روش پرورش و تکثیر گل زاموفیلیا

تکثیر گل زاموفیلیا بسیار مورد توجه در خانه های آپارتمانی است و جزء گزینه های برتر پرورش در منزل به حساب می آید. این گیاه برای نگه داری در آپارتمان به شرایط خاصی نیاز ندارد. به همین خاطر در جلب نظر بیشتر...
پنجشنبه، 17 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روش پرورش و تکثیر گل زاموفیلیا
تکثیر زاموفیلیا در شرایط کم آبی امکان پذیر است. بنابراین خاک خیس شده را نمی پسندد. این ویژگی نشان می دهد که خاک تکثیر گیاه زی زی باید با زهکشی مناسب انتخاب شود.
 

آشنایی با خصوصیات زاموفیلیا

قبل از آموزش نحوه تکثیر زاموفیلیا ابتدا بهتر است با خصوصیات زیستی آن آشنا شویم. این گیاه را با نام زی زی نیز می شناسند. در دسته گیاهان آپارتمانی مقاوم قرار می گیرد. نسبت به شرایط محیط دارای کمترین واکنش است و برگ هایی با قدرت جذب بالا دارد. این برگ ها به شکل بسیار ضخیم هستند. اگر به قسمت انتهایی گیاه زی زی دقت کرده باشید، غده های متراکمی را در محدوده ریشه آن خواهید دید. این غده ها به شکل پیاز هستند ونقش ریشه را برای گیاه به خوبی اجرا می کنند و آب و مواد غذایی لازم را در اختیار گیاه قرار می دهند. به این غده های فشرده، ریزوم می گویند. زمانی که این غده ها در دل خاک توسعه می یابند، شاهد افزایش جوانه ها و پاجوش ها در سطح خاک هستیم. این گیاه دارای برگ های خاصی است و به کمبودهای حیاتی برای ادامه زندگی مانند نور کم، عدم آبیاری به هنگام و … واکنش نشان نمی دهد. به همین خاطر مورد علاقه افرادی است که هفته ها از آبیاری گلدان ها در منزل غافل می شوند.
 

زمان تعویض گلدان

با بیرون زدن ریشه ها از زیر گلدان، زمان تعویض گلدان تشخیص داده می شود. گیاه زاموفیلیا نیز در گلدان های کوچک رشد بهتری دارد. در گلدان هایی با سایز بزرگ، مدت زمان زیادی صرف جمع آوری آب و غذا توسط ریشه می شود. همچنین مدت زمان طولانی برای اشباع کردن ریشه ها اتلاف می شود. این مسئله رشد گیاه را به تعویق می اندازد. بهترین زمان برای تعویض گلدان، فصل بهار است. این کار پیازهای گیاه را از سرما محافظت خواهد کرد. در زمان تعویض گلدان می توانید متناسب با تعداد ریزوم ها، گلدان جداگانه تهیه کنید و این ریزوم ها را از یکدیگر جدا سازید.

البته در حین تعویض گلدان بی نهایت مواظب غده های گیاه باشید. برای عوض کردن گلدان، بهتر است خاک گلدان را به شکل قالبی و یک جا بیرون آورید. گلدان را بر عکس کرده و چند ضربه به ته آن بزنید. با بیرون آمدن قالب گلدان، خاک های اطراف ریزوم را جمع آوری کنید و حالا ریزوم ها را در خاک و گلدان جدید بگذارید.
 

تکثیر زاموفیلیا

یکی از روش های تکثیر زاموفیلیا، تکثیر به وسیله ریزوم می باشد. شما باید سوراخ های مناسبی در کف گلدان ایجاد و آن گاه از تکه زغالی برای پوشش سوراخ استفاده کنید. این مسئله زهکشی عالی در گلدان را به وجود می آورد. بعد از پوشش زغالی حالا باید مقداری خاک برگ کف گلدان بریزید و ریزوم خود را در آن قرار دهید. بقیه گلدان باید با ترکیبی از کوکوپیت و خاک برگ پر شود.

تکثیر گیاه زی زی با قلمه برگ
برگ های ضخیم این گیاه به تنهایی می توانند منبعی برای تکثیر باشند. می توانید این برگ ها را از ساقه جدا و درون خاک بگذارید. پس از مدتی شاهد پدیدار شدن ریزوم در قسمت تحتانی برگ هستیم.

آبیاری:
تکثیر زاموفیلیا مانند پرورش گندمی نیاز به آبیاری چندانی ندارد. به همین خاطر خاک غرقابی را نمی پسندد. آبیاری بیش از اندازه به این گیاه نه تنها مفید نیست. بلکه ریزوم های موجود در خاک گیاه را پلاسیده و نابود می سازد. این مسئله پژمردی گیاه را به دنبال دارد و گیاه پس از مدتی رشد خود را از دست می دهد و برگ هایش زرد می گردد و در صورت ادامه از بین می رود. برای تشخیص زمان آبیاری می توانید انگشت خود را تا ۵ سانتی متر در داخل خاک وارد کنید. اگر این محدوده خشک باشد، زمان آبیاری بعدی گیاه فرا رسیده است. اکثر گیاهان آپارتمانی مقاوم با این تشخیص، اعلام زمان آبیاری می کنند. البته در صورت تمایل می توانید به صورت دوره ای ۱۰ روزه، آبیاری گیاه را انجام دهید.

نور دهی :
مسلماً گیاهان می توانند در نور دهی مطلوب، سطح بهتری از رشد را ارائه کنند. تکثیر زاموفیلیا در محدوده نور غیر مستقیم و متوسط بهتر انجام می شود اما این بدین معنا نیست که در صورت عدم نور کافی رشد گیاه متوقف می شود. همین ویژگی یکی از علت های انتخاب این گیاه در محدوده آپارتمان است.

خاک :
تکثیر زاموفیلیا در شرایط کم آبی امکان پذیر است. بنابراین خاک خیس شده را نمی پسندد. این ویژگی نشان می دهد که خاک تکثیر گیاه زی زی باید با زهکشی مناسب انتخاب شود. برای تهیه این خاک از کوکوپیت و پرلایت به همراه خاک برگ استفاده می شود. برای رشد بهتر زاموفیلیا می توانید هر سه یا چهار ماه یک بار مقداری کود ۲۰-۲۰-۲۰(با نصف غلظت معمول) به گیاه دهید.

 امیدواریم آشنایی با روش های نگه داری زاموفیلیا شما را علاقه مند به پرورش این گیاه در منزل کرده باشد و بتوانید این گیاه همیشه سبز را به شکل مطلوب در محیط های آپارتمانی پرورش دهید.

منبع : sabzaneh.com


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط