نشست وین و راه طولانی مذاکرات + واکنش توییتری کاربران

دور اول مذاکرات وین به پایان رسید. نشستی که در آن طرف ایرانی رفع تحریم‌های‌ آمریکا را ضروری‌ترین اقدام جهت احیای برجام عنوان کرد. در این نشست هیات نمایندگی آمریکا در مکانی متفاوت از هیات ایرانی با مذاکره کنندگان اتحادیه اروپا دیدار می‌کند زیرا ایران به دلیل بر هم زدن برجام توسط آمریکا با مذاکر مستقیم با این کشور مخالف است.
چهارشنبه، 18 فروردين 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نعیمه اشعری
موارد بیشتر برای شما
نشست وین و راه طولانی مذاکرات + واکنش توییتری کاربران
به گزارش راسخون: نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزیران خارجه ایران و 1+4 بعد از حدودا یک سال به طور حضوری و رسمی در وین پایتخت اتریش آغاز به کار کرد.
 
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ریاست هیات ایرانی را برعهده دارد.
 
عراقچی دوشنبه شب بعد از ورود به وین با رئیس هیأت چین دیدار کرد. هم چنین وی روز سه شنبه و پیش از شروع مذاکرات با رئیس هیات روسیه و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون مشترک دیدار کرد و آخرین ترتیبات اجرایی مربوط به برگزاری کمیسیون را مرور کردند.
 

پایان اولین مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ دور بعدی جمعه ۲۰ فروردین

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با حضور کشورهای عضو توافق هسته ای برجام با هدف رفع تحریم های ایران و بازگشت این کشور به محدودیت های اتمی در وین پایان یافته و طرف ها توافق کرده اند ادامه گفت و گوها را در روز جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ (نهم آوریل) در همین شهر از سر بگیرند.
 
عباس عراقچی سرپرست مذاکره کنندگان ایرانی پس از پایان نشست امروز گفت که هیج مذاکره مستقیمی با آمریکا درباره موضوع برجام و سایر موضوعات همچون برنامه موشکی و سیاست منطقه ای ایران انجام نشد.
 
آقای عراقچی گفت که ایران در نشست امروز خود مواضع اش را درباره لزوم رفع تحریم ها به اطلاع اعضای توافق هسته ای رساند. مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد هم گفته است که "مذاکرات وین می‌تواند یک موقعیت برد-برد برای همه باشد".
 
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید هم گفت "امروز اولین روز" مذاکراتی بود که از مجرای شرکای اروپایی در جریان است و "انتظار داریم روندی طولانی باشد" اما به باور دولت آمریکا "راه دیپلماتیک بهترین راه پیش رو است."
 
او همچنین گفت کنار کشیدن دولت دونالد ترامپ از برجام سبب شده است "توان هسته‌ای ایران بسیار کمتر در معرض دید قرار داشته باشد."
 
خانم ساکی "نحوه بازگشت ایران به تعهداتش و کاری که آمریکا لازم است انجام دهد" را یکی از مهمترین موضوعات گفتگوها دانست و تاکید کرد: "ما این را روشن کرده‌ایم که منتظر اقدامی نیستیم و اجازه می‌دهیم گفتگوها ادامه پیدا کنند."
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم درباره مذاکرات هسته‌ای گفت که خواسته‌های ایران «حداکثری» است و طرح آنها در این جلسات سازنده نیست.
 
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت که خواسته‌های حداکثری ایران راهگشا نخواهد بود.
 
آقای پرایس، گفت دلیل حضور در این گفت‌وگوها این است که قدم‌های دو طرف برای بازگشت به تعهدات تصریح شده در توافق،  مورد بحث قرار بگیرد.
 
او گفت که دو گروه کاری همزمان مشغول به کار است. یک کارگروه بر گام‌هایی متمرکز است که ایران باید بردارد تا به تعهداتش در برجام بازگردد. کارگروه دیگری هم هست که لغو گام به گام تحریم‌های آمریکا بنا به برجام را در دستور کار دارد.
 

واکنش های دیگر 

میخائیل اولیانف، نماینده دائم روسیه، در آژانس بین المللی انرژی اتمی که در این مذاکرات حضور دارد، نتیجه اولیه این نشست را مثبت ارزیابی کرده اما گفته است "ترمیم برجام به فوریت اتفاق نخواهد افتاد و امری زمانبر است".
 
نماینده روسیه در وین تأکید کرد: «نمی‌توان این امکان را رد کرد که در سال جاری بتوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را احیاء کرد. البته از هم اکنون مشخص است که روند کلی اوضاع بسیار پیچیده خواهد بود. ولی به نظر من، دلایلی وجود دارد که بتوان انتظار داشت که نتیجه تلاش‌ها می‌تواند مثبت باشد. و باید به این روند امیدوار بود.»
 
میخائیل اولیانوف پس از دیدار با نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، در پیامی توئیتری درباره این دیدار اظهار داشت: «امروز با آقای رابرت مالی فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور ایران دیدار کردم. ما گفتگویی تاجرمآبانه در خصوص مسائل مرتبط با از سرگیری اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌ها داشتیم.»
 
انریکه مورا هماهنگ کننده اتحادیه اروپا هم نتایج نشست را سازنده توصیف کرده و گفته طرف ها، توافق و انگیزه برای پیوستن به اقدامات دیپلماتیک لازم را دارند.
 
«بنیامین نتانیاهو» شامگاه سه شنبه (۱۷ فرودین) پس از برگزاری نشست وین بار دیگر به روند تهدیدات خود علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد و مدعی لزوم جلوگیری از پیشرفت و توسعه توان ایران در صنعت هسته‌ای شد.
 
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست به نقل از برخی منابعی در جلسه امروز حزب صهیونیستی لیکود که ریاست آن را نتانیاهو برعهده دارد در گزارشی از ادعاهای بی پایه و اساس نخست وزیر این رژیم مبنی بر خطرات توسعه توان هسته‌ای ایران خبر داد.
 
تهدیدات نتانیاهو علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف بویژه در مخالفت با توسعه توان هسته‌ای و موشکی در حالی مطرح می‌شود که براساس اسناد منتشر شده از سوی کارمند سابق نیروگاه هسته‌ای این رژیم، دهه هاست رژیم اشغالگر قدس مواد لازم برای تهیه صدها بمب هسته‌ای را در اختیار دارد.
 
گروسی با انتشار پیامی در توئیتر به مذاکرات کارشناسان در خصوص فعال شدن برجام اشاره و تصریح کرد که آژانس به ایفای نقش فنی و غیر قابل اجتناب خود برای پیشرفت به سود تمام طرف‌ها ادامه می‌دهد.
 
مدیر کل آژانس پیش از این هم با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا که برای شرکت در مذاکرات فنی به وین سفر کرده دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
سخنگوی وزارت خارجه آلمان در این باره گفت که همه اعضای برجام  در نشست وین از بازگشت آمریکا به این توافق  حمایت کرده‌اند.
 
این  دیپلمات آلمانی گفت: «همه اعضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از بازگشت آمریکا به این توافق حمایت کرده‌اند. ما در حال مذاکره  در این زمینه هستیم ... از جمله  شب گذشته در وین.»

میخائیل اولیانوف پس از دیدار با نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، در پیامی توئیتری درباره این دیدار اظهار داشت: «امروز با آقای رابرت مالی فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور ایران دیدار کردم. ما گفتگویی تاجرمآبانه در خصوص مسائل مرتبط با از سرگیری اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌ها داشتیم.»
 
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که ارزیابی برلین از آمادگی تهران و واشنگتن برای اجرای کامل این توافق مثبت است. وی افزود،  لازم است که ایران تعهدات فنی خود را انجام دهد، در حالیکه آمریکا نیز باید تحریم‌ها را لغو کند.
 
مقام های ایران گفتند  پس از این جلسه، دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام یکی درباره رفع تحریم های آمریکا و دیگری درباره بازگشت ایران به تعهدات اتمی تشکیل شد.
 
قرار است نتیجه این دو نشست به کمیسیون مشترک گزارش شود که در سطح معاونان وزارتخارجه ایران، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه تشکیل می شود.
 
نمایندگان دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امروز به گفتگوهای اتمی در وین ملحق شده اند اما به گفته مقامات ایران آنها در محل مذاکرات حضور نخواهند داشت.
 
نمایندگان دولت آمریکای در هتلی در وین مستقر شده اند که حدود ده دقیقه با محل مذاکرات فاصله دارد و به گفته طرف ها قرار نیست هیج ملاقاتی بین نمایندگان ایران و آمریکا برگزار شود. هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به عنوان میانجی با همه طرف ها از جمله ایران و آمریکا در تماس است.
 
رابرت مالی نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران سرپرستی گروه مذاکراتی ایالات متحده را بر عهده دارد. آقای مالی گفته است که بازگشت آمریکا به برجام برای حفظ منافع این کشور حیاتی است.
 
او پیش‌بینی کرده که اگر هر یک از طرفین موضع حداکثری داشته باشد، مذاکرات به مشکل خواهد خورد اما افزوده که اصل این گفتگو "راه درستی" است.
 
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفته که آماده است تا از تصمیم سلف خود، دونالد ترامپ عقب نشینی کند و به توافق برجام بازگردد. آمریکا سه سال پیش از برجام خارج شد و همه تحریم های اتمی را همراه با تحریم های تازه تر مجددا اعمال کرد. ایران پس از یک سال عمل به توافق، قدم به قدم از تعهدات برجامی خود کاست. غنی سازی ۲۰ درصدی را از سرگرفت، ذخایره اورانیوم غنی شده خود را به بیش از ده برابر  رسانده و سطح بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی را کاهش داده است.
 
ایران خواستار پایان دادن فوری به تمامی تحریم‌های یکجانبه آمریکا است. رهبر انقلاب در سخنرانی خود گفتند که همه تحریم های آمریکا باید یکجا رفع شود و سپس ایران با "راستی آزمایی" آن دوباره به تعهدات خود در برجام بازخواهد گشت. آمریکا پیشتر با این پیشنهاد مخالفت کرده بود.
 

نظر برخی کاربران:

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران

نشست وین و راه طولانی مذاکرات + نظر کاربران
 

منابع:
  1. خبر آنلاین / گفتگوی برجامی گروسی با نماینده اروپا
  2. تسنیم / گفتگوی دیپلمات‌های ارشد روسیه و آمریکا درباره برجام
  3. ایسنا / آغاز مذاکرات ایران و 1+4 در وین
  4. بی‌بی‌سی /  پایان اولین مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ دور بعدی جمعه ۲۰ فروردین


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط