۸ خاصیت به لیمو

خواص به لیمو بسیار فوق‌العاده هستند. از فواید آن هر چه بگوییم، کم است: کاهش تورم و التهاب در بدن، حفاظت از ماهیچه‌ها، تقویت سیستم ایمنی، آرامش‌بخشیدن به معده، کاهش تب، آرامش بخشیدن به اعصاب و رفع احتقان. به لیمو برای کاهش وزن نیز بسیار توصیه می‌شود.
چهارشنبه، 13 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۸ خاصیت به لیمو

به لیمو چیست؟

به لیمو در آمریکای جنوبی به‌وفور استفاده می‌شود اما در سایر نقاط دنیا نیز به‌خاطر خواص دارویی فراوانش در قالب اسانس کاربرد دارد. به لیمو بوته‌ای چندساله است که عطر لیمو را داراست و با لمس برگ آن این بو تشدید می‌شود.

بوته‌ی به لیمو، می‌تواند ارتفاعی ۲ تا ۳ متری داشته باشد و گل‌های ریز بنفش و سفید دارد. ابتدا از به لیمو فقط برای مصارف غذایی مختلف استفاده می‌شد. مثلا آن را برای رفع بوی ماهی و مرغ در طبخ غذا به‌کار می‌بردند یا در نوشیدنی‌ها، مربا، انواع سس و سالاد استفاده می‌کردند.

اما مصرف به لیمو به‌عنوان گیاهی با خواص دارویی قدمت چندانی ندارد و به‌تازگی مورد توجه واقع شده است. روغن به لیمو حاوی مواد سازنده‌ی آنتی اکسیدان مانند: گرانول، نرول، ورباسکوزید، و سیترال است. برگ خشک‌شده‌ی به‌ لیمو قابلیت دم‌کردن نیز دارد و به‌عنوان یکی از دمنوش های گیاهی با خواص مفید درمانی برای بخش‌های مختلف بدن و فرایند سوخت‌وساز استفاده می‌شود.


خواص به لیمو برای سلامتی

اگر بخواهیم مزایای این گیاه برای سلامتی را نام ببریم با فهرستی طویل رو‌به‌رو خواهیم بود. تعدادی از این مزایا در ادامه ذکر شده‌اند:

۱. کاهش وزن
معمولا برای کاهش وزن همه به سراغ نوشیدن چای سبز می‌روند. اما اگر با خواص به لیمو آشنا باشید و بدانید که تنها ۲ واحد کالری دارد و سرشار از ترکیبات ارگانیکی است که اشتهای شما را برای خوردن هله‌هوله کم می‌کند، مشتری پروپاقرص دم‌کرده‌ی به لیمو خواهید شد.

چربی سوزی نیز از خواص به لیمو است. چای به لیمو باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود و در چربی‌سوزی نقش مؤثری ایفا می‌کند.

۲. کاهش التهاب
مفاصل از اعضای حساس بدن هستند. خیلی آسیب‌پذیرند و در سالخوردگی به‌علت کهولت سن، در معرض خطرات زیادی هستند. مصرف به لیمو در درمان درد مفاصل و بهبود آسیب‌های مفاصل بسیار مفید است. این تأثیرگذاری نیز به‌علت میزان بالای آنتی‌اکسیدان است.

۳. تقویت عضلات و ماهیچه‌ها
معمولا در انواع دیگر چای با چنین ویژگی و خاصیتی رو‌به‌رو نمی‌شوید، اما تقویت ماهیچه‌ها از خواص به لیمو است. به لیمو به ترمیم ماهیچه‌های آسیب‌دیده خیلی کمک می‌کند و علت آن نیز وجود آنتی‌اکسیدان است.

چای به لیمو باعث می‌شود تا عضله سازی با سرعت بیشتری در بدن به‌وقوع بپیوندد. نوشیدن چای به لیمو قبل از انجام تمرینات ورزشی، توصیه می‌شود.
 
۸ خاصیت به لیمو

۴. تقویت سیستم ایمنی
استرس اکسیداتیو، نتیجه‌ی فعالیت رادیکال‌های آزاد و حضور آن در بخش‌های مختلف بدن است. در نتیجه سیستم ایمنی تضعیف می‌شود و موجب جهش سلولی و ایجاد بیماری‌های مزمن می‌شود. به لیمو تأثیر مثبتی در افزایش سلول‌های سفید بدن دارد و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

۵. کمک به هضم غذا و آرامش معده
چای به لیمو به آرامش معده و هضم بهتر غذا نیز کمک زیادی می‌کند. به لیمو با رفع اسپاسم های عضلانی باعث کاهش نفخ شکم و انقباضات دردآور معده می‌شود و مشکلات دستگاه گوارش را تقلیل می‌دهد.

اگرچه به لیمو به‌خاطر میزان اندک کالری برای کاهش وزن بسیار مناسب است اما در تحریک اشتها نیز می‌تواند مؤثر عمل کند.

۶. پایین‌آوردن تب
در طب سنتی از به لیمو به‌عنوان دارویی خوی‌آور یا عرق‌زا استفاده می‌شده است. این گیاه باعث تعریق و کاهش میزان و درجه‌ی تب است. ضمن اینکه برای درمان بیماری‌های التهابی نیز مفید است. خواص به لیمو در رفع مشکل التهاب بدن بسیار قابل‌توجه است.

۷. کاهش اضطراب
یکی دیگر از خواص به لیمو کاهش تشویش و اضطراب است. خواص به لیمو در این زمینه به‌خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی است که موجب تعادل هورمونی در بدن می‌شوند. از دیرباز از این ماده به‌عنوان نوشیدنی آرامش‌بخش در کاهش اضطراب بهره گرفته می‌شده است.

۸. درمان احتقان
از خواص به لیمو می‌توان به بلغم‌آوربودن آن نیز اشاره کرد. به لیمو به خروج خلط و مخاط از دستگاه تنفسی نیز کمک می‌کند. وجود خلط و مخاط باعث تولید و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌هاست. پس مصرف به لیمو به پاک نگه‌داشتن بدن در این زمینه نیز کمک می‌کند. در نتیجه برای سیستم ایمنی بدن محافظ خوبی است.

اما یادتان باشد که هر ماده‌ای به‌رغم فوایدی که دارد نباید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده شود. پس اگر قصد دارید از خواص به لیمو بهره‌مند شوید، قبل از آن در مورد وضعیت سلامتی خود مطمئن بشوید. مثلا درصورتی‌که به بیماری‌های کلیوی (سنگ کلیه و …) دچار هستید، نباید از این ماده مصرف کنید.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.