فواید کدو حلوایی برای سلامتی (بخش سوم)

کدو حلوایی سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل مصرف آن برای سلامت ما بسیار مهم و ارزشمند است. کاهش دهنده استرس و افسردگی، پیشگیری از بیماری‌های التهابی و محافظت در برابر سرطان پروستات برخی از فواید...
پنجشنبه، 20 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فواید کدو حلوایی برای سلامتی (بخش سوم)
کدو حلوایی منبعی سرشار از ویتامین A است. این ماده غذایی برای حفظ سلامت چشم‌ها و بینایی لازم و ضروری است.
 

خواص کدو حلوایی برای سلامتی


1. کاهش دهنده استرس و افسردگی
فقدان تریپتوفان در بدن معمولا منجر به افسردگی می‌شود. کدو حلوایی سرشار از ال- تریپتوفان است؛ نوعی آمینواسید که افسردگی و استرس را کاهش می‌دهد. خاصیت آرام بخشی کدو حلوایی بسیار موثر در درمان بیخوابی است.
 
2. منبعی سرشار از ویتامین A
کدو حلوایی منبعی سرشار از ویتامین A است. این ماده غذایی برای حفظ سلامت چشم‌ها و بینایی لازم و ضروری است. زآگزانتین موجود در کدو حلوایی خاصیت فیلتر کنندگی در برابر اشعه یو وی در شبکیه چشم دارد و همچنین از چشم‌ها در برابر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن محافظت می‌کند.
 
3. پیشگیری از بیماری‌های التهابی
مصرف منظم کدو حلوایی خطر پیشروی بیماری‌های التهابی از قبیل روماتیسم مفصلی را نیز کاهش می‌دهد.
 
4. محافظت در برابر سرطان پروستات
مقادیر بالای کاروتنوئید و روی موجود در کدو حلوایی از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند. این ماده غذایی مانع از بزرگ شدن پرستات و تحریک بیش از حد هورمون مردانه‌ای می‌شود که زمینه ساز بیماری‌های پروستات در آقایان است.
 
5. منبعی سرشار از ویتامین K
کدو حلوایی بهترین منبع دربردارنده ویتامین K است و ۴۰% از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند. ویتامین K برای سلامت استخوان‌ها و قلب لازم و حیاتی است. ویتامین C موجود در کدو حلوایی نیز برای رشد و اصلاح بافت‌های بدن مورد نیاز است. مصرف یک وعده کدو حلوایی ۲۰% از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برآورده می‌کند.
 

راهکارهایی برای انتخاب کدو حلوایی و نگهداری آن


انتخاب کدو حلوایی:
کدو حلوایی در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف موجود است اما در میان انواع گوناگون آنها کوچک‌ترین کدو حلوایی که دارای گوشتی نرم است بهترین گزینه برای مصرف روزانه به شمار می‌رود. نخستین قدم بررسی ساقه کدو حلوایی است. آن را خوب فشار دهید تا مطمئن شوید که سفت و محکم سر جای خود قرار گرفته است. ساقه نرم نشان دهنده آن است که کدو حلوایی تازه نیست و نمی‌توانید برای مدتی طولانی از آن استفاده کنید. همه قسمت‌های کدو حلوایی را خوب بررسی کنید و مطمئن شوید که له شدگی یا لکه‌ای در آن وجود ندارد. در صورت مشاهده هر کدام از این موارد آن را رها کرده و به سراغ کدوی دیگری بروید. ساقه کدو حلوایی از وضعیت درونی آن خبر می‌دهد. پس یادتان باشد که کدو حلوایی را از ساقه بلند نکنید چون در این صورت احتمالا آن را می‌شکنید.

در مورد رنگ هم باید دقت کنید که کدو حلوایی رنگی یکنواخت داشته باشد. قسمت‌های سبز رنگ نشان می‌دهد که کدو حلوایی نارس چیده شده است و احتمالا با گذشت زمان هم نمی‌رسد. شکل کدو حلوایی به انتخاب و ترجیح خود شما بستگی دارد. کدویی را انتخاب کنید که هیچ گونه آسیب، کبودی یا فرورفتگی در آن دیده نمی‌شود. در صورت مشاهده هر یک از این علامت‌ها باید بدانید که آن کدو به سرعت فاسد می‌شود. قسمت تحتانی کدو را به خوبی نگاه کنید تا مطمئن شوید اثری از کپک یا سوراخ در آن مشاهده نمی‌شود. کپک روی کدو حلوایی نشان دهنده آن است که کدو همین حالا فاسد شده است و سوراخ‌ها هم علامت این است که حشراتی وارد کدو شده‌اند و آن را از داخل خورده‌اند و احتمالا این کدو عمر زیادی نخواهد داشت. کدو حلوایی مرغوب باید کوچک و نسبت به اندازه‌اش سنگین باشد و گوشتی نرم و لذیذ داشته باشد.
 
نگهداری از کدو حلوایی :
کدو حلوایی را باید در جایی سرد، تاریک، خشک و دارای تهویه مناسب نگه دارید. بهتر است آن را در یک اتاق زیر شیروانی یا در دمای ۷ تا ۱۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. در این وضعیت می‌توانید به مدت ۱ ماه کدو حلوایی را نگهداری کنید و همچنین می‌توانید آن را به مدت ۳ ماه در یخچال نگه دارید. کنسرو کدو حلوایی پخته یا منجمد به مدت ۱۶ ماه قابل نگهداری است. برای افزایش ماندگاری کدو حلوایی بهتر است پوست آن را با محلول کلر شستشو دهید. ۱ قاشق غذاخوری سفیدکننده کلر را به ۳.۵ لیتر آب اضافه کنید. این محلول پوست کدو حلوایی را ضدعفونی کرده و مانع از کپک زدن یا فاسد شدن آن می‌شود. سپس کدو را فورا خشک کنید تا خراب نشود. در صورت مشاهده هرگونه قارچ یا کپک آن را با روغن نباتی بزدایید.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط