علائم سرطان ریه که باید به آنان توجه کرد (بخش دوم)

علامت که می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به سرطان ریه باشد، بروز زردی (یرقان) است. یرقان وضعیتی است که هنگامی رخ می‌دهد که رنگ پوست‌ و چشم‌های‌تان زرد ‌شود. در صورت ابتلا به سرطان ریه، سلول‌های سرطانی می‌توانند به کبد نیز انتشار یابند و باعث بروز زردی (یرقان) شوند. با ما همراه باشید.
پنجشنبه، 9 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علائم سرطان ریه که باید به آنان توجه کرد (بخش دوم)
یکی از علائمی که می‌توانند نشان‌دهنده‌ی بروز سرطان ریه باشند، تورم است.
 

مهمترین علائم سرطان ریه که باید بدانید


۱. درد شانه
علامت دیگری که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی ابتلا به سرطان ریه باشد، بروز درد در شانه است. شانه درد وضعیتی است که در آن، فرد در ناحیه‌ی شانه‌اش احساس درد می‌کند. شانه درد ناشی از سرطان سینه می‌تواند در اثر انتشار سلول‌های سرطانی و اثرگذاری بر استخوان و مفصل شانه ایجاد شود. با این‌که بیش‌تر آدم‌ها فکر می‌کنند شانه درد می‌تواند در اثر بروز مشکلاتی در استخوان یا آرتروز ایجاد شود، برخی بیماری‌های جدی و خطرناک نظیر سرطان نیز می‌توانند عامل بروز درد در شانه باشند.

چنان‌چه در شانه‌تان احساس درد می‌کنید، عاقلانه است در اسرع وقت جهت دریافت مراقبت‌های پزشکی اقدام کنید. ابتدا پزشک دنبال تشخیص علت اصلی بروز شانه درد می‌رود. شانه درد ناشی از سرطان سینه به انجام اقدامات درمانی بیش‌تری نیاز دارد. در این صورت، پزشک می‌تواند از گزینه‌ی جراحی و شیمی‌درمانی استفاده کند.
 
۲. تورم
یکی دیگر از علائمی که می‌توانند نشان‌دهنده‌ی بروز سرطان ریه باشند، تورم است. این وضعیت هنگامی رخ می‌دهد که اندام‌ها، پوست، یا سایر بخش‌های بدن نسبت به اندازه‌ی طبیعی‌شان بزرگ‌تر شوند. این وضعیت می‌تواند در اثر التهاب مایعات بدن ایجاد شود. هرگاه عروق کوچک خونی تحت فشار قرار بگیرند، ممکن است مایعات‌ از داخل‌شان به بیرون نشت کنند. کلیه‌ها جهت جبران از دست رفتن این مایعات، نمک و آب خون را حفظ می‌کنند. این مایعات اضافی باعث می‌شوند مویرگ‌ها مایعات اضافی بیش‌تری را حمل کنند، و غدد لنفاوی این مایعات اضافی را بر طرف خواهند کرد. در صورت ابتلا به سرطان ریه، سلول‌های سرطانی می‌توانند باعث انسداد غدد لنفاوی شوند، و همین عامل سبب بزرگ شدن بخش‌هایی از بدن می‌شود.

درمان‌های مربوط به تورم معمولا به علت‌های بروز آن بستگی دارند. چنان‌چه علت تورم ابتلا به سرطان ریه تشخیص داده شود، پزشک جهت خارج کردن تومور به عمل جراحی متوسل خواهد شد. هم‌چنین جهت کاهش اندازه‌ی تومور، ممکن است پزشک از شیمی‌درمانی یا پرتو درمانی نیز استفاده کند.
 
۳. زردی (یرقان)
علامت دیگری که می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به سرطان ریه باشد، بروز زردی (یرقان) است. یرقان وضعیتی است که هنگامی رخ می‌دهد که رنگ پوست‌ و چشم‌های‌تان زرد ‌شود. این وضعیت معمولا در اثر تشکیل بیش از اندازه‌ی بیلی‌روبین در بدن ایجاد می‌شود. بیلی‌روبین رنگدانه‌ی زرد رنگی است که از تجزیه‌ی گلبول‌های مرده‌ی قرمز خون در کبد تشکیل می‌شود. در صورت ابتلا به سرطان ریه، سلول‌های سرطانی می‌توانند به کبد نیز انتشار یابند و باعث بروز زردی (یرقان) شوند.

چنان‌چه احساس می‌کنید چشم‌ها و پوست‌تان زرد رنگ شده‌اند، باید در اسرع وقت اقدامات درمانی لازم را به عمل آورید. درمان رایج زردی (یرقان) معمولا به علت اصلی ایجاد کننده‌ی آن بستگی دارد، نه به علائم این بیماری. در صورت ابتلا به زردی ناشی از سرطان ریه، انجام عمل جراحی و شیمی‌درمانی می‌تواند برای درمان این وضعیت اثربخش باشد.
 
۴. لخته‌ی خونی
یکی دیگر علائم نشان‌دهنده‌ی ابتلا به سرطان ریه، ایجاد لخته‌های خونی است. لخته‌ی خونی به توده‌ای از خون گفته می‌شود که از حالت مایع به حالتی ژله مانند تبدیل شده‌اند. با این‌که این وضعیت برای پیشگیری از خونریزی زیاد بعد از ایجاد جراحات بسیار مفید است، ولی لخته‌های خونی که داخل یکی از رگ‌های بدن تشکیل می‌شوند، می‌توانند باعث بروز بیماری خطرناک و مهلکی شوند. فرد مبتلا به سرطان ریه، به احتمال زیاد به آمبولی ریه نیز دچار می‌شود؛ آمبولی ریه وضعیتی است که در آن، یک لخته‌ی خونی دائما در اطراف ریه حرکت می‌کند.

چنان‌چه هم‌زمان به درد قفسه‌ی سینه، تپش قلب، تنگی نفس، و سرفه‌ی خونی مبتلا شده‌اید، باید در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم می‌توانند نشانه‌هایی از ابتلا به سرطان ریه باشند. اگر هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید، پزشک قادر خواهد بود علت اصلی لخته‌ی خونی را تشخیص دهد، و به این ترتیب، نتایج قابل قبول‌تری به دست خواهید آورد.
 
۵. سرگیجه
از دیگر علائم نشان‌دهنده‌ی ابتلا به سرطان ریه می‌توان به سرگیجه اشاره کرد. سرگیجه وضعیتی است که با احساس سبکی در سر، بی حالی، و عدم تعادل همراه است. سرگیجه معمولا چشم‌ها و گوش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این‌که بیش‌تر آدم‌ها فکر می‌کنند این بیماری یک وضعیت معمولی است، ولی سرگیجه‌ای را که باعث بیهوشی شود، باید بسیار جدی و خطرناک به شمار آورد.

چنان‌چه فرد علاوه بر سرگیجه به سایر علائمی که تاکنون در این مقاله گفته شد، مبتلا شده باشد، باید این وضعیت را برای پزشک شرح دهد، زیرا ممکن است پای بیماری‌های بسیار خطرناکی از جمله سرطان ریه در میان باشد. نحوه‌ی درمان سرگیجه معمولا به علت‌های ایجاد کننده‌ی آن بستگی دارد. در صورت بروز سرگیجه‌ی ناشی از ابتلا به سرطان ریه، پزشک جهت درمان این وضعیت به انجام عمل جراحی و شیمی‌درمانی روی خواهد آورد.
 
۶. سندرم هورنر
یکی دیگر از علائم سرطان ریه سندرم هورنر است. سندرم هرونر هنگامی رخ می‌دهد که تومور در بخش فوقانی ریه تشکیل شده باشد، و بدون تردید به عصب‌هایی که از قفسه‌ی سینه به سمت گردن می‌روند، آسیب زده باشد. سندرم هورنر باعث بروز درد شدیدی در ناحیه‌ی شانه خواهد شد.

علائم دیگر مرتبط با سندرم هورنر عبارت هستند از :
الف. افتادن یک پلک چشم
ب. تنگ شدن مردمک همان چشمی که دچار افتادگی پلک شده است
پ. کاهش میزان تعریق در همان سمتی از صورت که چشم تحت تاثیر قرار گرفته است
 
۷. بی حسی و گزگز
از جمله دیگر علائم سرطان ریه می‌توان به بی حسی و گزگز، به خصوص اطراف بازوها و شانه اشاره کرد. بی حسی وضعیتی است که در آن، فرد دچار احساس کرختی و خواب رفتگی می‌کند. در صورت ابتلا به سرطان ریه، سلول‌های سرطانی به مفاصل و استخوان فرد بیمار حمله‌ور، و باعث بروز التهاب می‌شوند؛ همین عامل سبب می‌شود فرد بیمار در نواحی اطراف بازو و شانه‌اش احساس بی‌ حسی کند.

با این‌که بیش‌تر آدم‌ها فکر می‌کنند تجربه‌ی بی حسی و گزگز وضعیت‌ معمول و عادی است که در آن، جریان خون در بخش‌های خاصی از بدن کم‌تر می‌شود، ولی بی حسی و گزگزی که مدت زیادی ادامه پیدا کند، می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جسمی خطرناک از قبیل سرطان ریه باشد. به این ترتیب، چنان‌چه فرد در برخی نواحی بدن خود به طور مرتب دچار بی حسی مداوم شود، باید در اسرع وقت به انجام مراقبت‌های درمانی بپردازد. پزشک جهت درمان بی حسی ناشی از ابتلا به سرطان ریه می‌تواند از عمل جراحی استفاده کند.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – اسما حسنی و امیررضا مصطفایی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط