شناسنامه کتاب:
عنوان: فاطمه الگوی زن مسلمان
موضوع: سیره حضرت فاطمه(س) / الگوگیری از حضرت فاطمه(س)
زبان: فارسی
قطع: رقعی
تیراژ: 5000
نویسنده: احمد صادقی اردستانی
ناشر: انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1374
نوبت چاپ: 2
تعداد صفحات: 247 صفحه
عنوان: فاطمه الگوی زن مسلمان
موضوع: سیره حضرت فاطمه(س) / الگوگیری از حضرت فاطمه(س)
زبان: فارسی
قطع: رقعی
تیراژ: 5000
نویسنده: احمد صادقی اردستانی
ناشر: انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1374
نوبت چاپ: 2
تعداد صفحات: 247 صفحه
معرفی کتاب:
این اثر با هدف ارائه الگوی مناسب به نگارش درآمده است. مجموعه مطالب این کتاب در محورهای سهگانه: الگوی فکری و فرهنگی، اخلاقی و رفتاری، علمی و کرداری زندگی حضرت زهرا(س) مورد بررسی قرار گرفته است.مخاطبان این نوشتار، عمدتاً قشرهای جوان و تحصیل کردهای هستند که کمتر مطالعات دینی دارند. در این کتاب به طور کلی ارزشهای فکری، فرهنگی، اخلاقی، رفتاری و جهات علمی و اجتماعی زندگی حضرت فاطمه(س) مورد بررسی قرار میگیرد و از ابعاد اعجاز ملکوتی آن حضرت، که بسیار مفید و ضروری نیز هست، بحثی به میان نیامده است.
به همراه بررسی فضایل و ارزشهای ممتاز و متعالی دختر محبوب پیامبر اسلام(ص) و نیز برای حفظ «وحدت امت اسلامی»، در نگارش این کتاب، بیشتر روش اثباتی به کار رفته است. همچنین مطالب با استناد به مدارک محکم تاریخی، بدون اهانت و جسارت به دیگران، ارزیابی گردیده است.
این کتاب در نه فصل نوشته شده است و در پایان، کتاب نامه حضرت فاطمه(ع) با معرفی بیش از 280 کتاب آمده است.
فهرست موضوعهای کتاب به صورت تفصیلی عبارت است از:
1. اهداء
2. چند تذکر
3. پیشگفتار: (چرا الگوی زن، الگوها چیست، ارزش چیست، ارزشهای جاویدان)
4. اصالت خانوادگی فاطمه(س) (پیامبر اسلام(ص)، خدیجه کبرا(س)، ولادت فاطمه(س)، رفتار پیامبر(ص))
5. نامها و لقبهای فاطمه(س) (اهمیت اسلام به نام گذاری، نامهای اولیا و برگزیدگان، نامهای نهگانه فاطمه(س)، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه، زهرا)
6. فاطمه(س) در دوران سختیها (سختیهای بستر طبیعت، فاطمه(س) در امواج مشکلات، مقدمات هجرت، نقشه خطرناک، لیلة المبیت.)
7. الگوی فکری و فرهنگی (فروغ ایمان و علم، فلسفه احکام، بهترین روش برای بانوان، جلوگیری از بیمبالاتی، ارشاد و هدایت)
8. الگوی رفتاری برای زنان (ازدواج فاطمه(س)، خانه داری فاطمه(س)، شوهرداری، عبادت فاطمه(س)، آموزش فرزند)
9. در صحنه جامعه (حضور در بیعت زنان، در مراسم مباهله، در میدانهای جنگ، در دفاع از اسلام، سنت تاریخ، سرزنش نیست، برای فدک، آخرین سخن)
10. احادیث و آموزشهای فاطمه(س) (وارثان پیامبران، بیماری بخل، شرورترین افراد برای ورود به مسجد، همسایه آزاری، ولایت و منزلت علی(ع)، سعادت محبت علی(ع)، عبادت مخلصانه، کار زیاد خانه، کیفر بیاعتنایی به نماز، حمایت مظلوم، امامت علی(ع)، امامان دوازده گانه، تعداد نقبای بنی اسرائیل، ویژگیهای شیعه، بهترین روش بانوان، خوشرویی مومن، عذر بدتر، وقت استجابت دعا، نظافت پیش از خواب، زشتی ظلم، انگشتر عقیق، شرایط روزه)
11. در ادامه راه: خودداری از سخن، اعتصاب مؤذن، بر مزار حمزه سیدالشهدا(ع)، کنار قبر رسول خدا(ص)، سوگواری در خانه، در بیت الاحزان، دیدار ام سلمه، با زنان قریش.
12. ورق آخر (وصیتهای فاطمه(س)، دفن در دل شب، حلقه مفقوده، تاریخ شهادت و مدت عمر، محل قبر فاطمه(س)، ناله دردمندانه علی(ع)).
تذکر: بخش پایانی کتاب، ویژه کتاب نامه حضرت فاطمه(س)، کتابهای نویسنده، فهرست موضوعی کتاب و فهرست منابع است. همچنین در پایان کتاب نشانی مطالب پاورقیها به صورت کاملتر آمده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir