ترامپ مالی
نماینده ویژه بایدن در امور ایران که چند ماه قبل برخی مقامات دولتی از احتمال انتصاب او ذوقزده شده بودند در وین مواضعی مانند ترامپ در خصوص مسائل موشکی و منطقه داشت. او در پاسخ به اینکه دولت آمریکا در صورت...
چهارشنبه، 18 فروردين 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
این نشست و تداوم آن تا حصول نتیجه از آنجایی برای طرفین مهم و حیاتی است که از یکسو واشنگتن تحت فشار سیاسی خارجی برای پایان دادن به نادانیها و تندرویهای ترامپ است و البته میبیند که ایران بهسرعت با توسعه فناوری هستهای خود برگ قدرتمند دیگری را روی میز بازگردانده است و ازسوی دیگر تهران نیز تحت فشارهای تحریمی علاقه دارد شرایط بهتری را در زمینه اقتصادی و تجاری تجربه کند و حداقل تیم دولت دوازدهم امیدوار است تا پیش از فرارسیدن موعد انتخابات ریاستجمهوری در خرداد ماه موفق به احیای برجام شده و بهقول خودشان دولت را بدون تحریم تحویل دولت سیزدهم بدهند.
با این حال اما شواهد امر نشان میدهد توفیق چندانی در جلسات روز گذشته حاصل نشده، هرچند عموما ممکن است مذاکرات از آن چیزی که ما بهعنوان مخاطب بیرونی مشاهده میکنیم، جلوتر باشد. البته ناگفته نماند در نگاه تحلیلگران واقعبین این پیشبینی وجود دارد که با توجه به فاصله بسیار زیاد طرفین در مواضع، احتمالا باید منتظر دور جدیدی از مذاکرات فرسایشی و طولانیمدت میان طرفین باشیم تا شاید درصورت عدم وقوع اتفاقهای عجیبوغریب و همکاری طرفین، گفتوگوها به نتیجه رسیده و برجام احیا شود. دیروز عباس عراقچی درباره مذاکرات حرف مهمی زد و گفت: «رفع تحریمهای آمریکا، اولین و ضروریترین اقدام جهت احیای برجام است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد بهمحض رفع تحریمها و پس از راستیآزمایی آن، اقدامات جبرانی هستهای خود را متوقف کند و به اجرای کامل برجام برگردد.»
این حرف عباس عراقچی که از شب قبل دیدارهای خود را با مقامات سیاسی کشورهای طرف قرارداد با ایران آغاز کرده بود، نشان میداد طرفین از 2 نقطه بسیار دور به هم نگاه میکنند و قاعدتا امکان رسیدن به یک نقطه مشترک در این شرایط در بازه زمانی کوتاه وجود ندارد. این مساله را البته میخاییل اولیانوف، نماینده ویژه روسیه در سازمانهای بینالمللی هم عنوان کرد. او بعد از برگزاری نشست نمایندگان در کمیسیون مشترک با وجود اینکه مسیر حرکت طرفین را صحیح تحلیل میکرد، گفت: «احیای برجام بهسرعت اتفاق نخواهد افتاد. [این مهم] زمان خواهد برد. تا کی؟ کسی نمیداند. مهمترین چیز پس از نشست امروز کمیسیون مشترک این است که کار عملی برای رسیدن به این هدف آغاز شده است.»
در چنین شرایطی اما اظهارنظری از آنسوی مذاکرات وین هم منتشر شد که نشان داد وضعیت بههیچعنوان امیدوارکننده نیست و حتی ممکن است شرایط دشوارتر هم بشود. این اظهارنظر از جانب نماینده دولت بایدن در مذاکرات وین بیان شد. رابرت مالی که چند هفتهای است مسئول پرونده ایران در کاخسفید شده دیروز اظهاراتی مشابه ترامپ و خواستههای او مطرح کرد که البته واکنشهای زیادی را نیز بهدنبال داشت. او در مصاحبه با پایگاه «ان.پی.آر» در پاسخ به اینکه دولت آمریکا درصورت بازگشت به برجام در توافق بعدی دنبال چه خواهد بود، گفت: «چیزی که دنبال آن خواهیم بود، اول از همه، توافقی طولانیتر خواهد بود.»
این مساله یعنی رسیدن به یک توافق طولانیتر با ایران که درواقع تغییر بندهای غروب برجام است، همان چالش اولیه و اصلی ایران با دولت ترامپ بود که نهایتا با مقاومت ایران روبهرو شد و ترامپ با تحمل نکردن آن، از برجام خارج شد. در ایام بعد از خروج آمریکا از برجام نیز همواره یکی از اصلیترین شرایط ترامپ برای عدم اعمال تحریمهای بیشتر، ورود ایران به میز مذاکرهای برای مادامالعمر کردن محدودیتهای هستهای بود، چیزی که درواقع فصل مشترک او با صهیونیستها و سعودیها بود و بر اعمال آن اتفاقنظر داشتند. از اینرو باید چنین تصور کرد که اگر این مواضع یا مواضعی متناظر با این حرفها، توسط آمریکاییها در میز مذاکره هم بیان شده باشد، احتمالا دوباره گفتوگوها در بنبست بزرگی گیر کرده و یافتن راه برونرفت از آن نیز دشوار خواهد بود.
در این میان با عبدالرضا فرجیراد، سفیر اسبق ایران در نروژ هم گفتوگویی گفت: کسی که با وجود نگاه مثبت به مذاکره، میگوید آمریکا میخواهد با چانهزنی و جنگ رسانهای اهداف خود را در مذاکرات وین پیش ببرد. فرجیراد در این گفتوگو با بیان اینکه قضاوت درباره نشست وین همچنان زود است، گفت: «اکنون هم مواضع منفی وجود دارد و هم نظراتی مقابل آن، برای مثال نماینده روسیه درحال حاضر بیانیه داده و اعلام کرده نشست اول موفقیتآمیز بوده است. از اینرو باید با دقت به مذاکرات نگاه کنیم.»
وی با تاکید بر اینکه آمریکا بهدنبال چانهزنی در این نشست است، در عین حال اظهار داشت: «قطعا طرف ایرانی در همان بخش اول اعلام کرده باید همه تحریمها برداشته شود و آمریکا به برجام بازگردد تا ایران نیز به تعهدات خود عمل کند. کسی نباید انتظار داشته باشد طرف آمریکایی مصاحبه کند و این مسائل را بپذیرد، بنابراین آنها نیز شروع به چانهزنی کرده و جنگ رسانهای خود را براساس ذهنیتشان پیش میبرند.» فرجیراد افزود: «آنچه ما در این مذاکرات مثبت میدانیم این است که بخش اول مذاکره با این تعداد جمعیت از کشورهای 1+4 تنها یکساعت طول کشیده است، بنابراین این موضوع نشان میدهد رئیس تیم ایرانی مواضع خود را گفته است و در مقابل روسها، چینیها، انگلیسیها و فرانسویها نیز اظهاراتی را پیرامون آن مطرح کردهاند.»
وی به توصیف روند مذاکرات وین پرداخت و درباره اظهارات عراقچی مبنیبر اینکه ضروریترین اقدام آمریکا، اولین و ضروریترین اقدام برای احیای برجام است، گفت: «آقای عراقچی از ابتدا بهدنبال اعلام این راهبرد جمهوری اسلامی بوده است.» فرجیراد نهایتا تصریح کرد: «پیشتر طرف آمریکایی پیش از نشست وین چراغسبز نشان داده و تلویحا گفته بود ما حاضر هستیم ۵۰۰تحریم را که در دوره ترامپ صورت گرفته برداریم که این حرکت خوبی است، اما باید ببینیم آیا در میدان عمل هم چنین اتفاقی رخ خواهد داد یا خیر.»
منبع: فرهیختگان
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
بایدن فرق دارد، اما از آن طرف!
پنجشنبه، 14 اسفند 1399
ادامه بلاتکلیفی در مورد SPV؛ پنجشنبه، موعد احتمالی تازه برای رونمائی
سهشنبه، 9 بهمن 1397
رئیس سازمان حج به دعوت وزیر حج عربستان به ریاض رفت
يکشنبه، 25 آذر 1397
ایران ناوشکنهای «سهند» و «دنا» و «دماوند» به دریا میفرستد/زیر دریایی ایرانی «فاتح» دشمن را غافلگیر میکند
دوشنبه، 5 آذر 1397
رئیس دانشگاه تهران: تحریمهای اخیر آمریکا علیه ایران جنبه تبلیغاتی دارد
يکشنبه، 13 آبان 1397
آیا مذاکرات جدیدی از جانب آمریکا با تهران صورت خواهد گرفت؟
سهشنبه، 10 مهر 1397
راهحل برونرفت از مشکلات کشور توجه به سرمایه انسانی داخلی است / از اخم آمریکا هراسی نداریم
يکشنبه، 23 مهر 1396
آیتالله سیستانی: هر سحر در نمازشب برای رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران دعا میکنم
پنجشنبه، 4 آذر 1395
خط امامیهای واقعی نه از تحریم میترسند و نه با تهدید و تطمیع عقبنشینی میکنند
چهارشنبه، 12 آبان 1395
ملت آزاده و متمدن ایران مغلوب تحریم آمریکاییهای غیرمتمدن نمیشود
پنجشنبه، 27 فروردين 1394
تازه های اخبار
حاج قاسم چگونه دوران نوجوانی و جوانی خود را تعریف میکند؟
سال نو میلادی با ولادت حضرت عیسی مسیح متفاوت است؟ روز واقعی ولادت از نظر اسلام چه زمانی است؟
صفر تا صد حج عمره | فیش حج + قیمت
فراخوان سومین جشنواره فرهنگی، ادبی، هنری نماز «فجر تا فجر»
انقلابی بصیر، یا انقلابی بصیرنما؟
فدرالیسم در ایران؛ قانون اساسی در این باره چه میگوید؟
مزایا و معایب کانال سیگنال فارکس و سیگنال خرید ارز دیجیتال در دنیای مالی
حضرت عیسی، از پسر خدا تا نماز خواندن پشت سر امام زمان
بیست و ششمین جشنواره بین الملل قصه گویی
سرمایه گذاری در بورس را از کجا شروع کنیم؟ 3 مرحله اصلی
بیشترین بازدید هفته
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
واکنش مهدی محمدی به اظهارات امروز ظریف در مجلس شورای اسلامی
نگاهی به دستاورد های پلیس ناجا / از هوشمندسازی تا تحول سیستمی در حوزه فناوری
«روباه و خروس» ، انیمیشن متفاوت ایرانی
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
يا فارس الحجاز ادرکني گفتم «يا صاحب الزمان » گفتم
سه هزار متر باغ میوه وقف امامزاده بی بی زهرا خاتون (س) شد
موارد بیشتر برای شما
حکمت | خیرخواهی عمومی در دعا / استاد عالی
استوری شهادت امام هادی علیه السلام
آموزش خوشنویسی در ایران، ترکیه و بلاد عرب
مداحی زیبای جان جانانی
جان جانانی با نوای جواد مقدم
روش و آداب ختم حضرت ابوالفضل (ع) + متن و صوت
استادی که پس از جلسه با آیتالله مصباح نگاهش به او تغییر کرد
خلاصه دیدار هوادار ۰ - پرسپولیس ۵
سندرز: دولت آمریکا امروز برای میلیاردرهاست
اژهای: مستکبرین از جریان مقاومت دلهره و اضطراب دارند
تیراندازی در آمریکا
تصاویر دوربینهای مداربسته از لحظه حمله در نیواورلئان
تصاویری از حضور حاج قاسم در سیستان و بلوچستان برای مبارزه با اشرار
لاریجانی: بعید میدانم در سوریه حکومت دموکراتیک ایجاد شود
پنجره متفاوتی از دیدار امروز رهبر انقلاب با خانواده شهدا