اصول فرآیند آشنایی قبل از ازدواج

اگر بنابر این است که ازدواج،عامل سعادت و بستر دلخوشی و لذت از زندگی دنیوی باشد و نردبان موفقیت و عاقبت بخیری شخص واقع شود،لازم است که مراحل قبل از ازدواج و خصوصا آشنایی قبل از ازدواج را بدرستی و با رعایت اصول طی نماید.
پنجشنبه، 10 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
اصول فرآیند آشنایی قبل از ازدواج
آشنایی قبل از ازدواج اگر با رعایت اصول صورت بگیرد،غالبا باعث رضایت از زندگی می گردد.
چکیده : اگر بنابر این است که ازدواج،عامل سعادت و بستر دلخوشی و لذت از زندگی دنیوی باشد و نردبان موفقیت و عاقبت بخیری شخص واقع شود،لازم است که مراحل قبل از ازدواج و خصوصا آشنایی قبل از ازدواج را بدرستی و با رعایت اصول طی نماید.

تعداد کلمات 1248 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه

 اصول فرآیند آشنایی قبل از ازدواج

فرآیند آشنایی قبل از ازدواج

   نظر به اهمیت آشنایی و شناخت قبل از ازدواج رعایت موازین و اصول زیر ضروریست.

1- پرسش تا آشنایی کامل: از آنجا که بیشترین اطلاعات از طریق پرسش به دست می‌آید لازم است دختر و پسری که قرار است باهم ازدواج کنند آنقدر در طول آشنایی از یکدیگر سوال کنند که نقطه ابهامی در مورد آنان باقی نماند. اینکه چه سوال کنند?   کلیه مواردی است که در ازدواج موثر است. با توجه به فرهنگ رایج، لیست سوالات را تهیه و در مواقع مناسب آنها را مطرح کنند و پاسخ بگیرند. مواردی است که در طرف احتمال صداقت نیست. سوالات غیر مستقیم از افراد و منابع دیگر می‌توانند به واقعیت منتهی گردد. این هنری است که باید دختر و پسر داشته باشد.
 
2- تمرکز بر نشانه های هشدار دهنده: نادیده گرفتن نشانه های هشدار دهنده یکی از اشتباهاتی که ممکن است در ازدواج رخداد. نمونه ای از نشانه های هشدار دهنده عبارتند از:
 طرف مقابل از صحبت کردن در مورد گذشته خود اجتناب می کند.
جزئیات سوابق خانوادگی خود را مطرح نمی‌کند.
 اعضای خانواده خود است و نشانه ای از وابستگی است.
 علائمی از اعتیاد در بین مشاهده می‌شود.
 هدایای غیرمنتظره ای به طرف خود می دهد.
 چشم چرانی میکند و آثاری از روابط با دیگران وجود دارد.
 و …
 در چنین مواردی توجه کردن و تحت تاثیر عشق و علاقه بدون تفاوت گذاشتن اشتباه است. بحث و بررسی در چنین مواردی ضروری است تا بالاخره به آشنایی و شفافیت منتهی گردد.
 
3- تامل در سازش: یکی از اشتباهاتی که ممکن است در ازدواج انجام گیرد عجله در سازش است. بسیاری از دختران یا پسران تحت تاثیر عوامل ماده یا جنسی و یا موارد دیگر قبل از بررسی های لازم بسیاری از ارزش ها رفتارها و عادت های خود را به سرعت در جهت تطابق با طرف مقابل تغییر می‌دهند. در مواردی که عقاید باورها و علایق آنها با طرف مقابل هم خوانی ندارد وانمود میکنند که تفاهم دارند. ید باورها و علایق خود را نادیده می‌گیرند و امنیتی برای آن قائل نمی‌شود. سازش مدارا و مساله در زندگی مشترک از اهمیت زیادی برخوردار است ، اما در زمان ازدواج ،وقتی این سازش زود هنگام و ناپخته باشد تبعات ناخوشایندی خواهد داشت. بعد از ازدواج سازش مدارا و مصالح اساس زندگی مشترک تو هم متفاوت است ولی قبل از ازدواج چند تعهدی به طرف مقابل داده نشده در سازش زود هنگام احتمال انجام یک ازدواج ناموفق وجود دارد
 
4-  عدم تسلیم به نیازهای جنسی: دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند، نیاز جنسی در این زمینه موجب می‌شود که قبل از ازدواج مبادرت به رابطه جنسی کنند. موارد زیادی است که افسون جاذبه جنسی موجب شده است که دختر و پسر در دام یک ازدواج ناموفق گرفتار شود. بنابراین لازم است از هرگونه پاسخ جنسی قبل از ازدواج پرهیز گردد. با کسی که قرار است ازدواج کنید با صبر و حوصله و به دور از رابطه جنسی برای شناخت اقدام کنید تا فرصتی فراهم گردد که بدون تاثیر جاذبه جنسی و با واقع‌بینی به شناخت وی نایل شوید.
 به عنوان مثال اخلاقی در مورد خست،لجاجت و عصبانیت زیر سوال است تا به پاسخ این سوال نرسیم بررسی ضروری است.
 
5- جذابیت و محبت مقدم بر تفاهم: تفاهم بر ازدواج لازم است ولی کافی نیست یکی دیگر از ملازمات ازدواج جذابیت و علاقه و محبت است. جذابیت و به دل نشستن طرف شرط یک ازدواج پایدار و با صمیمیت است. به امید آنکه علاقه ایجاد می‌شود نباید تن به قضا داد.حال ملاک است نه امید به آینده.
 
6-دل نبستن به  تغییر و کم شدن مشکلات پس از ازدواج: باز هم تاکید می‌شود ملاک حال است.دل بستن به اینکه انشاالله مشکلات در آینده کم می‌شود و این باور که  طرف را تغییر می دهم، اصلاح می کنم، باوری بیهوده است. سپردن سرنوشت به شانس و تصادف و بنای پایه زندگی بر باورهای غلط عاقلانه نیست. آن هم بنای ازدواج که سودای عمر است. امید دادن، تضمین اجرایی ندارد و در اکثر موارد قابل حصول نیست.
 
7- عدم تسلیم به کشش های مادی و ظاهری: بسیاری از افراد تحت تاثیر ظواهر مادی،پول، ثروت، ماشین، باغ،قدرت و نفوذ، شهرت و... بدون توجه به سایر عوامل اثرگذار مبادرت به ازدواج می‌کنند. چنین ازدواج هایی سپردن سرنوشت به دست قضا و قدر است. چه بسا منجر به تباهی و گرفتاری در باتلاقی گردد که خلاصی از آن به سادگی میسر نخواهد بود.
 
8- مقدم شمردن تفاهم بر تعهد: مواردی است که قبل از یقین به تفاهم و مناسب بودن طرف مقابل تعهد و قول ازدواج می کنیم در چنین مواردی احتمال عدم تفاهم وجود دارد و چه بسا به دنبال آن ناسازگاری و شرایط بسوز بساز حاکم گردد.
 
9- تامل در موارد تردید: وقتی در مورد بعضی از عوامل اثر گذار در ازدواج تردیدهایی وجود دارد، نباید آن را نادیده گرفت باید تا رفع تردید و رسیدن به واقعیت به پرس و جو ادامه داد.
 

مراحل آشنایی
 

 مرحله اول شناخت خود

 اولین اقدامی که در مورد ازدواج انجام می‌گیرد آن است که دختر یا پسر خود را از جهات مختلف بشناسد. در یابد که خود واقعی او کیست و متوجه شود که چه شخصی برای او مناسب است؟مشاور برای کمک به مراجع  برای شناخت  خود بایستی در مورد ویژگی‌های وی از نظر خودش بستگان دوستان محیط تحصیلی و نیز محیط کار اطلاعاتی کسب کند و به او در این زمینه تکالیفی داده شود تا اطلاعات لازم را جمع آوری کند و به بحث گذاشته شود برای شناساندن مراجعه به خودش میتواند کلیه فنون شناخت مانند پرسشنامه تست مشاهده و... استفاده کرد اطلاعاتی که باید دختر یا پسر در مورد خود کسب نمایند عبارتند از:
دیدگاه نسبت به هدف ازدواج، ویژگی های روانی و رفتاری، حساسیت‌ها، علایق، انتظارات از نقش خود و همسر، نگرش نسبت به سن، تحصیلات، مسائل مالی و اقتصادی ،هماهنگی در مورد داشتن فرزند
 

 مرحله دوم شناخت فرد مورد نظر

 این مرحله زمانی است که دختر یا پسر فردی را برای ازدواج در نظر گرفته و به مشاور مراجعه می‌کند که آیا مناسب است یا خیر؟ مشاور باید در کسب اطلاعات زیر به او کمک کند.
 توانایی فرد مورد نظر در رسیدن به اهداف ازدواج از مراجع  خواسته شود حساسیت ها و خط قرمز های خود را بیان کنند.
 کسب اطلاعات مورد نظر علایق انتظارات سن تحصیلات مسائل مالی و اقتصادی سیستم ارزشی و…
 روش های شناخت عبارتند از روش‌های غیرمستقیم یعنی کسب اطلاع از دیگران و روش های مستقیم کسب اطلاعات بدون واسطه از فرد مورد نظر است
 

 مرحله سوم مقایسه هماهنگی دختر و پسر

1- مقایسه اهداف زندگی مشترک دختر و پسر
2- مقایسه سن
3- مقایسه تحصیلات
4 مقایسه علایق
5- مقایسه قومیت و فرهنگ دختر و پسر
6 مقایسه انتظارات دختر و پسر
7- مقایسه خانواده‌های دختر و پسر از نظر موقعیت فرهنگی و اقتصادی
8- ویژگی های شخصیت
9- هماهنگی در مورد فرزند
10- بیان خط قرمزهای دختر و پسر و مقایسه آنها
11- ارتباط با خانواده گسترده
12-...
 

مرحله چهارم تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده

 در مرحله چهارم بر اساس نظریه های همسرگزینی موارد تشابه و تفاوت مشخص می‌شود. عوامل موثر در ازدواج موارد همسان و ناهمسان بر اساس شناخت، تعیین و توصیه لازم برای انتخاب ارایه می گردد.
 
منبع: برگرفته از کتاب آموزش و مشاوره قبل از ازدواج
مولف: سیدمهدی حسینی(بیرجندی)
 

بیشتر بخوانید :
دوستی و آشنایی قبل از ازدواج
راه و رسم صبحت کردن برای آشنایی ازدواج
اشتباهات رایج قبل از ازدواج
مسائل اساسی قبل از ازدواج



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط