مراقبت های هفته نهم بارداری (بخش اول)

با ورود به هفته نهم بارداری، ماه سوم بارداری شما آغاز می شود. اگر تا به حال به پزشک مراجعه نکرده اید، لازم است حتما در اولین فرصت برای بررسی های لازم به پزشک متخصص مراجعه نمایید. توصیه ما به شما این است که لیستی از عادات غذایی، ورزشی و یک شرح حال کلی در مورد خودتان تهیه نمایید و در اختیار پزشک قرار دهید. در این مطلب توصیه ها و مراقبت های لازم برای مادر و جنین در هفته نهم بارداری را بیان خواهیم کرد.
چهارشنبه، 9 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته نهم بارداری (بخش اول)
برخی از زنان باردار در هفته نهم بارداری خود، با یک اختلال پوستی که با عنوان کلاسما شناخته شده است، روبه رو می شوند.
 

هفته نهم بارداری 

اکنون اندام های ضروری جنین شما مانند بافت ها و قسمت های مختلف بدن در حال شکل گرفتن می باشند. هر چند این اندام ها مجبور به ایجاد تغییرات دیگری هم قبل از تولد هستند. حالا دیگر جنین شما، ویژگی های متمایز تری به خود گرفته و در حال رشد سریع می باشد. اینک او شبیه به یک نوزاد انسان شده است. در نهایت، دم انتهای او که در آخر ستون فقرات قرار داشت، به طور کامل ناپدید شده است. در هفته نهم بارداری، ضربان قلب جنین در داخل رحم مادر به اندازه کافی قوی شده و قابل شنیدن در سونوگرافی رحمی جنین خواهد بود.

در ماه سوم بارداری، عملکرد قلب جنین شما در سطح بالاتری بوده و به چهار قسمت تقسیم شده است. دریچه ای در داخل قلب او در حال شکل گیری بوده و بهتر است بدانید که در حال حاضر، سرعت رشد جنین شما بسیار بالاست. اینک گردن او در حال شکل گیری بوده و به طور کامل دیده می شود. جنین می تواند سر خود را بلند کرده و یا به هر طرف بچرخاند. با گذشت هفته نهم بارداری، سوراخ های توخالی در دو طرف سر او در حال رشد بوده و به سمت بیرون در خواهد آمد که گوش های فرزند شما را به وجود خواهند آورد. هر چند که پلک ها و چشم های او به طور کامل تشکیل شده اند، اما آنها معمولا بسته بوده و این پوشش تا لحظه تولد بر چشمان بزرگ و درخشان جنین باقی خواهد ماند. بینی جنین، در هفته نهم بارداری مثل دو سوراخ بر روی صورت او در حال شکل گرفتن است که بعدها با رشد کردن و بزرگ شدن این سوراخ ها تبدیل به بینی کامل خواهد شد.
 

کودک شما در هفته نهم بارداری چقدر بزرگ شده است؟

در حال حاضر، جنین شما قابل اندازه گیری بوده و قد او در حدود 22-30 میلی متر می باشد. در حقیقت شما می توانید بگویید که نقطه عطف رشد جنین از لحاظ طولی در هفته نهم بارداری، رخ داده است. بهتر است در نظر داشته باشید که اندازه جنین شما به لحاظ چشمی مطابق با اندازه یک حبه انگور و یا زیتون سبز خواهد بود.
 

هفته نهم بارداری و تغییرات در بدن مادر

ممکن است شما هنوز هم حامله به نظر نرسید. البته اگر قبلا حامله شده باشید، شکم شما زودتر جلو خواهد آمد. اما ممکن است از لحاظ روحی و عاطفی، شدیدا متلاطم باشید.
 

علائم هفته نهم بارداری

1- خستگی شدید:
نگه داشتن جنین در رحم، از انجام هر کاری برای مادران باردار سخت تر است، به همین دلیل است که شما به عنوان یک مادر باردار، در سه ماهه اول بارداری خود احساس خستگی شدید خواهید نمود. در این هفته ها نرخ سوخت و ساز در بدن شما و سطح ترشح هورمون ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اینک، به همان اندازه هم سطح فشار خون و قند خون در بدن شما پایین خواهد آمد.
 
2- پیکا:
در هفته نهم بارداری، علائم رخ داده در بدن شما، می تواند با پیکا سر آید. معمولا برخی از زنان باردار ولع این دوره را در خود نسبت به خاک، مخصوصا خاک رس و یا نشاسته، پودر رختشویی، سنگ، خاکستر زغال چوب، ذغال، یخ، نشاسته ذرت، خمیر دندان، صابون، شن و ماسه، گچ، قهوه، جوش شیرین، و حتی سیگار نشان می دهند. این مواد مضر نباید جای غذا خوردن را در این دوران بگیرد، بهتر است به گونه ای ولع مصرف آن ها در بدن تان را کنترل کنید. چون مصرف این مواد غیرمعمول ممکن است اثرات بدی بر سلامت شما و رشد فرزندتان داشته باشد.
 
3- از بین رفتن شفافیت پوست:
متاسفانه، برخی از زنان باردار در هفته نهم بارداری خود، با یک اختلال پوستی که با عنوان کلاسما شناخته شده است، روبه رو می شوند. این اختلال تیرگی پوست مادران را در دوران بارداری افزایش می دهد، که معمولا “ماسک بارداری” نامیده می شود. عامل به وجود آورنده این اختلال، هورمون های استروژن و پروژسترون هستند. به غیر از صورت می توان تغییرات قابل مشاهده ای را هم در پوست سینه ها، آرئول، لگن و اطراف ناف مادران باردار احساس کرد. خوشبختانه، انجام هیچ کاری در مورد این تغییرات پوستی لازم نیست، چون بعد از تولد نوزاد شما، این اختلال پوستی، به طور طبیعی و خود به خود از بین خواهد رفت.
 
4- تغییر وریدیدر:
در طول هفته نهم بارداری، کاهش قابل توجهی در مقاومت عروق بدن مادر به وجود خواهد آمد که منجر به شل شدن رگ های خونی او شده و منجر به مشکلاتی مانند هموروئید و واریس خواهد شد. جلوگیری از یبوست، اولین قدم برای مقابله با بواسیر در دوران بارداری است، چون اگر یبوست در زنان باردار به موقع درمان نشود، ممکن است بواسیر، برای همیشه در این زنان ماندگار شود.
 
5- به وجود آمدن نوسانات عاطفی:
هفته نهم بارداری مانند این می باشد که شما سوار غلتکی هستید که یک دقیقه در اوج شادی مادر شدن هستید و لحظه ای بعد ترس وحشتناکی شما را در بر می گیرد. شما گام به گام به سه ماهه دوم بارداری خود نزدیک می شوید، به زودی فراموش خواهید کرد که سه ماهه اول چقدر وحشتناک بوده است.
 
6 – افزایش ترشحات مهبل:
در این هفته میزان هورمون حاملگی به بالاترین زمان خود می‌رسد و ترشحات مهبلی کمی افزایش می‌یابد. برای جلوگیری از عفونت و احساس راحتی و رعایت بهداشت لباس زیر خود را هر روز یک یا دو بار عوض کنید و  با پودر صابون تمیز بشورید و در جلوی نور خورشید پهن کنید تا میکروب هایش از بین برود.
 
7- حساسیت سینه ها:
نوک سینه بزرگ تر و تیره تر می شود. در اطراف نوک سینه دانه های ریزی دیده می شود که سینه را برای تولید شیر آماده می کند. به این دانه ها آسیبی نرسانید زیرا برای هدفی خاص قرار گرفته اند.
 
8- نفخ:
شما ممکن است در این زمان دچار نفخ یا باد معده شوید که این امر هم کاملاً طبیعی است. ترشح هورمون پروژسترون در این زمان، ماهیچه‌ها و عضلات شما را شل می‌کند و در نتیجه مشکلاتی نظیر باد معده و آروغ زدن را افزایش می‌دهد.
 
9- برآمدگی رگ ها:
 ممکن است برآمدگی در رگ های دست و پا مشاهده کنید. این برآمدگی به خاطر خون اضافه است. 
 
10- وزن مناسب:
 افزایش وزن بدن بیشتر به خاطر چرخش آب در بدن است تا وزن جنین. اما افزایش یا کاهش بیش از حد وزن مضر است.
 
11- شهوت جنسی: 
برخی خانم ها میل جنسی خود را از دست می دهند اما برخی دیگر میل جنسی شان بیشتر می شود. 
 
12- تغییرات مو:
 موهای شما چرب تر، ضخیم تر یا نازک تر می شود.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما