علائم هشدار دهنده در سلامتی زنان

خونریزی واژینال پس از یائسگی، مشکلات مزمن معده، موی روی قفسه‌ی سینه یا صورت، کاهش وزن بدون دلیل، تنگی نفس غیر معمول، مدفوع خونین، تورم سینه تورم یا تغییر رنگ سینه. برخی از زنان ممکن است این علائم را درک...
دوشنبه، 15 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علائم هشدار دهنده در سلامتی زنان
کاهش وزن بدون دلیل و بدون هیچ‌گونه تلاشی می‌تواند نگران‌کننده باشد. اگر وزن بدن‌تان بدون دلیل کاهش پیدا کند، حتما با پزشک‌تان صحبت کنید.
 

مقدمه

تشخیص برخی از علائم و نشانه‌ها به عنوان مشکلات بالقوه‌ و جدی سلامتی کار آسانی است. درد قفسه‌ی سینه، تب بالا و خونریزی معمولا نشانه‌هایی هستند مبنی بر این‌که مشکلی در رابطه با سلامتی شما وجود دارد. اما بدن شما می‌تواند به شکلی ظریف‌تر هم به شما هشدار دهد که دچار مشکل شده‌اید. برخی از زنان ممکن است این علائم را درک نکنند یا متوجه نشوند که این علائم به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند. این نوشتار را بخوانید تا با ۱۰ نشانه هشدار دهنده سلامتی زنان آشنا شوید.
 

نشانه های هشدار دهنده سلامتی زنان


۱. تورم یا تغییر رنگ سینه
تورم پستان می‌تواند طبیعی باشد. بسیاری از زنان قبل و بعد از قاعدگی یا در دوران بارداری ممکن است تورم سینه را تجربه کنند. با این حال، در صورتی که اخیرا دچار تورم شده‌اید یا اوضاع پستان‌تان غیرعادی به نظر می‌رسد، حتما با پزشک‌تان صحبت کنید. تورم سریع یا تغییر رنگ (پدیدار شدن نقاط بنفش یا قرمز روی پستان) ممکن است نشانه‌های سرطان التهابی پستان باشد.

سرطان پستان التهابی نوعی از سرطان پیشرفته‌ی پستان است که به سرعت رشد می‌کند. عفونت‌های پستان نیز علائم بسیار مشابهی دارند. اگر متوجه تغییراتی در پوست پستان‌تان شدید یا هر گونه تغییر دیگری را در این ناحیه شاهد بودید، مهم است که حتما به پزشک‌تان مراجعه کنید.
 
۲. نفخ شکم
نفخ شکم یکی از علائم شایع قاعدگی است. برخی از حساسیت‌های غذایی نیز ممکن است یک یا دو روز نفخ ایجاد کنند. با این حال، نفخ شکم که بیش از یک هفته طول می‌کشد، می‌تواند نشانه‌ی اولیه‌ی سرطان تخمدان باشد.

سایر علائم سرطان تخمدان عبارتند از:
– احساس سیری سریع پس از غذا خوردن
– دشواری در خوردن
– نیاز مکرر به ادرار کردن
– کمبود مداوم انرژی
– خونریزی پس از یائسگی
– خونریزی غیرطبیعی واژینال یا خروج ترشح در زنان قبل از یائسگی

این علائم به راحتی قابل چشم‌پوشی نیستند. بسیاری از موارد سرطان تخمدان تا مرحله‌های پیشرفته شناسایی نمی‌شوند. اگر نفخ غیر طبیعی یا ماندگار داشتید، حتما با متخصص زنان صحبت کنید.
 
۳. مدفوع خونین یا سیاه
رنگ مدفوع ممکن است متفاوت باشد. در واقع رنگ مدفوع به غذاهایی که می‌خورید و داروهایی که مصرف می‌کنید، بستگی دارد. برای مثال، مکمل‌های آهن و داروهای اسهال ممکن است مدفوع شما را سیاه یا قرمز کنند. مدفوع سیاه نشان می‌دهد که در دستگاه گوارش فوقانی (GI) خونریزی دارید. مدفوع قرمز یا وجود خون در مدفوع، خونریزی در قسمت تحتانی دستگاه گوارش را نشان می‌دهد. این‌ها نشانه‌هایی هستند که در صورت تجربه کردن‌شان باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
– هموروئید
– زخم
–دیورتیکولیت
– بیماری التهابی روده (IBD)
– سرطان
– دیگر اختلالات GI
 
۴. تنگی نفس غیر معمول
پس از بالا رفتن از پله‌ها یا دویدن برای رسیدن به اتوبوس، طبیعی است که نفس کم بیاورید. اما تنگی نفس پس از فعالیت سبک ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکل جدی ریه یا قلب باشد. مهم است که در مورد هر گونه تنگی نفسی که به تازگی تجربه می‌کنید با پزشک‌تان صحبت کنید. یک علت بالقوه‌ی تنگی نفس، ایسکمی قلب است. ایسکمی قلب فقدان جریان خون در عضله قلب ناشی از انسداد شریانی کامل یا نسبی است. هر دو انسداد شریانی نسبی و کامل ممکن است باعث حمله‌ی قلبی شوند.

در صورتی که دچار تنگی نفس شدید و موارد زیر را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:
– درد یا ناراحتی قفسه سینه
حالت تهوع
– گیجی
 
۵. خستگی مداوم
هرچند خیلی پیش می‌آید که به دلیل کمبود خواب یا مشکل دیگری که تجربه می‌کنید، دچار خستگی شوید. اما اگر به طور دائم احساس خستگی می‌کنید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به پزشک مراجعه کنید. خستگی دائمی می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک بیماری یا اختلال باشد.

اختلالاتی که باعث خستگی می‌شوند عبارتند از:
– افسردگی
– نارسایی کبد
– کم‌خونی
– سرطان
– سندرم خستگی مزمن
– نارسایی کلیه
– بیماری قلب و عروق
– بیماری تیرویید
– آپنه‌ی خواب
– دیابت
پزشک باید علائم خستگی مزمن جدید را ارزیابی کند.
 
۶. کاهش وزن بدون دلیل
اگر رژیم غذایی خود را تغییر داده یا ورزش را شروع کرده‌اید طبیعی است که وزن خود را از دست بدهید. با این وجود، کاهش وزن بدون دلیل و بدون هیچ‌گونه تلاشی می‌تواند نگران‌کننده باشد. اگر وزن بدن‌تان بدون دلیل کاهش پیدا کند، حتما با پزشک‌تان صحبت کنید.

علل احتمالی کاهش وزن غیر قابل توضیح عبارتند از:
– سرطان
– اچ‌آی‌وی
– بیماری سلیاک
– دیابت
– بیماری قلبی
– بیماری تیروئید
 
۷. موی روی قفسه‌ی سینه یا صورت
رشد مو روی صورت فقط یک نگرانی آرایشی نیست. رشد مو در قفسه‌ی سینه یا صورت معمولا با افزایش سطح آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) ایجاد می‌شود. این مشکل همچنین ممکن است نشانه‌ای از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) باشد.

PCOS شایع‌ترین اختلال هورمونی در زنانی است که در سن باروری قرار دارند. سایر علائم مرتبط با PCOS عبارتند از:
– آکنه‌ی بزرگسالان
– چاقی
– نامنظم بودن دوره‌های قاعدگی
فشار خون بالا
 
۸. مشکلات مزمن معده
مشکلات معده که گاه گاهی تجربه می‌کنید نباید علتی برای نگرانی شما باشند. با این حال مشکلات مزمن معده می‌توانند نشانه‌ای از سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) باشند. علائم IBS عبارتند از:
– درد و گرفتگی شکم
– اسهال
– یبوست

IBS در زنان شایع‌تر از مردان است. ممکن است به راحتی علائم و نشانه‌های آن را با ناراحتی معده یا مشکل ناشی از خوردن یک وعده غذایی نامناسب اشتباه بگیرید. در صورتی که این علائم را به صورت منظم تجربه کنید، باید به پزشک مراجعه کنید. IBS با اعمال تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی شما قابل درمان است. دارو نیز می‌تواند به تسکین علائم کمک کند. علائم معده گاهی اوقات ممکن است نشانه‌ای از دیگر مشکلات جدی باشند. اگر در معرض مشکلات مداوم دستگاه گوارش‌تان هستید، با پزشک‌تان صحبت کنید.
 
۹. خونریزی واژینال پس از یائسگی
یائسگی در میانسالی ​​ اتفاق می‌افتد یعنی زمانی که بدن شما تخمک‌گذاری را متوقف می‌کند. این اتفاق باعث می‌شود که شما دیگر دوره‌های ماهانه را تجربه نکنید. در واقع یائسگی زمانی است که دست کم یک سال از متوقف شدن دوره‌های قاعدگی شما گذشته باشد.

پس از یائسگی، برخی از زنان همچنان علائمی از قبیل گرگرفتگی و خشکی واژن را تجربه می‌کنند. اما در صورتی که خونریزی واژینال پس از یائسگی باشد، در اسرع وقت با پزشک‌تان مشورت کنید. خونریزی واژینال پس از یائسگی طبیعی نیست. این اتفاق می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل بهداشتی جدی باشد، از جمله:
– فیبروم رحم
– آندومتریورز
– سرطان
 
۱۰. سکته‌ی مغزی و حمله ایسکمی گذرا
تمام بزرگسالان باید علائم سکته‌ی مغزی یا حمله‌ی ایسکمی گذرا (TIA) را بدانند. TIAها گاهی اوقات به عنوان “مینی سکته” نامیده می‌شوند. بر خلاف سکته‌ی مغزی، TIA سبب بروز آسیب دائمی به مغز نمی‌شود. با این حال، حدود یک سوم افرادی که TIA داشته‌اند، بعدها سکته‌ی مغزی را هم تجربه خواهند کرد.

علائم TIA یا سکته‌ی مغزی عبارتند از:
– ضعف، اغلب تنها در یک سمت بدن
– سستی عضلانی، اغلب تنها یک سمت بدن
– سردرد
– سرگیجه
– از دست دادن بینایی یک یا دو چشم
– مشکل در صحبت کردن
در صورتی که هر کدام از این علائم را دارید، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. کمک سریع می‌تواند خطر عوارض جانبی درازمدت را کاهش دهد.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده -سارا فیضی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط