خانه تکانی سریع با برنامه ریزی درست (بخش اول)

اگر قصد خانه تکانی برای نوروز را دارید اما شاغل هستید و فرصت کافی ندارید و نیازمندان یک برنامه ریزی صحیح ، برای خانه تکانی سریع در کمترین زمان ممکن هستید ، این مطلب را دنبال کنید.
يکشنبه، 28 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خانه تکانی سریع با برنامه ریزی درست (بخش اول)
در انجام خانه تکانی، اگر قرار است کاری درست و با مدیریت زمان انجام شود، باید 80 درصد از زمان آن را به برنامه ریزی اختصاص دهید.
 
چکیده : اگر قصد خانه تکانی برای نوروز را دارید اما شاغل هستید و فرصت کافی ندارید و نیازمندان یک برنامه ریزی صحیح ، برای خانه تکانی سریع در کمترین زمان ممکن هستید ، این مطلب را دنبال کنید.

تعداد کلمات 1118 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
خانه تکانی سریع با برنامه ریزی درست (بخش اول)

خانه تکانی سریع با برنامه ریزی درست

اگر فکر می کنید خانه تکانی و حتی فراتر از آن خانه داری یک کار سنتی و بدون اصول و قاعده است، سخت در اشتباهید! دکتر«رامبد بــاران دوست» دکترای مدیریت، مشاور طراحی سیستم های مدیریتی، مدیریت آموزش و... به شما می گوید چطور با یک مدیریت استراتژیک و ضمن رعایت نکات ساده اما علمی می توانید مثل یک کارشناس خانه تکانی کنید و از بازدهی کارتان لذت ببرید. شک نداشته باشید که خانه تکانی علمی، به مراتب ساده تر از خانه تکانی های سنتی است و وقت کمتری از شما می گیرد. به احتساب این برنامه ریزی علمی امسال می توانید2 روزه خانه تکانی کنید! امتحانش مجانی است. 
 

1.زمان تان را مدیریت کنید

فرهنگ، پدیده پویایی است متشکل از خرده فرهنگ های متعدد و در حال تغییر، همگام با شرایط روز، بنابراین همان طور که شرایط زندگی ما تغییر می کند خانه داری هم به عنوان بخشی از خرده فرهنگ ها همگام با شرایط روز جامعه باید تغییر کند. در غیر این صورت باید همچنان هر سال روزها و هفته های پایانی سال را به جبران اشتباهاتی اختصاص دهیم که از قضا هر سال هم تکرار می شود. 
یک نگاه مدیریتی و دقیق بر امور خانه و یک برنامه ریزی مرتب، منسجم و مستمر، تمام اعضای خانه را از داستان تکراری و پردردسر خانه تکانی های چندروزه پایان سال خلاص می کند. در قدم اول به آشنایی با مفهوم مدیریت زمان نیاز داریم. برای آشنایی با این مفهوم باید با اصول صحیح برنامه ریزی و اجرای درست آن آشنا شویم.
 

2.قدم اول برای مدیریت زمان

قدم اول در مدیریت، برنامه برای زمان است، اما برنامه ریزی ای کاملا متفاوت با آنچه تاکنون به عنوان برنامه ریزی در ذهن تان داشتید. با شنیدن عنوان برنامه ریزی، همه فکر می کنیم کافی است بدانیم در ساعت ها یا روزهای آتی چه کاری قرار است انجام دهیم؛ حال آنکه مشکل اصلی در اجرایی نشدن برنامه ها هم همین جاست! برنامه ریزی برای رسیدن به نتیجه درست نیاز به یکسری مهارت ها دارد و کلیدی ترین بخش آن هم فکر کردن است؛ فکر کردن به کاری که قصد داریم برای آن برنامه ریزی کنیم. باید به تمام جزئیات فکر کنیم و البته احتمالات را درنظر بگیریم. از دراختیار داشتن قلم و کاغذ برای نوشتن ریز برنامه تا خرید وسایل موردنیاز مثلا نردبان برای دسترسی به وسایلی که در ارتفاع قرار دارند.
 

3. 80 درصد فکر، 20 درصد اجرا!

در انجام هر کار، از امور خانه داری گرفته تا خانه تکانی، اگر قرار است کاری درست و با مدیریت زمان انجام شود، باید 80 درصد از زمان آن را به برنامه ریزی اختصاص دهید. فکر کردن به جزئیات و درنظر گرفتن احتمالات، همه شامل همین زمان 80درصدی می شود. دقت کنید که 80درصد از کل روند موردنیاز برای انجام یک کار؛ یعنی اگر قرار است کاری را در یک روز انجام دهید، باید 80 درصد از یک روز و اگر یک برنامه 10روزه درپیش دارید، 8 روز از آن را به برنامه ریزی و فکر کردن اختصاص بدهید.
 

4. چرا 2 روزه می توانیم؟!

عجله نکنید. تصور اینکه 8روز از 10 روزتان را به فکر کردن اختصاص دهید و فقط در 2روز همه کارها را انجام بدهید، اصلا ساده نیست. اما عملی است مشروط بر اینکه یک برنامه ریزی اصولی داشته باشید. باید در 8روز گام به گام کارها را تعریف کنید و درمورد تک تک آنها فکر کنید؛ حتی به احتمالات!
 

5. برنامه ریزی برای پاک کردن شیشه ها

حق با شماست. در شیوه های معمول برنامه ریزی، نیازی به فکر کردن با این دقت نیست؛ چون مثلا برای تمیز کردن شیشه کافی است با یک سطل آب و دستمال، شروع کنید به تمیز کردن پنجره. اما در نگاه مدیریتی و گام به گام موردنظر ما، همین شیشه پاک کردن ساده از این قرار است:ابتدا باید به چهارپایه فکر کنید. چهارپایه ای که با ارتفاع پنجره شما هماهنگ باشد، به ماده شیشه شویی که برای پاک کردن نیاز دارید، اینکه چه مقدار و چطور باشد. به دستمال خیس و حتی یک دستمال خشک برای پاک کردن نهایی و... گام بعدی هم درنظر گرفتن احتمال هاست. احتمال اینکه زمان باز کردن پرده ممکن است با مشکل کنده شدن گیره مواجه شوید یا حتی پاره شدن احتمالی پرده ای که بر اثر تابش مستقیم آفتاب نخ نما شده است. با درنظر گرفتن همه این موارد و احتمالات، در زمان اجرا همه چیز طبق برنامه پیش می رود؛ دقیق و حساب شده. مثلا کوتاه بودن چهارپایه برنامه شما را به تعویق نمی اندازد یا حتی کنده شدن گیره شما را دچار مشکل نمی کند، چون شما از پیش به تمام این موارد فکر کرده اید.
 

6. گام دوم برنامه ریزی

قدم بعدی، نوشتن نکته به نکته کارهایی است که به آنها فکر کرده اید و باید آنها را اجرا کنید. نوشتن مرحله مهمی است که ما بیشتر از آن غافل می شویم. بدون نوشتن همیشه فکر می کنیم کاری نداریم! باید لوستر را تمیز کنیم، پرده را بشوییم، پنجره را پاک کنیم، جارو و تی بکشیم. یعنی روی هم رفته باید 4 یا 5مورد فعالیت انجام بدهیم که به سادگی از پس آنها بر می آییم! اما اشتباه همین جاست، چون وقتی وارد فضای کار می شوید، تازه می بینید کارهایی که باید انجام بدهید، خیلی بیشتر از اینهاست، اما چون ننوشته و جزء به جزء نکرده بودید، به مرحله اجرا که می رسید با مشکل روبه رو می شوید! شیوه درست این است که هر کاری را قبل از انجام در مرحله فکر کردن (همان 80درصد اولیه) یک بار تمام و کمال در ذهن تان انجام دهید و جزء به جزء را در مرحله بعدی یادداشت کنید. 
 

7. دقت در نوشتن

دقت در نوشتن جزئیات به اندازه خود مرحله نوشتن مهم است. دقت یعنی اینکه باید بدانید مثلا برای انجام کاری مثل شست وشوی فرش یا کابینت، به کمک چند نفر نیاز دارید. آیا نیروی کمکی می تواند فرزندتان باشد یا به نیروی همسرتان نیاز دارید؟! به طور کلی یک بخش از این جزئیات شامل این می شود که بدانید در انجام یک کار به خصوص، به چه ابزاری و چه نیروهایی نیاز دارید. بخش دیگر هم اینکه فردی که قرار است به شما کمک کند، باید چه توانمندی هایی داشته باشد.
 
ادامه دارد...

منبع :
سایت نمناک

بیشتر بخوانید :
آداب خانه تکانی
نکات ریز خانه تکانی
راه های مفید در خانه تکانی
نکته های ایمنی به هنگام خانه تکانی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما