چگونگی درمان پرخوابی

در مطلب پیش رو با یکی از اختلالات خواب یعنی پرخوابی و توصیه هایی برای کنترل آن آشنا می شوید.
شنبه، 23 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونگی درمان پرخوابی
پرخوابی مانند بی خوابی، یکی از اختلالات خواب است و برای حل این مشکل باید علل آن کاملًا بررسی شود. علل احتمالی پرخوابی ممکن است مشکلات روحی (مانند افسردگی، نامنظم بودن چرخه خواب، رژیم غذایی نامناسب، آب و هوا، مشکلات جسمانی و داروها و سوء مصرف داروهای مؤثر بر روان باشد)[1]. بنابراین برای حل اساسی این مشکل، باید به روان شناس یا روان پزشک مراجعه کنید تا دقیقاً وضعیت جسمی و روانی مورد بررسی قرار گیرد و علل آن مشخص گردد. اما قبل از مراجعه به متخصص، عمل به راه کارهای زیر نقش مؤثری در کنترل پر خوابی دارد.

1- پرخوری در شب از مهم ترین عوامل پرخوابی است؛ لذا بکوشید شب ها به حداقل غذا اکتفا کنید.

2- اگر طبع شما سرد است، از خوردن بعضی غذاها (مثل ماست، بادمجان، ترشی و.. . ) طبیعتاً سرد بوده و موجب تشدید خواب آلودگی می شوند، بپرهیزید. اگر طبیعت شما گرم است، از غذایی که طبیعت گرم دارند نیز اجتناب کنید برای این که موجب پرخوابی می گردد.

3- غذا را سرشب میل کنید که تا موقع خواب هضم شده باشد.

4- در صورت امکان از خواب قیلوله (قبل از ظهر) یا خواب بعد از ظهر، بهره مند باشید (بین نیم تا یک ساعت).

5- فعالیت های شدید بدنی در روز، با خواب آلودگی و افزایش خواب همراه است و گریزی از آنها نیست. اگر این نوع فعالیت های شما زیاد است، آنها را تعدیل کنید.

6- با برنامه ریزی دقیق بکوشید به تدریج از میزان خواب خود بکاهید. در این رابطه جدولی تنظیم کنید که به مدت یک ماه از خواب خود، یک ساعت کم کنید.

هر 5 روز 10 دقیقه (5 دقیقه از ابتدا و 5 دقیقه از انتها)، از خواب خود بکاهید و در 5 روز بعد، این مقدار را دوبرابر کنید تا ظرف 30 روز 60 دقیقه از خواب شما کاسته شود و به اصطلاح عادت شکنی تدریجی داشته باشید. بعد از یک ماه اگر باز هم مدت خواب شما زیاد بود، به همین ترتیب از طول آن بکاهید. در عین حال میزان کاهش نباید از حد مورد نیاز بدن افزون تر شود.

7- توجه داشته باشید که برای انسان 6 تا 7 ساعت خواب، ضروری است و اگر کاستن از خواب موجب افت کارآیی روزانه شما می شود، هرگز در صدد کاهش میزان خواب خود برنیایید.

8- برای پس از نماز صبح یک برنامه مفید و الزام آور، تنظیم کنید؛ به طور مثال یک برنامه مرتب مطالعه ای یا عبادی و یا ورزشی داشته باشید.


پی نوشت ها:
[1] . براى مطالعه بیشتر ر. ک: کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکى، ترجمه نصرت‏اللَّه پورافکارى، انتشارات‏آزاده، چاپ دوم، 1373، ج 3، صص 116- 124.

منبع: حوزه نت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.