موانعی که برای ازدواج کردن خود می ­تراشیم

توهمات و تصورات نادرستی که فرد، بر اثر سابقه شکست قبلی خود فرد یا ترس از تجربیات ناموفق دیگران، در مسیر ازدواج با آن مواجه می­ شود به عنوان یکی از مهم­ترین عوامل تاخیر در ازدواج محسوب می­ شود. در این مقاله به راهکارهایی جهت مقابله با این افکار باطل و نادرست می ­پردازیم.
شنبه، 30 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
موانعی که برای ازدواج کردن خود می ­تراشیم
برای کاهش ترس و استرس مواجه با مشکلات زندگی مشترک، خود را آماده رویارویی با آن‌ها کنیم.
 
چکیده : توهمات و تصورات نادرستی که فرد، بر اثر سابقه شکست قبلی خود فرد یا ترس از تجربیات ناموفق دیگران، در مسیر ازدواج با آن مواجه می­ شود به عنوان یکی از مهم­ترین عوامل تاخیر در ازدواج محسوب می­ شود. در این مقاله به راهکارهایی جهت مقابله با این افکار باطل و نادرست می ­پردازیم.

تعداد کلمات 739 /  تخمین زمان مطالعه  4 دقیقه

موانعی که برای ازدواج کردن خود می ­تراشیم

توهّمات مانعی در امر ازدواج

گاه آنچه به عنوان مانع در مورد ازدواج می‌پنداریم، جز توهّم نیست. لذا در این قسمت با اشاره به برخی از این امور به اختصار بعضی راه‌حل‌ها ارائه می‌گردد. این توهّم بر اثر سابقه شکست خود فرد یا ترس از تجربیات ناموفق دیگران بوجود می‌آید و برای درمان آن باید:
 

راهکارهایی برای درمان توهمات پیرامون ازدواج

 ـ با توکّل به خدای قادر امر ازدواج را پی بگیرید و از شکست نهراسید.
 ـ اگر در گذشته‌تان شکستی پیرامون ازدواج داشته‌اید، منفی‌بافی را کنار بگذارید و بدانید تمام افراد جنس مخالف بد نیستند. لذا ضمن عبرت گرفتن از تجربه‌ی ناموفق گذشته به آینده نگاهی روشن داشته باشید.
 ـ اکثر افرادی که پیرامون ازدواج شکستی داشته‌اند، ناخودآگاه دید منفی نسبت به ازدواج دارند، لذا اگر فرد بسیار تأثیرپذیری هستید، نباید پای درد دل این افراد بنشینید و اگر قدرت تمیز بین بد و خوب را دارید، از تجربیات‌شان جهت عدم تکرار آن اشتباهات استفاده نمایید. این توصیه را به والدین‌تان نیز بفرمایید.
 ـ قرار نیست اگر یک نفر در ازدواجش شکست خورد، همه در این امر دچار شکست شوند، لذا جهت رهایی از این ترس به کسانی فکر کنید که انتخاب و زندگی بسیار شاداب و موفق داشته‌اند.

 ـ در صورت مشاهده‌ی این ترس در پدر و مادر، باید در نظر بگیریم که ما ثمره‌ی یک عمر پدر و مادرمان هستیم و طبیعی است که نگران آینده‌مان باشند، امّا باید بدانند که ترس شان از عدم موفّقیت ما در انتخاب و زندگی مانع ازدواج موفّق مان نشود.
 ـ در میان هر گروه و صنفی هم افراد بد وجود دارند و هم خوب. لذا عاقلانه آن است که از پیش‌داوری‌های کودکانه نسبت به جنس مخالف بپرهیزیم. مردان خوب زیادند همان‌طور که زنان خوب زیادند. مشاهده کردن زندگی افراد موفّق و مشورت با آن‌ها می‌تواند به ما در این زمینه کمک نماید.
 ـ قرار نیست با ازدواج دست و پای ما بسته شود و زندانی شویم، پس سیاه‌نمایی نکنیم.
 ـ هنگام انتخاب همسر خوب است نظر وی را در مورد آزادی‌هایی که در دوره‌ی مجرّدی داشتید و حفظ آن‌ها برایتان مهم است بپرسید و با پرداختن به این موضوع، از اضطراب رهایی یابید.

 ـ از آنجا که انجام هر تغییری با کمی تزلزل همراه است، بدیهی است که ورود به دنیای ازدواج که خود بزرگ‌ترین تغییر است روزمرگی‌ها و روال عادی زندگیمان را مشغول کند، بهتر است از این تغییرات نترسیم و با علم به ایجاد ثبات در آینده‌ای نه چندان دور به استقبال این تحوّل بزرگ برویم.
 ـ آنچه می‌تواند ترس و استرس ما را به هنگام مواجه با تغییرات کاهش دهد، این است که پیش از رسیدن به مرحله تغییر، خودمان را آماده کنیم.
 ـ به خودمان بقبولانیم ما از عهده‌ی مشکلات و سختی‌ها بر خواهیم آمد. متوجّه باشیم برای آنکه ترس ما از مواجه شدن با مشکلات زندگی مشترک کاهش یابد بهتر است خود را آماده رویارویی با آن‌ها بکنیم. در انتخاب شریک زندگی به خصلت حل مسأله و تلاش برای مبارزه با مشکلات دقت نماییم و ضمن توکّل به خداوند متعال، سابقه‌ی پیروزیمان علیه مشکلات را به خود یادآور شویم تا اعتماد به نفسمان بالا رود.

 ـ یک همراه خوب و همدل نه تنها باری به دوش شما نیست، بلکه یار لحظه‌های غم و شادیتان است. لذا آگاه باشید که اختیار نمودن همسری که واقف به مسیرهای پیشرفت و ترقّی خود و شما باشد می‌تواند به رشد شما کمک کند.
 ـ بهتر است بدانید که پس از ازدواج موظّف به انجام وظایف همسری به نحو احسن هستید، لذا برای انتخاب شغل خود کمی بیش‌تر تأمّل کنید تا کار خارج از خانه شما را از وظایفتان باز ندارد.
 ـ با مقایسه‌ی ویژگی‌های ظاهری، شخصیتی، موفّقیت خانوادگی و... خودتان با دیگران ممکن است دچار یأس شوید و یا توقّعاتتان بالا رود بهتر است هر کس خود را براساس توانمندی‌ها و محدودیت‌هایش در نظر بگیرد.
 ـ خوب است بدانید طبق آموزه‌های دین، ازدواج مانع پیشرفت‌های معنویتان نیست، بلکه دریچه‌ای است به سوی آرامشی زیبا که در سایه‌ی آن می‌توان فارغ از دل‌مشغولی‌ها و ذهنیات پریشان دوره‌ی مجردی، پلّه‌های کمال را طی نمود.

منبع: مطلع مهر، امیرحسین بانکی پور (1396)، انتشارات حدیث راه عشق، اصفهان، چاپ شصت و هشتم.

بیشتر بخوانید:
راهکارهایی برای جذب خواستگار مناسب!
آیا ازدواج مانع ادامه تحصیل دختران می­ شود؟
آیا مشکلات اقتصادی مانعی برای ازدواج محسوب می ­شود؟
مشکلات خانوادگی مانعی در مسیر ازدواج جوانان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط