روش مراقبت و پرورش گل برگ انجیری (بخش دوم)

اگر برگ های برگ انجیری خشک و چروک می باشد، نشان دهنده آبیاری کم و نامطلوب است. اگر برگ ها خیلی شاداب و سبز نیستند یعنی نیاز به کود دهی وجود دارد و شما باید تغذیه مصنوعی را برای گیاه انجام دهید. در این...
چهارشنبه، 16 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روش مراقبت و پرورش گل برگ انجیری (بخش دوم)
بهترین زمان برای تکثیر برگ انجیری میانه فصل بهار تا ابتدای تابستان می باشد. قلمه های کاشته شده در فصل تابستان ریشه خود را نمایان خواهند کرد.
 

نکات مهم برای پرورش برگ انجیری

اگر برگ های برگ انجیری خشک و چروک می باشد، نشان دهنده آبیاری کم و نامطلوب است. اگر برگ ها خیلی شاداب و سبز نیستند یعنی نیاز به کود دهی وجود دارد و شما باید تغذیه مصنوعی را برای گیاه انجام دهید. اگر گیاه دچار زخم و لکه های سیاه بر روی برگ هاست، یعنی محیطی که در آن قرار گرفته سرد است. اگر برگ ها از نظر ظاهری شکسته و ناقص شده اند، یعنی گیاه از نظر فیزیکی ضربه خورده است. بهتر است محل قرار دادن آن را عوض کنید. اگر گیاه رشد نمی کند، این موضوع نشان می دهد که نور کافی برای رشد و تکثیر برگ انجیری دریافت نمی شود.

قهوه ای شدن نوک برگ ها نیز به دلیل کمبود آب می باشد اما اگر وسط و حاشیه برگ های گیاه قهوه ای شده است، باید در غبارپاشی اصول لازم را در نظر بگیرید. چون احتمالاً شما در معرض خورشید غبارپاشی انجام داده اید و خاصیت ذره بینی قطرات آبی سبب آسیب دیدگی و سوختگی برگ ها شده است. برگ های سوخته شده را با یک چاقوی تیز از انتها جدا کنید. اگر رنگ برگ ها تغییر کرده و در قسمت زیرین دارای تار عنکبوت می باشند، بهتر است برای آفت کنه ریز دست به کار شوید. گیاه را هر دو هفته یک بار سم پاشی کنید. این غبار پاشی با سم باید به خصوص در زیر سطح برگ ها باشد.

اگر چه برگ های برگ انجیری دارای شکاف طبیعی هستند اما همیشه نیز این گونه نمی باشند. زخم های سفید پنبه ای روی برگ ها نشان دهنده نوعی آفت است. سم حشره کش نفوذی برای از بین بردن این آفت مورد استفاده قرار می گیرد. این سم پاشی بهتر است هفته ای یک بار انجام شود. اگر برگ های پایین ابتدا زرد و آن گاه قهوه ای می گردند، این موضوع نشان می دهد میزان آبیاری زیاد است. آبیاری باید در هنگام خشک شدن خاک انجام شود. البته باید از نظر وضعیت زهکشی نیز مطمئن بود.
 

تکثیر برگ انجیری با استفاده از قلمه برگ

برای تکثیر برگ انجیری مانند بنفشه آفریقایی از برگ های بالغ استفاده کنید. ۲ تا ۳ برگ کامل را با چاقوی تیز از قسمت انتهایی برش بزنید. این قلمه را در یک گلدان با قطر ۱۳ سانتی متری بگذارید و کمپوست قلمه و بذر را برای محتویات داخل گلدان آماده سازید.

قلمه را با فاصله کمی از سطح خاک بکارید. در این کاشت جوانه انتهایی قلمه باید کاملاً از خاک بیرون باشد. برای قلمه یک میله چوبی ترتیب دهید تا تکیه گاه داشته باشد. قلمه را در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد و نور کافی بگذارید.

بر روی قلمه یک کیسه نایلون شفاف بگذارید. بهترین زمان برای تکثیر برگ انجیری میانه فصل بهار تا ابتدای تابستان می باشد. قلمه های کاشته شده در فصل تابستان ریشه خود را نمایان خواهند کرد. بعد از اطمینان از ریشه دار شدن،  کیسه پلاستیک را برداشته و گیاه را با کود مایع تغذیه کنید.

از روش خوابانیدن نیز می توان برای تکثیر برگ انجیری استفاده کرد. ریشه های هوایی گیاه را درون گلدان دیگری بگذارید. زمانی که این گیاهان ریشه دار شدند، آن ها را از گیاه اصلی جدا نمایید. از دیگر روش های کشت گیاه باید به کاشت بذر برگ انجیری اشاره کرد. این بذرها را با کمپوست بذر و قلمه بکارید. برای این کار گلدانی با قطر ۹ سانتی متر تهیه کنید. بعد از رشد کامل می توانید جوانه ها را به محیط بهتری انتقال دهید.

منبع : sabzaneh.com


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط