آول آمادگي، بعد اقدام

آن گاه که شما تصميم مي گيريد فرزند ديگري داشته باشيد بايد سعي کنيد واقعيت هايي را بپذيريد و در مورد آن ها تدابيري بينديشيد. يکي از نکات مهمي که بايد مد نظر قرار گيرد، آماده نمودن فرزند اول در مورد حضور خواهر يا برادر جديد است. شما بايد پيش بيني کنيد که ورود فرزند جديد، تأثيرات روحي زيادي بر فرزند شما وارد مي سازد و در صورتي که اين احساسات به طور صحيح کنترل نشود ممکن است بر رشد و تربيت او تأثير گذارد؛ چرا که شما چه بخواهيد چه نخواهيد نمي توانيد هم
دوشنبه، 12 مرداد 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آول آمادگي، بعد اقدام
آول آمادگي، بعد اقدام
آول آمادگي، بعد اقدام




آن گاه که شما تصميم مي گيريد فرزند ديگري داشته باشيد بايد سعي کنيد واقعيت هايي را بپذيريد و در مورد آن ها تدابيري بينديشيد. يکي از نکات مهمي که بايد مد نظر قرار گيرد، آماده نمودن فرزند اول در مورد حضور خواهر يا برادر جديد است. شما بايد پيش بيني کنيد که ورود فرزند جديد، تأثيرات روحي زيادي بر فرزند شما وارد مي سازد و در صورتي که اين احساسات به طور صحيح کنترل نشود ممکن است بر رشد و تربيت او تأثير گذارد؛ چرا که شما چه بخواهيد چه نخواهيد نمي توانيد هم چون گذشته به فرزند اول خود توجه داشته باشيد و تمام نيازهاي او را برآورده سازيد.
توجه به اين نکته که همدردي و همدلي با کودک از قبل از اقدام به بارداري و در طي دوران بارداري مجدد وحتي بعد از تولد نوزاد دوم لازم است، به مادر کمک مي کند تا نسبت به احساسات و عواطف فرزند اول خود توجه بيشتري نشان داده و او را براي ورود فرزندجديد آماده نمايد. البته پرواضح است که آماده نمودن فرزند اول بايد از قبل از اقدام به بارداري صورت گيرد و گرنه نمي توان چند روزه به اين مهم دست يافت.

آمادگي براي داشتن فرزندي ديگر

همان طور که گفته شد قبل از اقدام به بارداري، بايد چند نکته مهم را مد نظر قرار داد،سپس اقدام به بارداري نمود؛ بدون انکار بعد از به دنيا آمدن فرزند تازه، شما نخواهيد توانست هم چون گذشته به فرزند اول خود توجه نشان دهيد چرا که نوزاد شما نيز به توجه و مراقبت نياز دارد و شما فرصت کمتري براي اختصاص توجه خود به کودک اولتان خواهيد داشت. هم چنين رسيدگي به کارهاي روزمره همچون گذشته امکان نداشته و نمي توانيد خيلي از نظم خاصي پيروي نماييد. اين امر طبيعي است و بعد از حضور فرزندجديد، مدتي طول مي کشد تا کارهاي روزمره به روال عادي بر گردد.
هم چنين نگهداري و مراقبت از دو بچه يا بيشتر، کار سختي است. کمبود خواب و نداشتن فرصت کافي براي استراحت خستگي زيادي براي مادر به همراه دارد. به همين دليل مادر ممکن است خيلي زودتر نسبت به گذشته احساس خستگي کند و نمي تواند صبر و تحمل به خرج دهد.
گريه نوزاد جديد ممکن است باعث ناراحتي فرزنداول شما شود و اضطراب و خستگي او را به همراه داشته باشد. به همين دليل رسيدگي و يافتن به موقع علت گريه نوزاد و رفع آن در محيط خانه بسيار مهم است که خود صبر و حوصله و توجه زيادي مي طلبد.
حسادت فرزند اول نسبت به فرزند دوم امري طبيعي است و هرگز نبايد او را سرزنش نمود. نگراني فرزند اول نسبت به حضور کودکي جديد در هر کودکي وجود دارد و اين والدين هستند که بايد با توجه و دقت، رفتار خود را نسبت به فرزند جديد کنترل نموده و از احساسات و عواطف خود نسبت به کودک اول کم نکنند. لازم است والدين کنترل احساسات را از قبل از بارداري در خود تقويت کنند. لذا مي توان با ارتقاي سطح آگاهي نسبت به بارداري مجدد و نگهداري از فرزند بيشتر به اين مهم اقدام نمود.

چند توصيه خودماني

-قبل از اقدام به بارداري سعي کنيد خود را براي پذيرش مسؤوليت بيشتر آماده نماييد.
-کودک خود را از حضور فرزند جديد در آينده اي نزديک مطلع سازيد البته بهتر است بعد از گذشت چند هفته از بارداري، اين خبر را به کودک بدهيد.
-در طول بارداري از اهميت وجود او در کمک براي نگهداري از نوازد جديد سخن بگوييد و او را در اين مهم دخيل بدانيد.
-در صورتي که کودکتان سؤالاتي در خصوص شيوه بارداري و ... نمود، سعي کنيد با درايت و توجه به سن او و با صبر و حوصله به سؤال هايش پاسخ دهيد.
-اجازه دهيد در طول بارداري شکم شما را لمس کند. او را تشويق کنيد با خواهر و يا برادر جديد خود حرف بزند و با او ارتباط عاطفي برقرار نمايد.
-از زمان تولد و دوران نوزادي کودکتان برايش سخن بگوييد و او را آگاه نماييد که تمام کارهايي که براي نوزاد جديد انجام خواهيد داد، روزي براي او نيز انجام داده ايد. به طور مثال براي او تعريف کنيد که در دوران نوزادي کنار شما مي خوابيد و نوزاد جديد نيز بعد از اين که کمي بزرگ شد هم چون او، در تخت خود خواهد خوابيد.
-هرگز از ابراز احساسات خود حتي در مواقع خستگي و بي حوصلگي نسبت به او نکاهيد. توجه داشته باشيد که حضور فرزند جديد به هر حال احساسات کودک اول شما را تحت تأثيرقرار مي دهد. بنابراين روحيه او را همواره در نظر داشته باشيد.
-هرگز بين نوزاد جديد و فرزند اول خود تفاوت قايل نشويد. اين شيوه اثرات روحي مخربي بر او وارد مي سازد.
-از به کاربردن جملاتي مانند" اين کارها و لوس بازي ها از تو گذشته" و "تو ديگر بزرگ شده اي و نبايد خودت را به مادرت بچسباني" و... خودداري کنيد.کودکان در هر سني به محبت و برقراري رابطه عاطفي با شما نياز دارند. حتي در برخي مواقع لازم است بعد از تولد فرزند جديد، محبت خود را نسبت به فرزند اول بيشتر کنيد و او را متوجه سازيد که همه با هم در نگهداري و مراقبت نوزاد جديد نقش داريد.
-به فرزندتان فرصت دهيد حضور فرزند جديد را درک کرده و راحت بپذيرد. او را هرگز حساس نکنيد. توجه داشته باشيد پذيرش حضور کودکي ديگر به زمان نياز دارد پس به کودک خود فرصت بدهيد.
-در صورت امکان هديه اي تهيه کرده و به کودک خود بدهيد و به او بگوييد که خواهر و يا برادر جديد با حضور خود هديه اي براي او به همراه دارد.
هم چنين هديه اي کوچک تهيه کرده و به کودکتان بدهيد تا به نوزاد جديد بدهد.
-مانع از تماس فرزند بزرگ تر با نوزاد جديد (در عين مراقبت)نشويد. اجازه دهيد او خواهر يا برادر جديد را لمس کند. کودکان نسبت به نوزادان کنجکاوند و دوست دارند عکس العمل هاي آن ها را ببينند سپس با در نظر گرفتن اين مهم، او را از نوزاد جديد دور نکنيد بلکه نکات ايمني مهم را به او بياموزيد و از او بخواهيد مخصوصاً در محيط هاي شلوغي خانوادگي مراقب خواهر يا برادر کوچک تر خود باشد.
-هرگز نوزاد جديد را با دوران نوزادي کودک بزرگترتان مقايسه نکنيد به طور مثال نگوييد اين نوزاد از ديگري آرام تر است و يا... .
-مطمئن باشيد با برنامه ريزي صحيح، صبر و حوصله مي توانيد در نگهداري فرزندان خود به بهترين شيوه موفق شويد.
منبع: ماهنامه تغذيه و سلامتي شماره 72




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.