تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی

به طور کلی علت فراموشی، اختلال و فرسایش بافتهای مغز به علت برخی بیماریها است که مقدار خونی که به مغز می‌رسد، کم میشود و در نتیجه خون به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر یاخته‌های مغز تاثیر می‌گذارد.
چهارشنبه، 15 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی
تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی

تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی


اصلیترین راه تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی، خوردن خوراکی‌های با طبع گرم مانند مغز گردو، مغز بادام، زنجبیل، کندر و مویز است.

فراموشی چیست؟
چنانچه کسی بداند که مطالبی را فراوش میکند و اصطلاحا یادش میرود، این حالت آلزایمر نیست اما اگر نداند که دچار فراموشی شده است این آلزایمر است.
به طور کلی علت فراموشی، اختلال و فرسایش بافتهای مغز به علت برخی بیماریها است که مقدار خونی که به مغز می‌رسد، کم میشود و در نتیجه خون به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر یاخته‌های مغز تاثیر می‌گذارد. کاهش و ضعف حافظه به علت تیرگی عقل و ضعف مغز نیز حاصل می‌شود، در طب سنتی علت اصلی فراموشی را خوردن زیاد خوراکی‌های با طبع سرد مانند کاهو، دوغ و .. میدانند، همچنین متخصصان طب سنتی معتقدند اگر در محل سرد و مرطوب بخوابید فراموشی می‌آود و بالش هم اگر جنس پنبه ای باشد فراموشی به همراه می‌آورد. البته مواردی که از بین رفتن موقت حافظه به علت وارد آمدن صدمه و آسیب باشد از این مبحث جدا است. در این مطلب راهکارهای تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی گردآوری شده است.
 
انواع فراموشی در طب سنتی

فراموشی دو نوع است:
فراموشی اطلاعات و خاطرات قدیمی

در مواردی که فرد خاطرات و اطلاعاتی که در گذشته به دست آورده است را فراموش میکند، بخش راست مغز سخت شده است.

فراموشی اطلاعات جدید
چنانچه بخش چب مغز آسیب دیده باشد، فرد اطلاعات جدید را فراموش میکند.
در هر صورت براساس طب سنتی علت هردو نوع فراموشی غیر از مواردی که آسیبهای فیزیکی و ضربه به سر باعث فراموشی شده است، خوردن سردی‌ها است.
 
تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی
تغذیه سالم علاه بر تامین سلامت جسم، بر سلامت ذهنی انسان نیز، تأثیر شدید دارد، به طوریکه حتی کمبود منحصر به فرد یک ماده‌ی مغذی در افراد حساس ممکن است اختلالاتی را در تمرکز، درک، هوش و حافظه افراد ایجاد کند. همچنین روشن شده است که بعضی گیاهان دارویی در درمان فراموشی سودمند هستند. برخی از مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه عبارتند از:

داشتن تغذیه سالم و خوردن غذاهای گرم
اگر بخواهیم فراموشی نگیریم یکی از ساده ترین و بهترین راهها خوردن غذاها و مواد خوراکی با طبع گرم است. خوراکی های گرم و خشک کالری زیادی تولید میکنند و بر افزایش فعالیت‌های مغزی موثر هستند. برخی از این غذاها عبارتند از: زنجبیل، فلفل، کندر، گوشت و ...

انار
یکی دیگز از راهکارها درمان فراموشی در طب سنتی خوردن انار است. به این منظور توصیه میشود به مدت 40 روز و روزانه یک انار خورده شود.

عسل + زعفران + سعد
به طورکلی براساس طب سنتی گرمی و خشکی انسان را تیزهوش میکند. برای درمان فراموشی در طب سنتی خوردن ترکیبی از عسل 7 واحد، زعفران یک دهم واحد و سعد 2 واحد شبها یک قاشق چایخوری توصیه میشود. در روایات دینی ما نیز این روش توصیه شده و حضرت علی علیه السلام آن را بکار می‌بستند.

بادام
متخصصان طب سنتی به کسانی که بی حوصله هستند و تمرکزشان ضعیف است توصیه می کنند روزی 3 عدد بادام بخورند. هر بادام لازم است به مدت 3 تا 5 دقیقه جویده شود. همچنین میتوان بادام را در مدت ۱ ساعت یا بیشتر در آب ‌خیساند تا پوشش روی بادام جدا شود. سپس آن را آسیاب کرده و باکره یا به تنهایی مصرف کنید. استنشاق ۱۰ تا ۱۵ قطره روغن بادام از راه بینی نیز از دیگر روشهای درمان فراموشی در طب سنتی است.

گردو
گردو یک آجیل منحصر به فرد و با ارزش دیگر در درمان فراموشی در طب سنتی و رفع ضعف مغز است. در صورتی که گردو با انجیر یا کشمش مصرف شود، تأثیرش بیشتر خواهد بود. اگر گردو به تنهایی مصرف شود، روزانه باید حدود ۲۰ گرم مصرف شود.

مویز
از دیگر راههای درمان فراموشی در طب سنتی خوردن مویز است. بهترین روش مصرف این ماده غذایی مفید، خوردن روزانه 21 عدد مویز هر روز صبح است.
سایر توصیه ها برای تقویت حافظه و درمان فراموشی در طب سنتی

انجام حرکات مراقبه و یوگا
انجام مراقبه و حرکات یوگا به پیدایش تعادل در دستگاه عصبی کمک می‌کند. با این کار غده‌ها در حالت صحیح تعادل هورمونی قرارمی‌گیرند و به این ترتیب فراموشی علاج می‌شود. منظم بودن زمانی و مکانی و عملی در مراقبه بسیارمهم است. نظم ذهن را حالت می‌دهد تا فعالیت‌های خود را با حداقل تأخیر انجام دهد. بهترین زمان انجام مراقبه اوایل بامداد و قبل از غروب آفتاب است.

نرمش پا و راه رفتن در زمین سنگلاخ
اگر با کفش صاف در زمین سنگلاخ راه برویم این باعث میشود، جریان خون در مغز بیشتر شود. همچنین انجام ورزشهایی که پا را درگیر میکند یکی از راههای جلوگیری از فراموشی مغز و افزایش تیزهوشی است.

ماساژ سر
روغن مالی و ماساژ ملاج سر باعث افزایش گردش خون در مغز و تقویت مغز میگردد و از اینرو راهکار مناسبی برای رفع فراموشی است.

حجامت
یکی از روشهای درمان فراموشی در طب سنتی انجام حجامت است. انجام حجامت عام، حجامت سر و پشت گوش از درمانهای موثر در این زمینه است.


منبع:سایت ستاره


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط