چکیده
هادی ساعی تکواندوکار ایرانی که کرهای ها را نیز شگفت زده کرد. وی ورزشکاری با اخلاق و صاحب تجربیاتی جهانی و دارنده مدالهای رنگین مسابقات گوناگون جهان است. او ورزش تکواندو را از کودکی اغاز و با توجه به آنچه خود می گوید همیشه برای مردم ایران مدال گرفته است.
تعداد کلمات 1559/ تخمین زمان مطالعه 8 دقیقه
هادی ساعی تکواندوکار ایرانی که کرهای ها را نیز شگفت زده کرد. وی ورزشکاری با اخلاق و صاحب تجربیاتی جهانی و دارنده مدالهای رنگین مسابقات گوناگون جهان است. او ورزش تکواندو را از کودکی اغاز و با توجه به آنچه خود می گوید همیشه برای مردم ایران مدال گرفته است.
تعداد کلمات 1559/ تخمین زمان مطالعه 8 دقیقه
رامین بابازاده
دَه ثانیه مانده به پایان بازی، داور در یک اقدام بیسابقه به من دو اخطار داد. باور کنید هر کسِ دیگری جای من بود، در فاصلهی سه ثانیه مانده به پایان مبارزه، خود را شکستخورده میدانست؛ اما یک احساس درونی میگفت که: «هادی! تو برندهای...» برایم خیلی سنگین بود مبارزهای را که در 57/8 ثانیه جلو بودم، به حریف واگذار کنم! اگر در آن لحظات، او هر اقدامی بهجز فرار از زمین انجام داده بود، به طور قطع پیروز میشد؛ ولی خوشبختانه آن سه ثانیه برای من مثل سه دقیقه بود! هیچ استرسی نداشتم... میدانستم که برنده میشوم. یکی از دوستانم در این باره گفته بود: «در آن لحظهها، خدای مردمِ بم به هادی ساعی طلا داد.»... اینها، جملات مردی است که با به دست آوردن دو مدال طلا و یک مدال برنز، پرافتخارترین ورزشکارِ ایرانی در تاریخ بازیهای المپیک است.
***
هادی ساعی در ۲۱ خرداد ۱۳۵۵ در شهر ری به دنیا آمد. البته پدر و مادرش، اهل روستای «بنه کهل» از توابع شهرستان بستانآباد در استان آذربایجان شرقی هستند. حضور در خانوادهای ورزشی و علاقه به تکواندو باعث شد او خیلی زود، یعنی از هفتسالگی به ورزش کشیده شود. هادی از ردهی سنّی نوجوانان، به طور مستمر در تیم ملی تکواندوی ایران حضور داشته است. او با استعدادی که در این راه از خودش نشان داد و در کنار پشتکار و تلاش، بارها توانست پرچمِ سهرنگ ایران را در دنیا به اهتزاز درآورد.
هادی ساعی دربارهی سختیهای راه قهرمانی میگوید: «در تمام این سالها، بدون وقفه تمرین کردم. من در مسابقات آسیایی بانکوک در شرایطی شرکت کردم که در فاصلهی یک هفته مانده به این رقابتها، برادر کوچکم را بر اثر یک بیماری از دست دادم. در آن زمان خیلی تلاش کردم که همراه تیم اعزام نشوم؛ ولی نشد... همواره در تمام میدانهایی که شرکت کردم، با بدترین قرعهی ممکن روبهرو شدم؛ ولی همیشه این اعتقاد را داشتم که برای قهرمانی باید بهترینها را شکست داد.»
هادی میجنگید و هرچه عنوان در تکواندو بود، درو میکرد؛ طلای جهان، بازیهای آسیایی و حتی المپیک. هادی آنقدر خوب بود که عنوان «بهترین تکواندوکار سال ۲۰۰۵» را به خود اختصاص داد و از کرهایها لقب «جلّاد» گرفت! هیچ تکواندوکاری مقابل او توان مبارزه نداشت.
هادی ساعی در دیماه ۱۳۸۲، پس از وقوع زمینلرزهی بَم مدالهای خود را (یک مدال برنز المپیک و دیگر مدالهای کسبشدهاش تا آن زمان) برای کمک به زلزلهزدگان اهدا کرد. او همچنین مدالش را به مردم ایران و آذربایجان، بهخصوص زادگاهش شهرستان بستانآباد تقدیم کرد.
سرانجام هادی ساعی در چهاردهم آبان ۱۳۸۷ خداحافظی خود را از دنیای قهرمانی اعلام کرد و در هجدهم آبان ۱۳۸۷ پس از انجام مسابقهای نمادین با امید غلامزاده در خانهی تکواندو، چهار گوشهی تشک را بوسید و به طور رسمی از رقابتهای تکواندو کنار رفت. او پس از مراسم خداحافظی خطاب به ملت ایران گفت: «۲۶ سال همهی فکر و زندگیام تکواندو و عشق به این ورزش شرقی بود. پانزده سال افتخار پوشیدن پیراهن تیم ملی را داشتم و هر روز که میگذشت، مسئولیت من در این لباس باشکوه، سنگینتر میشد. در این سالها، همهی زحمتها و سختیها به دوش مربیان، اساتید و بزرگوارانی بود که امیدشان به صحنههای مبارزههایی بود که در آن میجنگیدم و یکایک آنها سهم بزرگی در تمام افتخارات و مدالهای من داشتهاند... مدالها و عناوین من در تمام این سالها بدون دعای خیز مردم و درسهایی که از رقبا و دوستانم در صحنهی رقابت آموختم، شکل نمیگرفت و بدون تجربهی ارزشمندِ شکست اتفاق نمیافتاد. من این افتخارات را با تمام وجود، به تک تک شما مردم شریف ایران تقدیم میکنم و با کسب اجازه از حضور شما و همهی اساتید و مربیان، از عرصهی ورزش قهرمانی و بازی در رقابتهای تکواندو خداحافظی میکنم و خدای را سپاسگزارم اکنون که این جملهها را بر زبان میآورم، نزد یکایک هموطنانم روسفید و سربلندم که این آبرو و عزت را با هیچ چیز عوض نخواهم کرد. فرزندِ کوچک و ارادتمندتان را هیچگاه از دعای خیرتان محروم نسازید!»
سوابق ورزشی
ـ مدال نقرهی ارتشهای جهان ۱۹۹۵ـ مدال برنز ارتشهای جهان کرواسی، ۱۹۹۶
ـ طلای بازیهای غرب آسیا، ۱۹۹۷
ـ مدال طلای جام جهانی آلمان، 1998
ـ مدال طلای مسابقات جهانی، 1999
ـ مدال طلای جام جهانی فرانسه، 2000
ـ مدال طلای مسابقات جهانی کرواسی، 1999
ـ مدال نقرهی المپیک سیدنی، 2000
ـ مدال طلای جام جهانی ویتنام، 2001
ـ مدال طلای جام جهانی ژاپن، 2002
ـ مدال طلای مسابقات آسیای بوسان، 2002
ـ مدال طلای مسابقات آسیا ـ اقیانوسیه، 2003
ـ مدال طلای المپیک آتن، 2004
ـ جوانمردترین ورزشکار جهان، 2005
ـ بهترین تکواندوکار جهان، 2005
ـ بهترین تکواندوکار آسیا، از سال 2000 تا 2006
ـ مدال طلای مسابقات جهانی اسپانیا، 2005
ـ قهرمان قهرمانان ایران (مرد سال ورزش کشور)، 1383
ـ مدال طلای مسابقات آسیایی تایلند، 2006
ـ مدال طلای المپیک پکن، 2008