نوجوانان به مانند بزرگسالان با شروع دوران نوجوانی، استرس هایی را تجربه می کند که عدم مدیریت ایشان ممکن است به لحاظ رشد جسمی و روانی به ایشان آسیب هایی را وارد کند. بهترین کار، آموختن مدیریت استرس به ایشان است.
7 نکته برای مدیریت استرس های نوجوان مان در دورانی که نیاز به این حمایت ها دارد.
چکیده: نوجوانان به مانند بزرگسالان با شروع دوران نوجوانی، استرس هایی را تجربه می کند که عدم مدیریت ایشان ممکن است به لحاظ رشد جسمی و روانی به ایشان آسیب هایی را وارد کند. بهترین کار، آموختن مدیریت استرس به ایشان است.
تعداد کلمات 581 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
چه فایدهای دارد اگر استرس فرزند نوجوانتان شما را هم دچار استرس کند. به یاد داشته باشید این شمایید که میتوانید با راهحلهای ساده به آنان کمک کنید از پس استرس خود بربیایند.
۱. خواب کافی
به خاطر مدرسه، فعالیتهای اجتماعی و خانوادگی در منزل و موارد دیگر، معمولا نوجوان نمیتواند بهاندازهی کافی بخوابد. او باید تا دیر وقت بیدار باشد و صبح زود هم از خانه بیرون بزند. در چنین وضعی استراحت برای از بین بردن استرسهای مختلف ضروری است. وقتی بدن استراحت کافی داشته باشد ذهن نیز آرام و قبراق میشود. خواب کافی به نوجوان کمک میکند با استرس روبهرو شود. چرت کوتاه میان فعالیتهای مختلف نیز میتواند استرس را کاهش دهد.
۲. فعالیت جسمی
یکی از بهترین راهکارهای کاهش استرس برای نوجوانان، فعالیتهای جسمی است. هیچ چیز مثل دویدن استرس را کاهش نمیدهد. اگر نوجوان دچار استرس شده است، او را به پیادهروی یا رفتن به باشگاه ورزشی تشویق کنید. ورزش، ذهن و جسم را از استرس تهی میکند.
۳. رژیم غذایی سالم
تغذیهی سالم برای از بین بردن استرس در بدن لازم و ضروری است. رژیم غذایی متعادل شامل میوه، سبزی، لبنیات و پروتئین است. وقتی نوجوانان دچار استرس میشوند به خوردن هلههوله و غذاهایی مانند پیتزا و برگرها، هاتداگ و تنقلاتی چون بستنی روی میآورند. سعی کنید نوجوانان به جای این مواد غذایی، خوراکیهای سالمی مثل توت، شکلات تلخ، شیر و گوشت بوقلمون میل کنند.
مدیریت نوجوان کمی دشوار است حال اگر نوجوان دچار استرس هم باشد که دیگر شرایط دشوارتر نیز میشود. والدین باید هوای نوجوانان را داشته باشند. نباید با تنبیه و سرزنش وضعیت را آشفتهتر کنند. اگر قصد دارید استرس فرزند خود را کم کنید، باید همواره پشتیان آنان و در کنارشان باشید.
۵. تمرکز بر نقاط مثبت
هنگام استرس، بیشتر به مشکلات و نقاط منفی متمرکز میشویم. بیشتر به آنچه نداریم و انجام دادنش در توانمان نیست، فکر میکنیم. استرس نتیجهی افکار منفی و تمرکز بر اشتباهات و مشکلات است، و شرایط را بدتر میکند. البته مثبت اندیشی در اوج بحرانها و مشکلات کمی دشوار است ولی باید به فرزند خود بیاموزید در بحرانها بر تواناییهای خود تمرکز کند و با تکیه بر همین نقاط قوت، شرایط را بهبود بخشد.
به نوجوان بیاموزید چگونه با الگوهای فکری مخرب که هنگام استرس ظاهر میشوند مبارزه کند، زیرا این روش یکی از راههای مؤثر مدیریت استرس است.
۶. گفتگو دربارهی استرس
فرزند خود را تشویق کنید تا از مسائل و مشکلات خود حرف بزند. درباره نگرانیهای خود صحبت کند. گفتگو دربارهی نگرانیها و دل مشغولیها یکی از بهترین راهها برای کاهش استرس است. وقتی دربارهی مسائل و مشکلات خود حرف میزنید، سریعتر راهی برای حل آنها پیدا خواهید کرد. به عنوان والدین یک نوجوان مهمترین وظیفهی شما گوش سپردن به حرفها و درد دلهای فرزندتان است. به او گوش کنید و ببینید چطور میتوانید مشکلات را برای او سادهتر کنید
۷. انجام کارهای شادیآفرین
هر آنچه شما را خوشحال میکند از استرستان میکاهد. اجازه بدهید نوجوان به کارهای مورد علاقهاش بپردازد تا از استرسهایش کم شود. دلخوشیهای کوچک و شادیآور به سادگی گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، بازی یا تماشای فیلم بسیار مفیدند.