سیمای حضرت زینب(س) در آیینه تاریخ

فصل اول: طلوع خورشید عنوان این فصل بوده است در این فصل مسئله ولادت حضرت زینب(س)، القاب ایشان به همراه مختصری توضیح، کودکی و مسئله تعلیم و تربیت ایشان، ویژه گی حضرت، بررسی دوران جوانی
پنجشنبه، 14 دی 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سیمای حضرت زینب(س) در آیینه تاریخ
   سیمای حضرت زینب(س) در آیینه تاریخ



 

شناسنامه کتاب:
عنوان: سیمای حضرت زینب(س) در آیینه تاریخ
موضوع: سیره حضرت زینب(س)
زبان: فارسی
قطع: رقعی
تیراژ: 3000
شابک: 0 ـ 50 ـ 8829 ـ 964
نویسنده: اعظم شبیری
ناشر: مرکز نشر هاجر
سال چاپ: 1385
نوبت چاپ: اول
تعداد صفحات: 208 صفحه

معرفی کتاب:

فصل اول: طلوع خورشید عنوان این فصل بوده است در این فصل مسئله ولادت حضرت زینب(س)، القاب ایشان به همراه مختصری توضیح، کودکی و مسئله تعلیم و تربیت ایشان، ویژه گی حضرت، بررسی دوران جوانی ایشان، جریانات ازدواج و دو شرط ایشان در زمان ازدواج، فرزندان ایشان و... می‌باشد.
فصل دوم: خانواده این بانوی بزرگ بررسی نیاکان و جد پدری و مادری حضرت زینب(س)، عملکرد و برخورد ایشان در مسئله خلافت امیرالمؤمنین(ع) پس از پیامبر(ص)،شهادت علی(ع) و به سوگ نشستن این بانوی نمونه، مسئله خلافت امام حسن(ع) و صلح ایشان با معاویه، بررسی و تحلیل رابطه حضرت زینب(س) با مادر گرامی شان فاطمه زهرا(س)، قیاس مفاخر حضرت زینب با مادر گرامیشان، می‌باشد.
فصل سوم: این فصل با عنوان الگو مطرح می‌گردد در این فصل حضرت زینب(س) را از جهات و ابعاد مختلف الگوی کاملی برای زنان می دانند ، ازجمله مواردی که می‌تواند به عنوان سرمشق قلمداد کرد عبارتند از: ایثار و بخشش بویژه در کاروان اُسرا، استقامت بویژه در زندگی با عبدالله بن جعفر همسر ایشان، حجاب و عفت، عرفان و معرفت، فصاحت و بلاغت و تفسیر قرآن در این فصل از زبان امام سجاد(ع) این بانو مورد بررسی قرار گرفته و ایشان حضرت زینب(س) را عالمه ..، جلوه صبر و مقاومت و نائب خاص برادر معرفی نمودند.
فصل چهارم: نقش و جایگاه اجتماعی حضرت زینب(س) شخصیت اجتماعی ایشان را از دو جنبه بیرونی و درونی که برای هریک از این دو جنبه از ویژگی‌های شخصیتی ایشان تقسیماتی به همراه با دلایل مطالبی گردآوری شده است.
فصل پنجم: حضرت زینب(س) قهرمان حماسه‌ جاوید معرفی می‌نماید و عاشورا را تجلی ادب رحمانی و فرهنگستان ادب ولایی و توحیدی معرفی می‌نماید همچنین به معرفی پیام‌آوران قیام عاشورا، مسئله گزینش زنان در نهضت عاشورایی و معرفی آن‌ها را بیان و بررسی عمده‌ترین محورهای حضور زنان در نهضت عاشورا، نقش برجسته‌ی چند زن در قیام عاشورا و معرفی آنان، گفتگوی خواهر و برادر در کربلا، حضرت زینب(س) و مسئله ولایت، نقش ایشان در پیام‌رسانی و افشاگری و احیاء کردن سنت پیامبر اسلام(ص)، کاروانیان، صبر و استقامت ایشان درباره وقایع روز تاسوعا و عاشورا و توصیه‌های امام به خواهر گرامیشان از مواردی است که مورد تحلیل قرار گرفته است.
فصل ششم: در این فصل به سفرهای حضرت زینب در طول عمر بابرکتشان 7 مورد پرداخته شده است که عبارتند از:
1) سفر به کوفه همراه با پدرگرامی شان در حال خلافت پدرشان.
2) سفر به شام به همراه همسرشان عبدالله.
3) سفر از مدینه به سمت مکه به همراه برادر گرامی شان امام حسین(ع).
4) سفر از مکه به سمت عراق به همراه کاروان کربلا.
5) بازگشت از کربلا و رفتن به کوفه و شام.
6) سفر از کوفه به سمت مدینه و بازگشت کاروان حسینی به سمت مدینه.
7) سفر حضرت زینب(س) به مدینه.
فصل هفتم: درباره اسارت و نهضت دوباره حضرت زینب(س) می‌باشد شروع مرحله دوم نهضت عاشورا، خطبه حضرت زینب(س) در کوفه و در مجلس ابن‌زیاد، خطبه حضرت زینب(س) در شام، و بازتاب خطبه حضرت زینب، سکوت یزید در مقابل خطبه‌خوانی حضرت زینب(س) بررسی هدف خطبه حضرت و اهل‌بیت، تأثیر تبلیغی اهل‌بیت امام حسین در مدت اسارت و... از مباحث این فصل است.
فصل هشتم: با عنوان خورشید مطرح می‌شود و پایان زندگانی حضرت زینب و هجران غم‌انگیز احیاگر حماسه‌ جاوید و وفات حضرت. محل دفن و مقبره ایشان و روایات زیادی در این‌باره از مباحث این فصل است.
فصل نهم: در رابطه با کرامات حضرت زینب(س) به نقل از علما و بزرگان دین که از آن جمله نابودی سرمایه افراد سنگدل، شفای درد چشم، برطرف شدن حاجت یک هندی، مسلمان شدن طبیب یهودی، شفای یکی از بزرگان دین و... می‌باشد.
تذکر: در این کتاب فهرست مطالب در ابتدای کتاب بود پس از آن مقدمه مولف است که از مهمترین مطالب آن پرداختن به محوریت و نقش زن در حیات و تربیت و بیداری انسان بواسطه آشنایی با بزرگان و مطالبی پیرامون آن‌ها می‌باشد این مجموعه شامل 9 فصل بوده و فصول بواسطه‌ عناوین از یکدیگر تفکیک شده‌اند این کتاب آیات و روایات و احادیث و اشعار عربی زیاد به چشم می‌خورد که متناسب با موضوع هر فصل استناد به این آیات و روایات می‌شود منابع و مآخذ هم به صورت پاورقی و هم به صورت فهرست به صورت کامل با درج صفحه آن در پایان کتاب آمده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط