مواردی که پدر و مادرتان به شما نگفته اند

نکاتی درباره ازدواج

امروزه یکی از دغدغه های بزرگ واساسی از طرف دختران وپسران انتخاب همسر است واگر این انتخاب درست وبادقت انجام شود برای صدسال آینده زندگی زناشویی هم آسودگی خاطر حاصل میشود
شنبه، 27 آذر 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کبری خدابخش دهقی
موارد بیشتر برای شما
نکاتی درباره ازدواج
این روزها انتخاب همسر یکی از دغدغه های بزرگ و اساسی و از طرفی مهمترین تصمیم دختران و پسران جوان شده است، و هنگامی که انتخاب همسر به درستی انجام می شود برای صد سال آینده زندگی زناشویی با آسودگی خیال بیشتری آماده می شویم؛ همچنین برای نسل ها و آیندگان بعد از خود نیز مشکلات کمتری به ارث می گذاریم.

وقتی بلد نیستیم ارتباط برقرار کنیم، بعید است ازدواج خوبی داشته باشیم زیرا ازدواج به مهارت‌های ارتباطی بالایی احتیاج دارد. مهارت‌های ارتباطی موضوع پیچیده‌ای نیست. در درجه اول ارتباط با خودمان باید درست باشد.

کسی که خودکم‌بین است ارتباط‌هایی دارد نه به خاطر عشق و تعهد بلکه به خاطر این‌که ضعف‌های درونی‌اش را پر کند. همسر چنین آدمی همیشه باید طوری عالی باشد که این آدم، اعتمادبه‌نفس نداشته‌اش را از او دریافت کند، این می‌شود یک رابطه انگلی عاطفی.

 وقتی خودشیفته هستی، ازدواج نکن زیرا همیشه احساس می‌کنی حرف‌های تو، سلیقه تو، طرز حرف زدن تو، مطالعات تو، دین‌داری تو، اخلاقیات تو و سکوت‌های تو خیلی خاص‌اند و همسرت باید فعلا تو و رازهای نبوغت را کشف کند.

آدم‌های خودشیفته به راحتی توانایی نادیده گرفتن احساسات و شعور دیگران را دارند و ممکن است به خودشان حق بدهند به راحتی خیانت کنند.مراقب آدم‌هایی باش که ظاهر اجتماعی موفقی دارند و خیلی حواسشان به همه جزییات زندگی تو هست!

گاهی این افراد زمینه اختلال شخصیتی پارانویا دارند یعنی شک و بدبینی. بدبین‌ها زندگی خود و شما را پس از ازدواج جهنم می‌کنند. ایشان استعدادی عجیب و هوشی سرشار و عقلی ناقص دارند! تمام هم و غمشان این است که تو در نامزدی قبلی خود چه تجربیاتی داشته‌ای، کدام رستوران‌ها رفته‌ای. همه ساعاتی که باید صرف رشد تو در ارتباط عاطفی‌ات شود، حرام قانع کردن یک آدم مریض می‌شود.

در دوره نامزدی می‌شود رفتارهای افراد شکاک را شناخت. یادت نرود شکاک ویروسی به تو می‌زند که بعدا توجه نرمال یک آدم نرمال را خیلی کم و ناکافی ببینی مراقب باش خیلی کمال‌طلب نباشی زیرا کمال‌طلب perfectionist چنان همه چیز را سخت می‌گیرد (نامزدی،مراسم عروسی، تشریفات بعد از ازدواج) که زندگی جهنم می‌شود.

کمال‌طلبها فقط وارد بخش‌هایی از زندگی می‌شوند که برنده بشوند و لذت بسیاری از فرصت‌های ناب زیستن را از دست می‌دهندشاید از فلسفه ازدواج شنیده باشید. ازدواجی موفق است که همه چیز شما نباشد.

ما حال خوبمان را از چند منبع می‌گیریم: خانواده خود، کار خوب، تحصیلات، تاثیرگذاری اجتماعی، دوستان خودمان و ازدواج. وقتی همه حال خوب خود را به عهده همسر بگذاریم یا نامزدتان به عهده شما ‌بگذارد، بازی بسیار خطرناکی آغاز شده است زیرا هیچ انسانی چنین قابلیتی ندارد که در درازمدت شما را خوشحال نگه دارد.

نکاتی در آمادگی قبل از ازدواج برای جوانان

چگونه خود را برای ازدواج آماده کنیم؟ 
 

با توجه به آنچه در مورد آمادگی برای ازدواج گفته شد این سوال مطرح می‌شود که چگونه باید خود را برای ازدواج آماده کنید و چه زمانی می‌توان برای این تصمیم مهم اقدام نماید. ما در ادامه به چند نکته بسیار مهم در این زمینه اشاره کرده‌ایم:

1. تمرین مسئولیت پذیری 
یکی از اصول بسیار مهم برای شروع زندگی مشترک این است که بتوانید مسئولیت پذیری را یاد بگیرید. به این معنا که احساس کنید کارها و رفتارهایتان تا چه حد زندگی دیگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند و اینکه باید در برخی مواقع پاسخگوی دیگران باشید.

از همین رو باید تمرین کنید وقتی اشتباهی مرتکب می‌شوید خودتان پیامدهای آن را گردن بگیرید و دائما از دیگران انتظار نداشته باشید شما را به سمت و سوی بهتر هدایت کنند. البته کمک گرفتن از دیگران در طول زندگی بسیار اهمیت دارد اما این کمک‌ها باید تا حدی باشد که شما تحت وابستگی آن‌ها قرار نگیرید و عملکرد مستقلتان را از دست ندهید. برای کسب اطلاعات در زمینه نحوه برخورد با مردان بی مسئولیت کلیک کنید.

2. درک اهمیت مراقبت از دیگری
برای اینکه بتوانید ازدواج موفقی داشته باشید و عشق و علاقه پایداری را تجربه کنید باید مراقبت کردن را یاد گرفته و از اهمیت آن غافل نشوید. مراقبت کردن به این معناست که به شخص دیگری اهمیت می‌دهید و برای رشد و سلامت او نیز همانند خود ارزش قائل هستید.

افرادی که چیزی از مراقبت کردن نمی‌دانند در زندگی مشترک دائما از فرد مقابل انتظار دریافت عشق و محبت دارند اما خود نمی‌توانند هیچ اقدام موثری در در این زمینه انجام دهند. برای آگاهی از راهکار های ازدواج موفق کلیک کنید.

3. آمادگی برای ازدواج | ایجاد مرزهای مشخص برای روابط 
یک فاکتور بسیار مهم برای اینکه بدانید برای ازدواج آماده هستید این است که بتوانید تعهد و پایبندی را رعایت نمایید. برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند اگر قبل از ازدواج دارای روابط متنوعی باشند پس از شروع زندگی مشترک کم تر به فکر خیانت می‌افتند و در واقع دیگر نیازی به شریک‌های عاطفی متعدد ندارند.

این در حالی است که داشتن روابط بی قید و بند آسیب پذیری شما را در مورد خیانت بالا می‌برد چرا که به نوعی عادت و سبک زندگی تبدیل شده و تغییر آن دشوار است. در نتیجه انتظار نداشته باشید که پایبندی و تعهد یک شبه در شما ایجاد شود.

این مسئله چیزی است که نیازمند تمرین و ایجاد مرزهای مشخص در رابطه با جنس مخالف است. مطالعه تنوع طلبی جنسی در مردان و زنان میتواند در این زمینه اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهد.

4. رسیدن به یک هویت مشخص 
بسیار اهمیت دارد که قبل از ازدواج ابتدا خودتان را بشناسید. بدانید حقیقتا چه کسی هستید و چه علایقی دارید؟ می‌خواهید در زندگی چه مسیری را بپیمایید؟ افرادی که نمی‌توانند به این سوال‌ها پاسخ دهند هنوز درک دقیقی از هویت شخصی‌شان ندارند.

این مسئله باعث می‌شود که ملاک‌ها و معیارهای خود را برای ازدواج نشناسید و در نتیجه به احتمال بالاتری انتخاب نادرست داشته باشید. اگر در این زمینه احساس سردرگمی می‌کنید روانشناس می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت خودآگاهی‌تان را بالا ببرید و به درک دقیق‌تری از خود و ملاک‌های شخصی‌تان دست یابید. مطالعه مقاله خودشناسی نیز میتواند شما را در این زمینه یاری کند.

5. نیاز به با هم بودن در کنار استقلال طلبی 
معمولا احساس استقلال طلبی در نوجوان و جوان ها شدت بیشتری دارد و همین امر باعث می‌شود که بخواهند از خانه پدری بروند و زندگی جدیدی را آغاز نمایند. با این حال شما برای ازدواج کردن باید علاوه بر روحیه استقلال طلبی میل به اشتراک و تقسیم کردن را نیز در خود شکل دهید.

در واقع شما باید بتوانید بین نیاز به تنها بودن و آمیختگی با فردی دیگر به یک تعادل دست یابید. عدم درک این مفهوم باعث می‌شود با وجود زندگی در کنار هم احساس کنید از نظر روانی فرسنگ‌ها بایکدیگر فاصله دارید و هرکدام در دنیای شخصی خود به سر می‌برید.

6. آمادگی برای ازدواج | داشتن برنامه ریزی برای آینده 
ازدواج یکی از تاثیرگذارترین رویدادهای زندگی هر انسانی است. زندگی کردن با همسری که از نظر ویژگی‌های رفتاری با شما تطابق دارد، می‌تواند سلامت روانتان را تحت تاثیر قرار داده و تا حد زیادی بر رضایتمندی شما از زندگی تاثیر بگذارد.

از همین رو بسیار اهمیت دارد که به درستی از قبل برای آن برنامه ریزی کنید و بی گدار به آب نزنید. تصمیمات ناگهانی و احساسی در اکثر موارد باعث می‌شوند که افراد در طول زندگی با مشکلاتی مواجه شوند که قبلا فکرش را نمی‌کردند.

مشاوره پیش از ازدواج یکی از گزینه‌هایی است که به شما کمک می‌کند برنامه ریزی دقیق تری در این زمینه داشته باشید و هیجانات خود را نیز به درستی مدیریت نمایید. برای شناخت از راهکار های مدیریت خانواده کلیک کنید.

7. بالا بردن روحیه همدلی 
زندگی مشترک آغاز راهی است که همواره در آن دو نفر از زوایای دید مختلف به موضوعات یکسان نگاه می‌کنند. اگر زوجین نتوانند خود را جای هم بگذارند و گاهی با کفش‌های یکدیگر قدم بزنند همواره درگیر تعارض و مشکل خواهند بود.

در نتیجه بسیار اهمیت دارد که بتوانید روحیه همدلانه خود را بالا ببرید و گاهی از دریچه چشم فرد مقابل زندگی را نگاه کنید. از خود بپرسید آیا می‌توانید احساسات سایر افراد را در موقعیت‌های مختلف زندگی درک کنید؟

این امر به شما کمک می‌کند تا پس از ازدواج درک متقابل بیشتری را شکل دهید و اختلافات را با شدت کم تری تجربه نمایید. همچنین شما می‌توانید با کمک روانشناس آمادگی خود برای ازدواج را افزایش دهید. برای دریافت مشاوره روانشناسی از مرکز مشاوره حامی هنر زندگی کلیک کنید.

در ازدواج مشابه ها همدیگر را جذب میکنند یا متضادها؟
 

 بیشتر از هشتاد سال است که دانشمندان سراسر دنیا به شیوه های گوناگون تحقیق می کنند که چرا برخی از مردم در ازدواج و روابط زناشویی شان خرسندتر از دیگران هستند. اینکه چرا بعضی از ازدواج ها دوامی ندارند و برخی برای زمان طولانی ثابت و پایدارند. آنچه محققان و کارشناسان به آن دست یافته اند یک اصل ساده است.

 زن و شوهرهایی که خوشبخت هستند و روابط نسبتا پایداری دارند به لحاظ پیشینه ی خانوادگی، موقعیت اجتماعی، سطح تحصیلات و نیز وضعیت سلامت، علایق و سرگرمی ها و زمینه های متعدد دیگر به یکدیگر شبیه تر از کسانی هستند که در رابطه ای خالی از احساس خوشبختی به سر می برند.

 

وجود شباهت برای داشتن ازدواجی موفق دارای اهمیت بسیار است‎

اینکه تضادهای روحی زوجین بتواند اثر مفیدی در یک رابطه داشته باشند به اثبات نرسیده. آنچه به طور واضح دارای اهمیت است میزان شباهت هاست. البته یک اصل مهم و اصولی در این میان وجود دارد و این است : " همزیستی به هر نوع که باشد به گذشت و سازگاری نیازمند است."

این یک اصل اصولی است که بدون آن نمی توان در انتظار آرامش و خوشبختی در ازدواج و زندگی مشترک بود.مسلما میزان اشتراکات دو طرف موجب کاهش زیان های ناشی از اصطکاک افکار می شود. وقتی زن و مرد با هدفی مشترک یکدیگر را انتخاب کنند دیگر مجبور نیستند برای هر موضوعی به بحث و مجادله بپردازند.

وجود شباهت یک نوع احساس خوشایند و مطبوع را برای افراد ایجاد می کند.. وقتی علایق مشترک بین شما و شریک زندگی تان برقرار باشد نوعی موازنه ی درونی ایجاد می شود که در اصطلاح علم پژوهش به آن "تعادل شناختی" می گویند.

ولی مثلا اگر همسرتان نتواند همنشینی و صحبت با بهترین دوستتان را تحمل کند، ترکیب و آرایش این پیوند ازدواج، به طور تدریجی شکلی ناموزون پیدا می کند و شما را مجبور می کند تا برای جبران این عدم تعادل، به تغییر نظر همسرتان فکر کنید و یا به دوستتان کمتر اهمیت دهید که این دو راه هر دو دشوار است.

در نهایت این نوعی احساس عدم تعادل ایجاد میکند که آزار دهنده است در حالیکه شباهت نگرش و دیدگاه و احساس زوجین، نوعی حس امنیت خاطر را به ارمغان می آورد که می تواند از معیارهای مهم برای ازدواج موفق و ماندگار باشد.

 بنابراین چنانچه به این درک برسیم که وجود شباهت برای داشتن ازدواجی موفق دارای اهمیت بسیار است شاید در ابتدا اینطور تصور شود که یافتن شریک زندگی مناسب کار سختی نیست. اما باید اینطور گفت که این یک اصل ساده است که به اجرا درآوردن آن اصلا ساده و راحت نیست.

چون موضوع این است که باید به ارزیابی این موضوع پرداخت که کدام ویژگیها برای جور بودن و مناسب بودن دو طرف تعیین کننده است.اینکه کسی پیتزا را بیشتر دوست دارد یا قرمه سبزی یا اینکه ورزش می کند یا نه،

خیلی زود روشن می شود و برای فهم این موارد نیازی به مشاور و کارشناس نیست. ولی ممکن است اینکه عقاید در مورد چگونگی یک رابطه خوب، دارای تفاوت هایی باشد که شاید آنرا زمانی بفهمیم که تلاش مستمری در این زمینه داشته باشیم.
 
در گزینش همسر، چه چیز از نظر مردان و زنان اهمیت ویژه دارد؟
 آنچه به طور واضح دارای اهمیت است میزان شباهت هاست. البته یک اصل مهم و اصولی در این میان وجود دارد و این است : " همزیستی به هر نوع که باشد به گذشت و سازگاری نیازمند است." این یک اصل اصولی است که بدون آن نمی توان در انتظار آرامش و خوشبختی در ازدواج و زندگی مشترک بود.

 وقتی از مردان و زنان سوال می کنیم که وجود چه چیز در یک شریک زندگی به طور بالقوه اهمیت دارد، در می یابیم که پیش از هر چیز، گسترده ترین پژوهش انجام شده مربوط به گزینش همسر را، با همکاری یک برنامه همسریابی اینترنتی در اکتبر 2008 انجام دادند که در آن 22 هزار نفر از زنان و مردان در مقاطع سنی مختلف در رابطه با تصورشان از یک شریک زندگی ایده ال سخن گفتند.

نتیجه به دست آمده به این صورت بود که مردان و زنان از این ویژگیها به عنوان مهمترین ها یاد کردند...دلسوزی، مهربانی، احساس مسئولیت، نظافت و آراستگی، مهرورزی، قابلیت اعتماد، وفاداری و صداقت

 

 سخن آخر

افرادی که میخواهند ازدواج کنند، کارهای زیادی برای انجام دادن دارند. مثل خرید لباس، وسایل زندگی، جهیزیه، تعیین مکان عروسی و… اما این نکته را به خاطر بسپارید هر چند این موارد هم بسیار جذاب هستند اما آمادگی برای ازدواج تنها به آنها محدود نیست.

بلکه  مهمتر از اینها آمادگی ازدواج از نظر روانشناختی است. در واقع شما باید خودتان را برای مسئولیت های مربوط به سالیان سال زندگی مشترک آماده کنید. به همین منظور، بهترین کار  انتخاب معیار های ازدواج  است معیارهای ازدواج و انتخاب همسر یکی از مسائل پر چالش ازدواج موفق بوده و هست. اگر معیارهای ازدواج، عقلانی نباشد  بعدها مشکل ساز میشود.

 انتخاب این معیارها را هم مثل یک امتحان یا آزمون در نظر بگیرید. شما هرگز بدون مطالعه و آمادگی قبلی در یک آزمون موفق نخواهید شد. آمادگی های لازم برای ازدواج هم همین قدر اهمیت دارند و بدون آنها زندگی مشترک، برایتان سخت خواهد شد. پس با چشم بسته ازدواج نکنید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.