سینوزیت کودکان ممکن است نیازی به آنتی‌بیوتیک نداشته باشد

بر اساس تحقیقات جدید گروهی از متخصصان اطفال، پزشکان نباید برای کودکانی که علائم عفونت سینوسی دارند بلافاصله آنتی‌بیوتیک تجویز کنند. طبق نظر آکادمی متخصصان اطفال آمریکا، به جای
سه‌شنبه، 15 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سینوزیت کودکان ممکن است نیازی به آنتی‌بیوتیک نداشته باشد

سینوزیت کودکان ممکن است نیازی به آنتی‌بیوتیک نداشته باشد

نویسنده: محمد جواد واعظی

بر اساس تحقیقات جدید گروهی از متخصصان اطفال، پزشکان نباید برای کودکانی که علائم عفونت سینوسی دارند بلافاصله آنتی‌بیوتیک تجویز کنند. طبق نظر آکادمی متخصصان اطفال آمریکا، به جای تجویز آنتی‌بیوتیک، می‌توان، منتظر ماند، زیرا ممکن است عفونت سینوسی بدون مصرف آنتی‌بیوتیک نیز بهبود یابد. اگر کودک خیلی بیمار به نظر نرسد، پزشک می‌تواند حدود دو روز، آنتی بیوتیک تجویز نکند و ببیند آیا بیماری بهبود می‌یابد یا نه. پیش از این توصیه می‌شد که برای اطفال مبتلا به عفونت سینوسی که بیماری‌شان بیش از ده روز به درازا کشیده است، آنتی بیوتیک تجویز شود. اما هم اکنون پزشکان سه روز دیگر هم علاوه بر این ده روز منتظر می‌مانند تا ببینند علائم عفونت برطرف می‌شود یا نه.

بیشتر بخوانید: سینوزیت وگلو درد(شناخت و درمان)


بنا به گفته محققان، «هیچ حکم مطلقی در مورد ده روز صبر کردن وجود ندارد این مدت می‌تواند یازده یا دوازده روز باشد. البته در مورد اطفالی که بیماری‌شان شدت می‌یابد اینگونه نیست و باید درمان آنتی‌بیوتیکی را فوراً آغاز کرد.» در واقع هرچه آنتی‌بیوتیک کمتر تجویز شود، احتمال ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمتر است. بنابر گزارشات پزشکی، 6 تا 7 درصد کودکانی که به پزشک مراجعه می‌کنند، مشکلات تنفسی مربوط به سینوزیت حاد دارند. بیشتر سینوزیت‌های حاد در اثر سرما‌خوردگی معمول است. سرماخوردگی معمولاً بین5 تا 7 روز طول می‌کشد و اوج بیماری دو تا سه روز است. سینوزیت حاد معمولاً خطرناک نیست، اما ممکن است درد شدیدی داشته باشد. علائم سینوزیت حاد، آبریزش بینی، سرفه مداوم در طی روز، سردرد و تب است.
نکته مهم این است که والدین، در این مورد به متخصصانی مراجعه کنند که در تشخیص و پیگیری سینوزیت با تجربه و ماهر باشند. در واقع متخصص اطفال باید بتواند به خوبی تشخیص دهد آنتی‌بیوتیک لازم است یا نه.
منبع مقاله :
واعظی، محمد جواد، (1396)، دانستنیهای پزشکی، قم: نوید حکمت، چاپ اول.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط