دوشنبه، 13 آبان 1392

پرسش :

آیا بانوان مى توانند نماینده مجلس خبرگان رهبرى شوند؟

پاسخ :
به لحاظ قانونى هیچ منعى براى حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبرى وجود ندارد و بانوان مجتهده واجد الشرایط، مى توانند به عضویت مجلس خبرگان رهبرى در آیند؛ زیرا از نظر فقهى، در اظهارنظر کارشناسى، جنسیت و مرد بودن شرط نیست1. و از نظر حقوقى نیز در آیین نامه داخلى مجلس خبرگان2 شرطى به عنوان مرد بودن، ذکر نشده است. عضویت در خبرگان رهبرى شرایطى دارد که در آیین نامه آمده و زنان مجتهده اى که سایر شرایط لازم را داشته باشند؛ مى توانند کاندیدا شده و در صورت انتخاب مردمى، به مجلس خبرگان رهبرى راه یابند3.
پی نوشت:
1. آیه اللّه مصباح یزدى، به نقل از: خبرگزارى شریف نیوز، 21 شهریور 1385.
2. ماده یازدهم قانون انتخابات مجلس خبرگان.
3. آیه اللّه ابراهیم امینى، خبرگزارى جمهورى اسلامى.
منبع: www.porseman.org