عرق بادر نجبویه چه خواصی دارد؟

عرق گیاه بادرنجبویه برای درمان حساسیت های فصلی استفاده می‌شود.
شنبه، 7 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عرق بادر نجبویه چه خواصی دارد؟
بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بوده که از آن جهت تقویت قلب و انبساط روح استفاده می‌شده است. استفاده از خواص بادرنجبویه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می‌کند و به همین دلیل آرام‌بخش است. این گیاه سال‌هاست که توسط پزشکان مشرق زمین، برای درمان مشکلات خلقی استفاده میشود.

گیاه بادرنجبویه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عرق، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده می‌شود. عرق این گیاه در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بی‌خوابی، استفراغ‌های دوران بارداری، کم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان بسیار مؤثر است.
 

خواص درمانی عرق بادرنجبویه

عرق بادرنجبویه دارای طبیعت گرم است. برخی خواص درمانی آن عبارتند از:

1- عرق بادرنجبویه ضد خستگی‌های روحی میباشد.
2- عرق بادرنجبویه سردرد های عصبی را تسکین میدهد.
3- برای درمان دل پیچه و اسهال استفاده می‌شود.
4- این عرق برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
5- باعث از بین رفتن برونشیت و تشنج میشود.
6- عرق گیاه بادرنجبویه ضد قولنج می‌باشد.
7- برای درمان آسم و سرفه مفید است.
8- صدای گوش را از بین می برد.
9- استفاده از این عرق لرزش دست را درمان می‌کند.
10- عرق گیاه بادرنجبویه بی‌نظمی‌های قاعدگی را برطرف می‌کند.
11- استفاده از این عرق برای کاهش درد مفاصل مفید است.
12- عرق گیاه بادرنجبویه بوی بد دهان را از بین می‌برد.
13-- عرق این گیاه شفا بخش هیستری می‌باشد.
14- عرق گیاه بادرنجبویه برای درمان حساسیت های فصلی استفاده می‌شود.
 

طرز تهیه و نحوه مصرف عرق بادرنجبویه

برای تولید عرق گیاه بادرنجبویه، ابتدا آب و گیاه را می‌جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق گیاه مورد نظر است. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول‌های آب نفوذ می‌کند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید می‌شود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، تمامی خواص گیاه استفاده شده را نیز برای بدن دارد. بهتر است این عرق 1 ساعت قبل از غذا یا 2 ساعت بعد از خوردن غذا نوشیده شود.

دمنوش بادرنجبویه: روزی دو بار، هر بار حدود 5 گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی بریزید، یا یک لیوان اب جوش به مدت 15 دقیقه روی بخار دم کنید. سپس تا گرم است آن را صاف و با کمی عسل یا نبات سفید میل نمایید.

این دم کرده تعریق بدن را افزایش می‌دهد که راه درمان سنتی سرماخوردگی‌های همراه با تب است. همچنین نوشیدن دم کرده بادرنجبویه بعد از غذا به هضم آن کمک می‌کند.


مضرات عرق بادرنجبویه

هرچند که گیاه بادرنجبویه و فراورده‌های دیگر آن همانند بسیاری از گیاهان دارویی دارای خواص بسیاری است ولی از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری نمود. بهتر است اشخاص گرم مزاج این گیاه را نخورند و اگر هم مصرف کردند برای رفع عوارض آن می‌توانند از گل بنفشه و سکنجبین استفاده کنند. تهوع و گیجی، تحریکات پوستی، ناراحتی‌های گوارشی، خستگی عمومی، احساس سنگینی در سر، بی‌حسی و سپس خواب عمیق از مضرات زیاده‌روی در مصرف بادرنجبویه و عرق آن خواهد بود.


منبع:سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.