پیرسینگ در بارداری امکانپذیر است؟
با اینکه پیرسینگ یکی از اقدامات زیبایی مد روز است، اما فرد را در معرض عفونت استافیلوکوکی قرار میدهد که برای بچه به هیچوجه خوب نیست؛ از آنجا که ریسک کردن در دوره بارداری بسیار خطرناک است، پیرسینگ هم در این دوران توصیه نمیشود.در صورت انجام پیرسینگ در بارداری، باید مراقبتهای بیشماری انجام دهید. اما در دوران بارداری شما باید به موارد زیادی توجه کنید، پس چرا مورد دیگری را هم به لیست نگرانیهایتان اضافه کنید؟؟؟
وقتی خانمی حامله میشود، بدنش تغییرات فیزیکی زیادی را تجربه کرده، ممکن است تهوع صبحگاهی، خستگی و بدندرد را تجربه کند. بنابراین بهتر است با پیرسینگ، دردهایتان را تشدید نکنید!
در چه دوره از بارداری پیرسینگ بیخطر است؟
بیماریهای زیادی با پیرسینگ مرتبط هستند. اگر مراقبتهای لازم صورت نگیرد، فرد در معرض عفونتهایی قرار خواهد گرفت که ممکن است به خاطر استفاده از وسایل و تجهیزات غیر استریل، منجر به هپاتیت B، هپاتیت C یا HIV/ایدز شود.یکی دیگر از خطرات پیرسینگ در بارداری، پس زدن پیرسینگ به عنوان یک جسم خارجی توسط بدن است و زخمش خوب نشود. بنابراین بهترین تصمیم این است که انجام پیرسینگ را به بعد از زایمان موکول کنید.
تفنگ پیرسینگ یا سوزن پیرسینگ؟
در صورت اصرار به انجام پیرسینگ در بارداری، خوب است بدانید در صورت استفاده از تفنگ پیرسینگ، احتمال بروز تروما در بافت پوست هم بیشتر است. اما یک سوزن تیز و یکبار مصرف پیرسینگ هم درد کمتری دارد و هم از نظر بهداشتی ایمنتر از تفنگ پیرسینگ است چون ممکن است درست کار نکند و باعث صدمه به بافت پوست شود. البته تمام تجهیزات پیرسینگ باید خوب استریلیزه شده باشند تا از انتقال آلودگی و عفونت جلوگیری شود.
خطرات پیرسینگ در بارداری
همانطور که گفته شد، انجام پیرسینگ در بارداری خطرات زیادی میتواند داشته باشد و حتی اگر فرد مراقبتهای لازم را انجام دهد، شرایط بدنش طوری است که بیشتر از همیشه مستعد عفونت است. از جمله خطراتی که پیرسینگ در زنان باردار ایجاد میکند، عبارتند از:خونریزی
التهاب پوست
عفونت باکتریایی
عفونت با یک بیماری قابل انتقال
خطرناکترین نقاط پیرسینگ در بارداری
به گفته متخصصان، بهتر است بعضی از قسمتهای بدن پیرسینگ نشود. پیرسینگ اندامهای غضروفدار در بارداری، بیشترین خطر را دارند؛ چراکه پروسه درمان به خاطر محدود شدن فرآوردههای خون، بسیار کُند است. حتی پیرسینگ بینی در بارداری هم توصیه نمیشود. پیرسینگ عمودی یا افقی زبان با ریسک بالایی از فلج یا سر شدن همراه است. پیرسینگ لب نیز میتواند باعث خونریزی زیاد، عفونت و آسیبهای مختلف شود. ضمن اینکه پیرسینگ سینه، شکم و نواحی تناسلی هم، به خصوص در دوره بارداری بسیار خطرناک خواهد بود چراکه این اندامها بیشترین تغییرات را در طول حاملگی خواهند داشت.
مراقبتهای پیرسینگ در بارداری
در ادامه با فهرستی از مراقبتهای ویژه پیرسینگ در بارداری آشنا میشوید:مواد مناسب در انجام پیرسینگ شامل استنلس استیل جراحی، طلای ۱۸ عیار و تیتانیوم است.
جواهرات داخل پیرسینگ را در طول روند ترمیم پوست تعویض نکنید.
بعد از پیرسینگ، پوست را با مواد شیمیایی مثل پراکسید هیدروژن (آب اکسیژنه) تمیز نکنید که بافت در حال ترمیم را از بین میبرد.
از تماس ترشحات بدن مثل خون، بزاق، عرق، سمن و ترشحات واژینال با محل پیرسینگ خودداری کنید.
اگر خونریزی دارید، سریعا زیورآلات داخل پیرسینگ را خارج کنید.
خانمهای باردار به هیچ وجه نباید در پایان سه ماهه دوم بارداری پیرسینگ انجام دهند.
در صورت بروز درد و تب بعد از پیرسینگ حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کنید.
زیورآلات را کنار بگذارید!
اگر از قبل پیرسینگ دکمه شکم یا نواحل تناسلی داشتهاید، باید قبل از زایمان زیورآلات این نواحی را خارج کنید. چراکه اگر در طول روند زایمان، نیاز به سزارین اضطراری یا مداخله پزشکی باشد، تمام زیورآلات بیمار باید خارج شود.پیرسینگ سینه هم در طول دوران شیردهی به نوزاد نباید استفاده شود.
بارداری مرحله حساسی است که نباید خطری آن را تهدید کند و انجام کارهایی مثل پیرسینگ میتواند خطراتی مثل کاهش سیستم ایمنی بدن و بروز عفونتهای مختلف برای مادر و جنین داشته باشد.
منبع: نی نی سایت