مراقبت های هفته هشتم بارداری (بخش دوم)

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر در هفته هشتم بارداری یا بعد از آن علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود، برای درمان سریع‌ تر به پزشک خود مراجعه کنید. در این مطلب با توصیه های لازم در هفته هشتم بارداری آشنا شوید تا بتوانید سلامت خود و نوزاد درون شکم تان را حفظ کنید. با ما همراه باشید.
سه‌شنبه، 8 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته هشتم بارداری (بخش دوم)
یکی از علائم هفته هشتم خستگی است بنابراین در این هفته شما به استراحت و خواب بیشتری نیاز دارید.
 

ورزش مناسب در هفته هشتم بارداری

با ورزش شما عضلات قوی تر و بهتری برای زایمان طبیعی خواهید داشت و یک زایمان آرام و با درد کم تری را تجربه خواهید کرد. در این دوران سعی کنید روزانه فعالیت‌های بدنی و ذهنی همچون یوگا، پیاده‌روی و شنا را با تایید پزشک خود انجام دهید. راجع‌ به برنامه غذایی که از آن پیروی می‌کنید و ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که دوست دارید انجام دهید با پزشک تان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه ضرری شما و جنین تان را تهدید نکند.
 

هفته هشتم بارداری و مراقبت‌ های مادر و جنین

به طور معمول، پزشک شما قرار ملاقات‌هایی را بین هفته هشتم تا دهم بارداری برای شما ترتیب می‌دهد. این زمان احتمال سقط جنین وجود دارد اما با ملاقات منظم با پزشک و مراقبت از خود آن را کاهش دهید.

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر در هفته هشتم بارداری یا بعد از آن علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود، برای درمان سریع‌ تر به پزشک خود مراجعه کنید. یکی از علائم هفته هشتم خستگی است بنابراین در این هفته شما به استراحت و خواب بیشتری نیاز دارید.

در این دوران به علت افزایش هورمون استروژن و پروژسترون در بدن تان، ممکن است برخی علائم ناخوشایند همچون اختلالات و نوسانات خلقی و حالت تهوع بیشتری را تجربه کنید.
 

تغذیه مناسب در هفته هشتم بارداری

_ برای کاهش برخی از علائم آزاردهنده این هفته همچون حالت تهوع و بیرون‌ روی، می‌توانید بیشتر از غذاهایی استفاده کنید که حاوی زنجبیل هستند و با مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه فیبر بیشتری به غذاهای خود اضافه کنید.

_ برخی از ویار ها غیرطبیعی هستند و ممکن است به علت کمبود ویتامین و مواد معدنی بوجود آیند. اگر ویار مربوط به مواردی همچون نشاسته یا برخی مواد معدنی و به طور کلی موردی به جزء غذا یا خوراکی باشد بهتر است در این باره با پزشک تان مشورت کنید.

_ در این هفته ممکن است با خودن کمی غذا به سرعت احساس سیری یا پری کنید. این مسئله کاملا طبیعی است. زیرا روند هضم و گوارش شما کمی کند شده است تا مواد غذایی مفید تری را به جنین برساند.

_  مواد غذایی حاوی گوشت را به خوبی بپزید زیرا گوشتی که خوب پخته نشده باشد ممکن است موجب عفونت‌هایی در بدن شما شود که به شما و جنین تان آسیب می‌رساند. علاوه بر این، از مصرف موادی همچون شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌ها، شیر غیر پاستوریزه و غذاهای بسیار چرب دوری کنید.

_ در این دوران برنامه غذایی سرشار فیبر از ابتلای نوزاد شما به بیماری آسم پیشگیری می‌کند.

_خوردن ماهی به طور کافی و کنترل‌ شده مناسب است اما از خوردن گوشت کوسه، شمشیر ماهی، شاه ماهی خال مخالی که مقدار بالایی جیوه دارند، جلوگیری کنید.

_ مصرف مواد مخدر در این دوران به شدت خطرناک است و عواقب جبران‌ ناپذیری خواهد داشت. علاوه بر این، مصرف برخی داروها در این دوران منع می‌شود. بنابراین هرگونه دارویی که می‌خواهید مصرف کنید، باید تحت نظر پزشک تان انجام شود.
 

هشدار در هفته هشتم بارداری

1. استفراغ بیش از حد حاملگی: استفراغی که باعث از دست رفتن 5% از وزن بدن بشود نیاز به درمان دارد که شامل: ویتامین تراپی، سرم تراپی، تغذیه کامل وریدی، تغذیه لوله ای است.

2. حیوانات خانگی: حیوانات دارای انگل‌هایی هستند که برای جنین بسیار خطرناک است. برخی از حیوانات عفونت‌هایی را با خود همراه می‌آورند که ممکن است باعث سقط جنین شود.

3.  گوشت را به خوبی بپزید: گوشت خام ممکن است دارای عفونت‌هایی باشد که به جنین شما آسیب برساند. حتی بعد از دست‌ زدن به گوشت خام حتما دستان خود را بشویید.

4.  استفاده از محلول های برطرف کننده جوش: ممکن است که این محلول‌ها برای جنین شما خطرناک باشند؛ بنابراین حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

5. دوری از مواد مسموم و شیمیایی: نزدیک‌ شدن به مواد و سموم شیمیایی مانند رنگ، پاک کننده‌ها و حلال‌ها در این دوران چندان ضروری نیست. بهتر است از این مواد دوری کنید.
 
6. هرگونه دردی را جدی بگیرید: اگر در این دوران با هر مورد عجیب یا دردهای بیش از حد مواجه شدید، آن را حتما با پزشک تان در میان بگذارید. علائمی همچون خونریزی، احساس ضعف یا سرگیجه شدید، افت شدید فشار خون، درد شدید شانه یا لگن و گرفتگی شدید عضلات به خصوص لگن ممکن است نشان از حاملگی خارج از رحم یا سقط جنین باشد، پس این موارد را جدی بگیرید و در صورت مشاهده آن فورا به پزشک مراجعه کنید.
 

هفته هشتم بارداری و نکاتی برای پدرها 

– از آنجایی که الکل، کافئین و تنباکو بر جنین تاثیر می گذارد سعی کنید تا جایی که امکان دارید مصرف نکنید. با وجودی که شما جنین را در رحم ندارید، اما با مصرف این مواد همسر خود را در خطر قرار می دهید. بعلاوه او را وسوسه می کنید سیگار بکشد.

– اگر همسر شما تلاش می کند قهوه و الکل را ترک کند سعی کنید به او کمک کنید. این کار نه تنها برای فرزند خوب است بلکه باعث می شود از سلامتی خود نیز مراقبت کنید.

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما