تهيه ي نسخه ي پشتيبان در اينترنت

اگر اينترنيت سريعي داشته باشيد (مثلاً ADSL)، به سادگي مي توانيد نسخه اي از فايل هاي مهم خود را در اينترنت نگه داري کنيد تا در برابر خطراتي که کامپيوترتان را تهديد مي کنند مصون بمانند. همه ي کاربران کامپيوتر مي دانند که نگه داشتن اسناد و اطلاعات باارزش و مهم در سخت ديسک کامپيوتر، بدون اين که نسخه اي پشتيبان از آن وجود داشته باشد، کار
دوشنبه، 6 مهر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تهيه ي نسخه ي پشتيبان در اينترنت
تهيه ي نسخه ي پشتيبان در اينترنت
تهيه ي نسخه ي پشتيبان در اينترنت





اگر اينترنيت سريعي داشته باشيد (مثلاً ADSL)، به سادگي مي توانيد نسخه اي از فايل هاي مهم خود را در اينترنت نگه داري کنيد تا در برابر خطراتي که کامپيوترتان را تهديد مي کنند مصون بمانند.
همه ي کاربران کامپيوتر مي دانند که نگه داشتن اسناد و اطلاعات باارزش و مهم در سخت ديسک کامپيوتر، بدون اين که نسخه اي پشتيبان از آن وجود داشته باشد، کار خطرناک و به دور از عقل است. کپي کردن آنها روي سي دي يا روي وي دي براي نگه داري نيز شايد چندان کارساز نباشد، زيرا فايل ها هميشه در حال تغييرند و در چنين شرايطي بايد دايماً نگارش هاي جديد هر سند يا فايل را دوباره روي ديسک فشرده ريخت و مدتي بعد، دوباره و دوباره اين کار را تکرار کرد. به عنوان مثال، روي سي دي اول مي نويسيد Farvardin88 و چند روز بعد، فايل هايي را تغيير مي دهد. حال يا بايد دوباره تمام اطلاعات را روي سي دي ديگري بريزيد و روي آن تاريخ جديد بزنيد، و يا اين که هميشه حواستان باشد که کدام فايل ها تغيير کرده اند و فقط آنها را روي سي دي ديگري کپي کنيد پس از مدتي خواهيد ديد که چندين سي دي يا دي وي دي داريد که نمي دانيد کدام فايلتان روي کدام ديسک است. در ضمن احتمال خراشيدگي يا کثيف شدن آنها هم وجود دارد.
روش ديگر، مي تواند استفاده از سخت ديسک هايي با گنجايش بالا باشد که از طريق درگاه USB به کامپيوتر وصل مي شوند. اين انتخاب خوبي است، اما اگر بخواهيد اطلاعات تان هميشه و در همه جا در دسترس باشند، بايد فکر ديگري بکنيد ذخيره کردن فايل هاي مهم در اينترنت شيوه اي است که مزاياي زيادي براي کاربر دارد و تنها نيازمندي آن، اينترنتي با سرعت مناسب است، به عنوان مثال، فرض کنيد که براي انجام دادن کاري اداري به شهرستان رفته ايد و در آن جا کپي شناسنامه يا کارت ملي تان را درخواست مي کنند و هيچ کدام را همراه نداريد اگر تصويري اسکن شده از شناسنامه يا کارت ملي تان را در اينترنت ذخيره کرده باشيد، کافي است سري به نزديک ترين کافي نت بزنيد و آن را دريافت و چاپ کنيد.

گام 1

سايت هاي زيادي وجود دارند که سرويس نگه داري اينترنتي نسخه ي پشتيبان را به طور رايگان ارايه مي کنند. در اين کارگاه، دو تا از اين سايت ها را به شما معرف مي کنيم: يکي از آنها Mozy است که 2 گيگابايت فضاي رايگان در اختيار کاربر مي گذارد و دومين Humyo است که 10 گيگابايت فضا به کاربران مي دهد. مزيت سايت نخست در اين است که خودش به طور خودکار براي تهيه کردن نسخه ي پشتيبان برنامه ريزي مي کند، اما حجم بالاي دومي نيز بسيار وسوسه کننده است. کار را با سايت Homyo آغاز مي کنيم، پس در بخش نشاني مرورگرتان بنويسيد www.humyo.com و کليد Enter را فشار دهيد. پس از بازشدن صفحه، دکمه ي Signup for FREE را کليک کنيد.

گام 2

صفحه اي که وارد آن مي شويد، صفحه ي ثبت نام است. در اين صفحه، حالت هاي مختلف ثبت نام معرفي شده اند و به صورت پيش فرض، حالت پرداخت ماهانه (که 14 روز نخست آن رايگان است) انتخاب شده است. در اين حالت، 100 گيگابايت فضا در اختيار کاربر گذاشته مي شود، اما کاربر بايد براي استفاده کردن از اين سرويس هر ماه پول بپردازد. از آن جايي که ما مي خواهيم اين کار را کاملاً رايگان انجام دهيم، پس گزينه ي Free را علامت بزنيد. سپس نام کاربري، نشاني ايميل و رمز عبور دلخواهتان را در فرم موجود بنويسيد و دکمه ي Signup را کليک کنيد حالا ايميلي به نشاني شما ارسال مي شود که لينکي در آن وجود دارد. بايد با کليک کردن روي آن لينک، ثبت نام را کامل کنيد (و در صفحه اي که باز مي شود، عبارت Go to your humyo account را کليک کنيد) تا بتوانيد استفاده از سرويس اين سايت را آغاز نماييد.

گام 3

حالا وارد محل نگه داري فايل هايتان در اينترنتي شده ايد. دکمه ي Upload files را در بالاي صفحه کليک کنيد. پنجره ي کوچکي باز مي شود. اگر بخواهيد پوشه ي جديدي را ايجاد کنيد تا کارتان دسته بندي بهتري داشته باشد، بايد دکمه ي Add folder را بزنيد. در صورتي که برنامه ي جاواي مورد نياز روي مرورگرتان نصب نشده باشد، مرورگرتان پيامي مي دهد تا آن را نصب کنيد. براي کپي کردن فايل ها در محل جديدشان، دکمه ي Add file را بزنيد، فايلتان را روي سخت ديسک پيدا کنيد و دکمه ي open را کليک نماييد. نام فايل در پنجره ظاهر خواهد شد. همين کار را براي ساير فايل ها نيز انجام دهيد و در پايان، دکمه ي Start Upload را بزنيد و به اين ترتيب، آيکن فايلتان در صفحه ظاهر خواهد شد.

گام 4

در کنار آيکن هر کدام از فايل ها، مربع کوچک قرار دارد. با کليک کردن اين مربع مي توانيد آن فايل را انتخاب کنيد. پس از انتخاب کردن فايل ها، ستون سمت چپ تغيير مي کند و امکان انجام دادن کارهاي زير را با فايل انتخاب شده مي دهد: باز کردن فايل، ارسال کردن آن به کس ديگري از طريق ايميل، پاک کردن فايل و عوض کردن نام فايل. اگر گزينه ي Share this document را کليک کنيد، پنجره اي باز مي شود که در آن مي توانيد نشاني گيرنده را بنويسيد و يا اگر قبلاً فهرستي از دوستانتان در اين سايت ايجاد کرده باشيد، با علامت زدن گزينه ي Share with everybody مي توانيد آن فايل را به تمام دوستانتان بفرستيد. با علامت زدن گزينه Enter a message to send، کادري باز مي شود تا پيامي را نيز براي گيرنده ها بنويسيد و همراه فايل ارسال نماييد. در پايان کار، دکمه ي Share را کليک کنيد.

گام 5

حالا مي خواهيم به سراغ سايت ديگري برويم که آن هم فضايي را براي نگه داري کردن فايلها در اختيارتان مي گذارد. نشاني اين سايت، www.mozy.com است. پس از اين که وارد صفحه ي اصلي آن شديد، دکمه ي MozyHome را در بالاي صفحه کليک کنيد. در ستون سمت چپ اين صفحه، دو کادر وجود دارد که يکي براي ثبت نام رايگان است و ديگري براي ثبت نام پولي. دکمه ي Sign Up Now را در ستون MozyHome Free کليک کنيد تا وارد صفحه ي ثبت نام رايگان شويد. در فرم ثبت نام بايد نشاني ايميل خود را بنويسيد و رمز عبور دلخواهتان را تعيين کنيد. سپس عدد کج و کوله اي را که در پايين فرم قرار دارد تايپ کنيد و دکمه ي Continue را بزنيد.

گام 6

در صفحه ي بعد نيز بايد اطلاعات ديگري را در فرم موجود وارد کنيد. سپس نوبت مي رسد به تأييد شدن نشاني ايميل تان. پس نگاهي به صندوق پست خود بيندازيد و ايميل رسيده از اين سايت را باز کنيد. سپس لينک موجود را در آن کليک نماييد تا نشاني تان تأييد شود. حالا بايد با کليک کردن دکمه ي Download for win، برنامه ي مورد نياز را دريافت کنيد. پس از اين که دريافت کردن برنامه کامل شد، روي آيکن آن کليک دوبل بزنيد تا برنامه ي نصب کننده اجرا شود. در پايان کار، دکمه ي Finish را کليک کنيد.

گام 7

پس از اين که برنامه را اجرا کرديد، نام کاربري (نشاني ايميل) و رمز عبوري که تعيين کرده بوديد از شما پرسيده مي شود. پس از وارد کردن اين مشخصات، دکمه ي Next را کليک کنيد. در مرحله ي بعد نيز دکمه ي Next را بزنيد تا پنجره ي تهيه ي نسخه ي پشتيبان باز شود و فايل هايي را که روي کامپيوترتان شناسايي شده اند، با دسته بندي مشخصي به نمايش بگذارد. علامت کنار هر کدام از گزينه هايي را که نمي خواهيد در تهيه ي نسخه ي پشتيبان به کار روند برداريد. سپس دکمه ي Next را کليک کنيد. در مرحله ي بعدي از شما خواسته مي شود که اتصال اينترنت تان را تست کنيد. براي اين کار، دکمه ي Start Test را بزنيد.

گام 8

پس از گذراندن چند مرحله ديگر، گرفتن نسخه ي پشتيبان از فايل هاي انتخاب شده آغاز خواهد شد. براي اين که بتوانيد مراحل اين کار را ببينيد، روي آيکن خاکستري ـ نارنجي برنامه کليک دوبل بزنيد. با انجام دادن اين کار، پنجره اي باز مي شود که نشان مي دهد تاکنون چه تعداد از فايل ها ارسال شده اند، چه تعداد باقي مانده اند و تمام اين فرآيند چه مدت به طول خواهد انجاميد (البته به طور تخميني). تهيه ي نسخه ي پشتبيان کارخوبي است، اما از آن بهتر، برنامه ريزي کردن براي انجام شدن اين کار به طور خودکار است. پس روي آيکن برنامه کليک راست بزنيد،، گزينه ي Configure را انتخاب کنيد و در پنجره اي که باز مي شود، وارد زبانه ي Schedule شويد. در اين قسمت مي توانيد با علامت زدن گزينه ي Scheduled، تعيين کنيد که مي خواهيد برنامه ي پشتيبان گرفته، هرچند روز يک بار اجرا شود.
منبع: نشريه صفر و يک - ش 25




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط