آشنایی با روش پرورش و تکثیر گل دیفن باخیا

گل دیفن باخیا یک گیاه ایرانی محسوب می شود که معمولا در تمام خانه ها وجود دارد، بیشترین دلیل نگهداری از این گیاه نوع برگ های بزرگ و زیبایی است که دارد. در ادامه این مطلب روش های تکثر دیفن باخیا و پرورش این گل را در بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
پنجشنبه، 17 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با روش پرورش و تکثیر گل دیفن باخیا
از آنجایی که گیاه دیفن باخیا یک گیاه آپارتمانی است به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد، میزان نور دریافتی این گیاه باید متعادل باشد.
 

مقدمه

دیفن باخیا یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است، این گیاه بدلیل شیوه نگهداری آسانی که دارد یکی از رایج ترین گیاهانی است که به پرورش آن در منزل و حتی در محیط کار روی آورده می شود. اگر شما قصد دارید از این گیاه همیشه سبز تعداد بیشتری در منزل داشته باشید می توانید با تکثیر دیفن باخیا به روش های اصولی این کار را به سادگی انجام دهید. دیفن باخیا یک گیاه ایرانی محسوب می شود که به طور معمول در تمام خانه ها وجود دارد، بیشترین دلیل نگهداری از این گیاه نوع برگ های بزرگ و زیبایی است که دارد. در ادامه مطلب نحوه تکثر دیفن باخیا و پرورش این گل زیبا را در اختیارتان خواهیم گذاشت.
 

نحوه تکثیر دیفن باخیا

تکثیر دیفن باخیا مانند دیگر گیاهان زینتی و آپارتمانی مانند گیاه برگ انجیری، گل پدیلانتوس و گل بنجامین به راحتی انجام می شود و محیط زیبایی را در خانه ایجاد می کند. در ابتدا باید گفت که از آن جایی که گیاه دیفن باخیا از گروه گیاهان سمی و خطرناک است باید در مورد تکثیر دیفن باخیا احتیاط کنید، زیرا با برخورد و تماس به شیره این گیاه موجب سوزش دهان و همچنین بی حس شدن گلو و در برخی از مواقع منجر به فلج شدن تار های صوتی می شود. پس در دست داشتن دستکش در طول انجام عملیات تکثیر بسیار مهم است.

مراحل تکثیر دیفن باخیا به ترتیب زیر انجام می شود:
۱. برای تهیه قلمه شما می توانید قلمه مورد نظرتان را از انتها ساقه و یا از طول ساقه استفاده کنید.

۲. قلمه های که از ساقه بدست می آیند سرعت ریشه دهی بیشتری دارند، قلمه ای که تهیه می کنید باید ۱۰ سانتی متر باشد، البته به این نکته توجه داشته باشید که قلمه هایی که از گیاه اصلی جدا می کنید باید دارای جوانه باشند.

۳. سپس زمانی که می خواهید قلمه را از گیاه جدا کنید انتهای آن را به صورت اریب برش دهید و بعد آن را به مدت ۲ روز در یک محیط خشک و بدون نور مستقیم خورشید قرار دهید تا شیره آن خشک شود.

۴. سپس برای کاشت قلمه ها باید از خاکی با مخلوط ۱ قسمت شن + ۱ قسمت پیت ماس استفاده کنید.

۵. شما می توانید قلمه که دارید را هم به صورت افقی در خاک بکارید و یا به صورت عمودی که در تکثیر دیفن باخیا کاشت افقی آن متداول تر است.

۶. زمانی که می خواهید قلمه را به صورت افقی بکارید باید قلمه تا به تکه های ۳ سانتی تقسیم کنید سپس باید نصف قلمه ها در زیر خاک قرار بگیرد. در کاشت عمودی هم می توانید قلمه را تا میزان ۳ سانت داخل خاک فرو کنید.

۷. شما می توانید برای ریشه دهی قلم تان آن را ابتدا در آب قرار داده و سپس بعد از ریشه دهی به خاک انتقال دهید.

۸. بعد از قرار دهی قلمه داخل خاک آن را به یک مکان با دمایی به اندازه ۱۸ الی ۲۱ درجه سانتی گراد منتقل کرده و همچنین هیچ گونه نور مستقیمی هم در آنجا وجود نداشته باشد قرار دهید.

۹. برای اینکه برای قلمه فضایی مشابه به گل خانه را ایجاد کنید باید رطوبت آن را با کشیدن یک پلاستیک بر روی گلدان رطوبت را داخل آن حفظ کنید، سپس بر روی پلاستیک جهت تهویه هوا چند سوراخ ایجاد کنید.

۱۰. اگر شرایطی مطلوب برای قلمه ها به وجود آورید در عرض یک ماه ریشه خواهند داد، بعد از ریشه دادن پلاستیک را از روی گلدان بردارید تا قلمه ها به محیط بیرون عادت کنند.

نکتهشما می توانید عملیات قلمه زنی و تکثیر را در تمام روز های سال انجام دهید، اما قدرت ریشه زایی قلمه در فصل بهار و تابستان بیشتر است.
 

نیازهای محیطی گل دیفن باخیا


نور
از آنجایی که گیاه دیفن باخیا یک گیاه آپارتمانی است به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد، میزان نور دریافتی این گیاه باید متعادل باشد چرا که قرار گرفتن آن در مقابل نور مستقیم خورشید باعث باعث آسیب دیدگی گیاه می شود و اگر نور کافی هم هم دریافت نکند به صورت علفی شروع به رشد می کند. قرار دادن گلدان در نور گلخانه می تواند محیط مناسبی برای این گیاه باشد.

خاک
بهترین خاک برای کاشت و تکثیر دیفن باخیا مخلوطی از خاک ۱قسمت خاک رس+ ۲ قسمت خاکبرگ+ ۱ قسمت کود حیوانی است.

دما
مطلوب ترین درجه حرارت برای نگهداری این گیاه دمایی بین ۱۸ تا ۲۰ درجه است، از آنجایی که این گیاه مربوط به مناطق حاره ای است محیطی گرم را می پسندد، در هنگام فصل زمستان گیاه باید در منزل نگهداری شود.

آبیاری
بهترین آب برای آبیاری گیاه دیفن باخیا استفاده از آب جوشیده شده و سرد شده است. آبیاری این گیاه با آب شهری که دارای املاح فراوانی است مناسب نیست. برای آبیاری در فصل تاستان هفته ای ۲ الی ۳ مرتبه در صورت خشک شدن خاک و در زمستان هم ۱ مرتبه آبیاری صورت می گیرد. دیفن باخیا خشکی را بهتر از رطوبت داشتن دائم تحمل می کند.

منبع : sabzaneh.com


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط