برخورد صحیح با لجبازی کودکان

کودکان نوپا، وقتی با شرایطی که مطابق میل و انتظاراتشان نیست روبه­ رو می­ شوند، متوسل به حربه لجبازی می ­شوند. آن­ها در واقع به این وسیله می­ خواهند، والدین خود را مجاب به پذیرش خواسته­ های مطلوب یا نامطلوب خود کنند. والدین در برخورد با این مساله به جای عکس العمل تند و غیرمنطقی، باید به نکات و راه کارهای زیر توجه کنند. با ما همراه باشید.
چهارشنبه، 22 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
برخورد صحیح با لجبازی کودکان
 لجبازی بخشی از فرآیند یادگیری کودک به شمار می رود.
 
چکیده: کودکان نوپا، وقتی با شرایطی که مطابق میل و انتظاراتشان نیست روبه ­رو می­ شوند، متوسل به حربه لجبازی می ­شوند. آن­ها در واقع به این وسیله می­ خواهند، والدین خود را مجاب به پذیرش خواسته­ های مطلوب یا نامطلوب خود کنند. والدین در برخورد با این مساله به جای عکس العمل تند و غیرمنطقی، باید به نکات و راه کارهای زیر توجه کنند. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات  714 /  تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

برخورد صحیح با لجبازی کودکان

هنگام لجبازی کودکان، به این نکات توجه کنید

امکان ندارد که فرزند شما دوران نوپایی را‌ پشت سر بگذارد، اما یکی از آن نمایش‌هایی را‌ که به طور معمول روی زمین اجرا می‌شود و به آن "لجبازی" می‌گوییم، برایتان اجرا نکند؛ البته بعضی از آنها استعداد بیشتری در این زمینه‌ دارند و زودتر لجباز می‌شوند!
● وقتی کودک نوپا با واقعیت دنیای بیرون مواجه می‌شود –که ‌همیشه به خواسته‌هایش پاسخ مثبت داده نمی‌شود و شرایط به دلخواه او تغییر نمی‌کند- شروع به لجبازی می‌نماید.
● عوامل بسیاری بر لجبازی فرزند نوپای شما موثرند، اما همواره علت اصلی آن  نوعی احساس درماندگی ناشی از عدم توانایی کافی برای انجام امور مربوط به خودش، شرایطی که مطابق میلش نیست و یا به طور کلی کاهش تحمل عاطفی وی است.
● به هر حال علت این مسئله هرچه باشد به محض فعال شدن چاشنی انفجار صورت می‌گیرد.
● لجبازی کودک حتی در خانه برای والدین امری بسیار ناخوشایند است، حال تصور کنید اگر این مسئله در مغازه، ماشین، خیابان، خانه‌ی دیگران و یا به طور کلی خارج از منزل اتفاق بیفتد، تا چه اندازه پدر و مادر را خجالت‌زده می‌کند. ولی باید منطقی برخورد کنید تا از جنجال‌های آینده جلوگیری شود.
● ممکن است کودک در هنگام لجبازی و درست در هنگامی که از شدت خشم در حال انفجار است و به قول معروف دیگر به هیچ‌ چیز توجه نمی‌کند، با کارهایش موجبات ترس خود و در نهایت والدینش را فراهم سازد، زیرا در این مواقع برخی از آنان به این سو و آن سو می‌دوند و جیغ می‌کشند، روی زمین می‌نشینند یا می‌خوابند و یا با مشت بر زمین می‌کوبند و برخی دیگر نیز سرخود را به شما و اثاثیه منزل می‌کوبند.
بنابراین به یاد داشته باشید شما می‌توانید احساس درماندگی کودک نوپایتان را کاهش دهید، اما هرگز از بند آن به طور کامل رها نخواهید شد، زیرا لجبازی بخشی از فرآیند یادگیری اوست.
 

هنگام لجبازی کودکان، به این راه کارها عمل کنید

با استفاده از شیوه‌های ذکرشده گاهی اوقات می‌توانید از لجبازی کودک جلوگیری کنید، ولی باید بدانید که این کار همیشه میسر نیست. وقتی کودک شما لجبازی می‌کند، باید:
* فراموش نکنید زمانی که فرزندتان لجبازی می‌کند، به هیچ‌وجه نباید خود را درگیر او کنید، زیرا اگر درگیر لجبازی کودکتان شوید و به او توجه نشان دهید در واقع به وی ثابت کرده‌اید که لجبازی در جلب توجه شما موثر است و باید از آن به بعد منتظر باشید که این نمایش بارها و بارها تکرار شود.
* مطمئن گردید که کودکتان به خودش، دیگران یا اسباب و اثاثیه منزل آسیبی وارد نمی‌کند.
* سعی کنید خونسرد و آرام باشید، عصبانیت شما فقط شرایط را وخیم‌تر خواهد کرد و اگر فکر می‌کنید ممکن است کنترل خود را از دست بدهید، از اتاق خارج شوید چرا که در غیر این صورت موجبات لجبازی مجدد او را فراهم خواهید کرد.
* برای استدلال و توضیح وقت خود را تلف نکنید؛ او نمی‌خواهد حرف شما را بشنود! بنابراین به حرفتان گوش نخواهد کرد.
* در نظر داشته باشید که در اغلب موارد کودکان در محیطی امن و جدای از دیگران زودتر لجبازی را کنار می‌گذارند، اگرچه در برخی دیگر از کودکان این مسئله وضعیت را بدتر و وخیم‌تر می‌کند.
* وقتی مطمئن شدید که کودک نمی‌تواند به کسی یا چیزی آسیب برساند، از اتاق خارج شوید.
بنابراین می توان گفت کودکان نوپا وقتی بزرگ‌تر می‌شوند، برای اینکه بتوانند کار مورد علاقه‌شان را انجام دهند نمایش لجبازی را اجرا می‌کنند، که بهترین راه خنثی کردن آن بی‌تفاوتی و بی‌توجهی به آنان می‌باشد.

تهیه و تنظیم: خانم حدیثه اسفندیار
منبع: برگرفته از سخنان دکتر بهروز مقدادی
 

بیشتر بخوانید:
نقش مادران خلاق و غیر خلاق در تربیت فرزند
روش‌های جایگزین تنبیه بدنی در کودک
مدیریت خواسته های کودکانمان
دو عنصر کلیدی تربیت کودک



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط