مشکلات پوستی نوزادان و روش درمان آن (بخش دوم)

نشانه و علائم زردی نوزادی که معمولاً دو یا سه روز پس از تولد کودک پیدا می‌شود که رنگ زردی است که روی پوست و چشم‌های نوزاد تأثیر می‌گذارد. عارضهٔ زردی در نوزادان زودرس شایع‌تر و ناشی از بالا بودن بیلی روبین است که محصول جانبی شکستن گلبول‌های قرمز است و معمولاً وقتی کودک به یک یا دو هفتگی برسد، رفع می‌شود. در این مطلب با نحوه تشخیص و درمان مشکلات شایع پوست در نوزادان و موارد نیازمند مراجعه به پزشک در مورد مشکلات پوستی آنها آشنا خواهید شد.
چهارشنبه، 25 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مشکلات پوستی نوزادان و روش درمان آن (بخش دوم)
ماندن زیر نور خورشید ممکن است خیلی لذت‌بخش باشد اما می‌تواند پوست کودک شما را در معرض خطر آفتاب‌سوختگی قرار دهد.
 

عوارض پوستی نوزادان و راه‌های درمان آنها

ملانوز پوستولی نوزاد
همان‌طور که گفته شد؛ میلیا، نقطه‌های کوچک سفید یا زردی روی صورت نوزادان است که شبیه جوش‌های کوچک به نظر می‌رسد و معمولاً بدون درمان در طول سه یا چهار هفته ناپدید می‌شود. اما اگر نوزاد شما جوش‌های پر از چرکی دارد که پس از ترکیدن، لکه‌های قهوه‌ای تیره‌ای بر جای می‌گذارند، احتمالاً به ملانوز پوستولی مبتلا شده است که هرچند و شاید به نظرتان اسم ترسناکی دارد ولی این عارضهٔ گذرا هم نیازی به درمان خاصی ندارد و علائم آن اغلب تا سه یا چهار ماهگی کودک ناپدید می‌شود اما در هر صورت، حتماً پزشک کودک تان را در جریان این مشکل بگذارید.
 
اریتم توکسیکوم در نوزاد
اریتم توکسیکوم جوش‌های کندومانندی است با برجستگی‌های سفید یا زرد که با یک هالهٔ قرمز احاطه شده‌اند و با وجود نام عجیبش، اغلب خطری برای کودک شما ندارد، اما باز هم حتماً این موضوع را به پزشک کودک تان هم اطلاع دهید. این جوش‌ها معمولاً یک یا دو روز پس از تولد ظاهر می‌شود و در عرض یک یا چند هفته از بین می‌روند.
 
عفونت قارچی پوست نوزاد
عفونت‌های قارچی اغلب بعد از اینکه کودک تان یک دوره آنتی‌بیوتیک خورده است ایجاد می‌شود و بسته به اینکه در کجای پوست او باشد، متفاوت و گوناگون هستند. به عنوان مثال، برفک روی زبان و دهان ظاهر می‌شود و شبیه شیر خشک‌شده به نظر می‌رسد، درحالی‌که حساسیت قارچی پوشک، قرمز روشن است و اغلب، جوش‌های قرمز کوچکی روی لبه‌هایش دارد. برفک معمولاً با داروی مایع ضدقارچ درمان می‌شود، ولی برای حساسیت قارچی پوشک از پمادهای ضدقارچ استفاده می‌شود، اما یادتان باشد این عفونت‌ها از مواردی است که حتماً نیاز به مراجعه به پزشک دارد.
 
زردی نوزادی
نشانه و علائم زردی نوزادی که معمولاً دو یا سه روز پس از تولد کودک پیدا می‌شود که رنگ زردی است که روی پوست و چشم‌های نوزاد تأثیر می‌گذارد. عارضهٔ زردی در نوزادان زودرس شایع‌تر و ناشی از بالا بودن بیلی‌روبین است که محصول جانبی شکستن گلبول‌های قرمز است و معمولاً وقتی کودک به یک یا دو هفتگی برسد، رفع می‌شود.

درمان زردی در نوزادان ممکن است شامل تغذیه با شیر، به خصوص شیر مادر در دفعات بیشتر یا برای موارد شدیدتر بیماری، نوردرمانی یا فتوتراپی باشد، پس اگر رنگ پوست کودک تان زرد به نظر می‌رسد، ‌لازم است با پزشک تان صحبت کنید.
 
آفتاب‌ سوختگی نوزاد
ماندن زیر نور خورشید ممکن است خیلی لذت‌بخش باشد اما می‌تواند پوست کودک شما را در معرض خطر آفتاب‌سوختگی قرار دهد. ضدآفتاب کودکان را می‌توانید برای هر سنی از نوزادان و شیرخواران استفاده کنید. اما برای محافظت بیشتر از آفتاب‌سوختگی، در طول شش ماه اول زندگی کودک تان و هنگام بیرون بردنش از خانه،‌ بهتر است او را از نور کاملاً مستقیم خورشید دور نگه دارید. در صورت ایجاد آفتاب‌سوختگی ملایم هم می‌توانید چند بار در روز یک پارچۀ خنک را برای ۱۰ تا ۱۵ ثانیه روی پوست کودک قرار دهید.
 
عوارض پوست نوزاد بعد از حمام
به یاد داشته باشید که پوست نوزادتان نرم و حساس است. برای مرطوب ماندن پوستش او را برای تنها ۳ تا ۵ دقیقه در آب گرم حمام دهید. اجازه ندهید کودک تان برای مدت طولانی در آب صابونی بماند. بهتر است یک لوسیون کودک یا مرطوب‌کنندهٔ کودکان را بلافاصله بعد از حمام و وقتی پوستش هنوز مرطوب است، روی آن بزنید و سپس برای خشک کردن پوستش، به جای مالیدن حوله، به صورت ضربه‌ای آن را خشک کنید.
 

نکاتی برای مراقبت از پوست نوزادان

دانستن برخی نکات که به شما کمک می‌کند بتوانید بهتر از پوست کودک تان مراقبت کنید ممکن است شامل موارد زیر باشد:
 
پودر بچه: 
کودکان می‌توانند دانه‌های بسیار ریز انواع پودرهای بچه را استنشاق کنند که می‌تواند باعث مشکلات ریه در آنها شود. پس بهتر است از استفادۀ آنها برای کودکتان خودداری کنید.
 
شست‌وشوی لباس‌ها: 
پرهیز از حساسیت‌های پوستی، کودک شما را خندان و خوشحال نگاه می‌دارد، پس برای شستن هر چیزی که با پوست کودک تان تماس پیدا می‌کند،‌ از ملافه و پتو گرفته تا حوله‌ها و حتی پوست خودتان، از یک شویندۀ ملایم بدون عطر و بو استفاده کنید. با این کار احتمال تحریک یا خارش پوست کودک را کم خواهید کرد.
 
ضدآفتاب کودک و عینک آفتابی:
 ضدآفتاب را به قسمت‌هایی از پوست بزنید که از لباس کودک تان بیرون است. همچنین می‌توانید از پماد زینک‌ اکساید روی بینی، گوش‌ها و لب‌های فرزندتان استفاده کنید. باقی بدن کودک تان را با لباس بپوشانید و یک کلاه لبه‌پهن نیز روی سرش بگذارید. عینک آفتابی هم از چشم‌های کودک تان در مقابل اشعه‌های مضر محافظت می‌کند.
 
محصولات بهداشتی: 
اگر می‌خواهید برای کودک تان محصولات مراقبت از پوست ویژۀ کودکان بخرید، بهتر است به دنبال محصولاتی باشید که بدون رنگ، عطر و بو و بدون فتالات‌ها و پارابن‌ها است که همگی اینها می‌تواند باعث تحریک پوست شود. همچنین خیلی بهتر است اگر با متخصص اطفال دربارۀ مناسب بودن آن برای پوست نوزادتان مشورت کنید.
 
ماساژ: 
اگر حساسیت یا دیگر عارضه‌های پوستی، کودک تان را تحریک‌پذیر و ناراحت کرده است، با اجازۀ پزشکش ماساژ را امتحان کنید. طبق یک پژوهش جدید، نوازش و ماساژ ملایم پوست نه تنها می‌تواند باعث تمدد اعصاب شود، بلکه می‌تواند به خواب بهتر و کاهش یا توقف گریه‌های کودکان هم منجر شود. فقط یادتان باشد ماساژ برای کودکان مبتلا به یفلاکس معده توصیه نمی‌شود.
 

زمان مراجعه به پزشک

بیشتر حساسیت‌ها و مشکلات پوست نوزادان جدی نیست، اما برخی از آنها نیز ممکن است نشانۀ عفونت باشد که به توجه دقیق و پیگیری نیاز دارد. در صورت مشاهدهٔ موارد زیر لازم است برای درمان فوراً به متخصص اطفال مراجعه کنید:
_ اگر پوست کودک تان نقطه‌های کوچک و ارغوانی قرمزی دارد.
‌_ اگر پوست نوزاد جوش‌های زرد و مملو از مایع یا تاول چرکی دارد.
_ اگر کودک، تب کرده یا بی‌حال است.‌

منبع : سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط