چه عواملی موجب بلوغ زودرس کودکان می ­شود؟ (بخش دوم)

بلوغ زودرس مسئله ای است که بسیاری از والدین در دنیای امروز با آن مواجه هستند و به این معناست که علائم بلوغ کودک در سن خیلی پایین آشکار می­ شود. در بخش اول این مقاله با عوامل خانوادگی موثر در این پدیده آشنا شدیم. در ادامه به سایر عوامل می ­پردازیم.
چهارشنبه، 6 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
چه عواملی موجب بلوغ زودرس کودکان می ­شود؟ (بخش دوم)
اختلاط کودکان دختر و پسر و بازی‌های مختلط در سنین پیش از دبستان، از جمله عوامل موثر در بلوغ زودرس است.
 
چکیده :  بلوغ زودرس مسئله ای است که بسیاری از والدین در دنیای امروز با آن مواجه هستند و به این معناست که علائم بلوغ کودک در سن خیلی پایین آشکار می­ شود. در بخش اول این مقاله با عوامل خانوادگی موثر در این پدیده آشنا شدیم. در ادامه به سایر عوامل می ­پردازیم.

تعداد کلمات 903 /  تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

چه عواملی موجب بلوغ زودرس کودکان می ­شود؟

عوامل فیزیولوژیک بلوغ زودرس کودکان

9. حبس ادرار و مدفوع که نتیجۀ آن خارش و لذت بردن در قسمت‌های خاص بدن است.

10. شست‌وشوی کودک پس از انجام عمل دفع و دست زدن به آلت تناسلی او به صورت عادی و ناخودآگاه.

11. اشکال در وضع ختنه و کمی یا زیادی پوست در اطراف آلت تناسلی و یا ایجاد زخم در آن ناحیه، موجب خارش گردیده، به تدریج عادت بیدارکننده‌ای را فراهم می‌کند و تبدیل به عمل استمنا می‌شود. این کار، کودک را در تمام سنین مورد تهدید قرار داده و حتی از سه الی چهار سالگی امکان دارد ایجاد شود.[1] به همین جهت باید در صدد باشید اوقات فراغت کودک را با نظرسنجی از خود او و علائقه‌هایش پُر کنید تا بیکاری او را به انحرافات نکشاند.

12. تحقیر کودکان توسط والدین. تکرار این رفتار موجب هموار شدن راه، برای افراد چاپلوس و انحراف جنسی او می‌شود؛ زیرا کمبود محبت، اعتماد به نفسش را پایین می‌آورد و به فردی بی‌اراده و فرمان‌بردار تبدیل می‌کند؛ در نتیجه به راحتی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: تمسخر کودکان در خانواده؛ مانعی بزرگ در راه پیشرفت

13. شنیدن یا خواندن داستان‌های تحریک‌آمیز.

14. سست شدن بنیاد خانواده با ضعیف شدن اعتقادات اخلاقی ـ مذهبی.

15. فراوانی و کثرت افراد خانواده و عدم توانایی والدین در سرپرستی و تربیت فرزندان.

بیشتر بخوانید : وظایف والدین در تربیت کودک

16. اختلاط کودکان دختر و پسر و بازی‌های مختلط. کودکان پسر و دختر، قبل از دبستان باید از هم جدا باشند، و الّا، منجر به بدآموزی‌های جنسی در این گونه جمع‌ها و بلوغ زودرس می‌شود. از طرفی، یافته‌های بسیار جالب از تحقیقات به دست می‌آید که بازی کودکان، زمانی رشد و پیشرفت پیدا می‌کند که در گروه‌های هم‌جنس و نه در گروه‌های مختلط انجام شود.[2]

17. محیط ناسالم اجتماعات بشری، روستایی، آموزشگاه‌ها، آپارتمان‌ها. این مکان‌ها، عاملی در جهت سوق دادن فرزندان به سوی انحرافات است که بی‌توجهی والدین به رفت و آمد کودک در این محیط‌ها از عوامل مهم سقوط اخلاقی به شمار می‌آیند.

18. وجود هم‌درسان و مربیان ناصالح و منحرف.

19. هم‌نشینی و هم‌بازی شدن طفل با کودکان که مبتلا به مشکلات جنسی‌اند و تنها گذاشتن آن‌ها در یک اتاق. با توجه به آنچه آمد والدین دقّت کنند از حضور کودک در جمع‌ها و مهدهای مختلط تا حد امکان جلوگیری نمایند هم‌چنین از ارتباط دو هم‌جنس یا جنس مخالف، به صورتی که در زیر یک لحاف، دست در آغوش یکدیگر بخوابند منع شده؛ چون اثراتی که از یکدیگر می‌گیرند در آینده به صورت مثبت یا منفی یا خنثی ظهور می‌کند. در این باره روایت شده: پسران که شش ساله شدند می‌باید که با یکدیگر در یک لحاف نخوابند.[3]

20. ابتلا به اضافه وزن و چاقی، یکی از عوامل بروز بلوغ زودرس در کودکان است؛ چاقی عوارض ناخوشایند بسیار زیادی دارد که اگر از کودکی شروع شده باشد، می تواند فرد را از همان سال های اول زندگی با مشکلات متعددی( مثل بلوغ زودرس) درگیر کند. پس از همان بدو تولد در تغذیه فرزندتان بسیار دقت کنید و درباره تغذیه سالم نوزاد و کودک خود که بالاخره دوران بلوغ را تجربه خواهد کرد اطلاعاتی کسب نمایید. عادت به مصرف خوراکی هایی که تراکم کالری بالا اما ارزش تغذیه ای پایینی دارند، می تواند باعث ابتلای بچه ها به اضافه وزن و چاقی شود و همین افزایش وزن، زمینه بروز بلوغ زودرس را در آنها فراهم می کند.

21. الگوهای غذایی نامناسب و ذائقه سازی نادرست می تواند بچه ها را با بلوغ زودرس مواجه کند؛ البته نمی­توان ادعا کرد که دقیقا مصرف گروهی از خوراکی­های خاص باعث بروز بلوغ زودرس در کودکان می شود، اما برخی از عادت­ها و الگوهای غذایی نامناسب می­توانند باعث بلوغ زودرس شوند. برای پیشگیری از این امر، والدین باید مصرف غذاها و میان وعده های چرب و شیرین را در برنامه غذایی کودکان خود محدود کنند و ذائقه آنها را از زمان آغاز غذای کمکی (6 ماهگی)، به خوردن خوراکی های چرب، شور و شیرین عادت ندهند. آنها نباید فرزندان خود را به مصرف لبنیات پرچرب یا دسرهای شیرین و غذاهای سرخ کرده که عامل افزایش وزن و ابتلا به بلوغ زودرس بچه ها هستند، عادت دهند.

نکته مهمی که در پایان باید به آن اشاره کرد

با وجود همۀ این عوامل که در تحریک غریزۀ جنسی مؤثرند، فرمایش امام صادق علیه السّلام دستوری محکم در برابر انحرافات است که عمل به آن راه‌گشای خوبی در مواجهه با این مسائل است؛ ایشان می‌فرمایند: به فرزندان خود زود احادیث را یاد دهید که مخالفان آن‌ها را گمراه نکنند.[4] با قرار دادن کودک در مسیر تربیت دینی و آموزش قرآن و حدیث، هم گام با مراقبت از افعال و گفتار او، می‌توان گامی مهم در جهت رسیدن به هدف برداشت.

نویسنده: خانم حدیثه اسفندیار
 

بیشتر بخوانید:
چه عواملی موجب بلوغ زودرس کودکان می ­شود؟ (بخش اول)
تربیت دینی در دوران شیرخوارگی؛ چرا و چگونه
تربیت دینی در دوران جنینی؛ چرا و چگونه
چرا کودک ما به بلوغ زودرس می رسد؟
درباره بلوغ زودرس چه می دانید؟
بلوغ زودرس و نحوه درمان آن
عوامل بلوغ زودرس


منابع:
1. آقا میری؛ فاطمه سادات (1395)، عطیه الهی، انتشارات بوستان کتاب، قم، چاپ اول.
2. علل بلوغ زودرس در کودکان، سایت راسخون
3. نگاه تغذیه ای به بلوغ زودرس، سایت راسخون
 
پی نوشت :
[1] . فردین صالحی، همان، ص 62.
[2] . فردین صالحی، مؤلفه‌های انحراف‌های جنسی کودکان، ص 70.
[3] . مجلسی، همان، ص 117 ـ 118.
[4] . محمدباقر مجلسی، همان، ص 118.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط