکشنبه، 24 مرداد 1400

خبر دادن امام حسین(ع) از غیبت حضرت مهدی(عج)

پرسش :

آیا امام حسین (علیه السلام) از «غیبت» امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) خبر داده است؟

پاسخ :
امام حسین(علیه السلام) بارها از «غیبت» کردن امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) خبر داده است؛ که به برخی از این روایات اشاره می نماییم:

1. شیخ صدوق(رحمة الله علیه) به سند خود از امام حسین(علیه السلام) نقل کرده که فرمود: «فِی‏ التَّاسِعِ‏ مِنْ‏ وُلْدِی‏ سُنَّةٌ مِنْ یُوسُفَ وَ سُنَّةٌ مِنْ مُوسَى بْنِ عِمْرَانَ(علیه السلام) وَ هُوَ قَائِمُنَا أَهْلَ الْبَیْتِ یُصْلِحُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَمْرَهُ فِی لَیْلَةٍ وَاحِدَةٍ»(1)؛ (در نهمین از فرزندانم سنتى از یوسف و سنتى از موسى بن عمران است و او قائم ما اهل بیت مى باشد که خداوند تبارک و تعالى امر او را در یک شب اصلاح خواهد نمود).

2. و نیز امام حسین(علیه السلام) نقل کرده که فرمود: «قَائِمُ هَذِهِ الْأُمَّةِ هُوَ التَّاسِعُ مِنْ وُلْدِی وَ هُوَ صَاحِبُ الْغَیْبَةِ»(2)؛ (قائم این امت همان نهمین از اولاد من است و او دارای غیبت مى باشد ...).

3. و نیز فرمود: «... لَهُ غَیْبَةٌ یَرْتَدُّ فِیهَا أَقْوَامٌ وَ یَثْبُتُ عَلَى الدِّینِ فِیهَا آخَرُونَ ...»(3)؛ (... براى او غیبتى است که اقوامى در آن مرتد شده و گروهى دیگر بر دین ثابت خواهند بود ...).

پی‌نوشت‌ها:
(1). کمال الدین و تمام النعمة، ابن بابویه، محمد بن على‏، محقق / مصحح: غفارى، على اکبر، اسلامیه‏، تهران،‏ 1395 قمری‏، چاپ: دوم‏، ج‏ 1، ص 317، باب 30 (ما أخبر به الحسین بن علی بن أبی طالب(علیه السلام) من وقوع الغیبة بالقائم(علیه السلام) و أنه الثانی عشر من الأئمة)؛ بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى‏، محقق / مصحح: جمعى از محققان‏، دار إحیاء التراث العربی‏، بیروت‏، 1403 قمری‏، چاپ: دوم، ج ‏51، ص 133، باب 3 (ما روی فی ذلک عن الحسنین صلوات الله علیهما)، ح 2.
(2). کمال الدین و تمام النعمة، همان؛ بحار الأنوار، همان، ح 3.
(3). بحار الأنوار، همان، ح 4.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، چاپ هفتم، 1390 ش، ص 332.