خواص دارویی گل بنفشه

گیاه زیبا و معطر بنفشه که دارای انواع زینتی و دارویی بوده، از زمانهای گذشته از آن در درمان بیماری ها استفاده می شده است و از جایگاه ویژه ای در طب سنتی برخوردار است.
دوشنبه، 14 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
خواص دارویی گل بنفشه
گل بنفشه اکسیر درمانی ست" در بهبود خواب، درمان سر درد، آرامش قلب و ... موثر است"
 
چکیده : گیاه زیبا و معطر بنفشه که دارای انواع زینتی و دارویی بوده، از زمانهای گذشته از آن در درمان بیماری ها استفاده میشده است و از جایگاه ویژه ای در طب سنتی برخوردار است.

تعداد کلمات 736 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

خواص درمانی گل بنفشه

خواص بنفشه، طبیعت و خواص درمانی

 گل بنفشه دارای طبیعت سرد و تر است. برخی از مهمترین خواص بنفشه به طور خلاصه به شرح زیر می باشد:

•    استفاده از گیاه بنفشه برای بهبود و درمان سردردهای ناشی از گرمی بسیار مفید است. یکی از مشکلات شایع که امروزه گریبانگیر بیشتر افراد جامعه شده است، سردرد است که بخش عمده‌ای از این سردردها، به دلیل گرمی زیاد مغز یا خشک شدن نسبی مغز به خاطر سبک زندگی امروزی (استرس‌های زیاد فردی، دیر خوابیدن، کم بودن خواب شب، مصرف زیاد گرمی‌ها و مواد غذایی تند و طعم دهنده) می‌باشد و مصرف شربت بنفشه به درمان آن کمک شایانی میکند.

•    از مهمترین خواص بنفشه استفاده از آن برای درمان سرفههای ناشی از گرمی و خشکی است. طبع خنک این گیاه باعث شده استفاده از شربت و دمنوش تهیه شده از آن، باعث انعطاف‌پذیر و نرم شدن ریه و مجاری هوایی ‌شود.

•    مصرف شربت بنفشه برای افرادی که اسهال‌های خونی ناشی از گرمی و صفرا دارند، مفید است. به طورکلی گیاه بنفشه به دلیل داشتن طبع خنک، ضد صفرا عمل می‌کند. بنابراین علت و ریشه این نوع اسهال را برطرف کرده و باعث بهبود تحریک روده، اسهال و خون‌ریزی می‌شود.

  •  گل بنفشه در درمان بیماری‌های گوارشی و پاکسازی ریه و پوست استفاده می‌شود و برای درمان بیماری سینوزیت بسیار مفید است. همچنین ریختن چند قطره از آب دمکرده این گیاه، در بینی برای باز کردن تنفس، رفع خشونت سینه و زکام بسیار مفید است.
 
•  آب دمکرده گیاه بنفشه برای درمان برفک دهان مفید بوده، به این منظور، مقداری از آن را در دهان نگه دارید و یا با آب تازه آن دهانشویه کنید، برفک دهانرا برطرف می سازد،ورم لثه را می نشاند و اگر در گلو قرقره کنید آنژین را درمان میکند.
 
•  روغن بنفشه نیز فواید بسیار دارد ازجمله جلوگیری از ریزش مو، سفید کردن پوست صورت، برطرف کردن کک‌ومک صورت، نرم کردن مو و برای سینوزیت، میگرن و سردرد بهترین درمان است.
 
•    کاهش و رفع تب از دیگر خواص بنفشه است. به این منظور مقداری گل بنفشه را داخل آب خنک همراه با گلاب بریزید و بعد از نیم ساعت صاف کرده و به شخص تب دار داده شود.
 
•    استفاده از دمنوش بنفشه برای درمان بیخوابی مفید است" جالب است بدانید، هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود، باعث بی خوابی میگردد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است. متخصصان طب سنتی در این زمینه توصیه میکنند که یک تا دو مرتبه در طول روز از دمنوش این گیاه استفاده شود.
 
•    استفاده از گیاه بنفشه خاصیت ضد سرطان داشته، به ویژه مصرف این گیاه در پیشگیری از سرطان‌های سینه و ریه تاثیرگذار است.


خواص دیگر:

از گل بنفشه به عنوان نرم کننده ی اختلالات صفراوی و ناراحتی ریه استفاده می شود. در هند از گل بنفشه به عنوان معرق و برای کاهش تب استفاده می کنند.
گل بنفشه مسهل صفرا می باشد و عطش، حرارت خون، تب های گرم و خفقان را تسکین می دهد اگر همراه آلو و ماء الشعیر خورده شود اثر آن بیشتر است. برای نزله، زکام، سرفه، پلورزی و سرماخوردگی، ناراحتی های معده، کبد و طحال ودرد کلیه چه از طریق خوردن و چه از طریق مالیدن و دم کرده ی آن روی عضو و استفاده از ضماد بکار می رود. بوییدن گل تازه بنفشه خواب آور است.
مالیدن آن جهت درمان ریزش مو، نرم کردن اعصاب و مفاصل و در حفظ صحت ناخن خیلی نافع است. گل بنفشه درمان کننده صرع اطفال، ضد احتباس ادرار وسوزش آن است.
گل بنفشه را برای تصفیه ی خون، رفع جوش، کورک، تبخال، دمل و نظایر آن می خورند. ضماد گل بنفشه برای بیماری های پوستی تجویز می شود و از ریشه ی آن به عنوان قی آور استفاده می گردد. در موقع تهیه نباید زیاد جوشانید زیرا اثر آن کاسته می شود و دم کرده آن همیشه بهتر است


مضرات بنفشه موارد احتیاطی و منع مصرف

 زیاره روی در مصرف گل بنفشه، موجب ضعف و سنگینی معده و آشفتگی حال میشود" همچنین مصرف زیاد آن به تهوع و استفراغ منجر خواهد شد.
 
منابع : بوعلی دارو ، مجله طب اسلامی، مجله طبی ایران پزشک

بیشتر بخوانید : معرفی بنفشه یا گل بنفشه و خواص درمانی آن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط