خواص تخم خربزه
تخم خربزه دارای ویتامین A است بنابراین میتواند از بیماریهای چشمی پیشگیری نماید.از خواص تخم خربزه این است که کرم روده را از بین میبرد.
تخمهای خربزه به صورت بو داده دارای طبع گرم بوده و به بدن گرمی میبخشند.
اگر از سرفههای شدید و حاد رنج میبرید از تخم خربزه استفاده نمایید.
برخلاف سایر آجیلها تخم خربزه میتواند برای رفع درد حلق و سینه مفید باشد.
از دیگر خواص تخم خربزه این است که تبهای شدید را پایین میآورد.
مغزهای تخم خربزه بوداده نقش مفیدی در ادرار آوری دارد.
تخم خربزه خاصیت ملین بودن دارد.
تخم خربزه حاوی ویتامین E بوده و برای پوست مفید است.
تخم خربزه منبعی غنی از آهن است و برای کم خونی مؤثر است.
مغز تخم خربزه میتواند از بین برنده سنگ کلیه باشد.
تخم خربزه در افزایش میل جنسی اثر بسزایی دارد.
تخم خربزه پروتئین و چربی نیز دارد.
تخمهای خربزه حاوی ویتامین C بوده و از این نظر میتواند برای سرماخوردگی مفید واقع شود.
برای پاک کردن کبد، مثانه و کلیه نیز از تخم خربزه استفاده مینمایند.
میتوانید تخم خربزه را بکوبید، مقداری آبلیمو به آن بزنید تا حالت خمیری پیدا کند و سپس به پوست خود بزنید. از این طریق به روشن شدن و رفع لکهای پوست صورت خود کمک نمایید.
سوزش مجاری ادراری نیز به کمک تخم خربزه بهبود مییابد.
نحوهی بو دادن تخم خربزه
تخم خربزه دارای یک قسمت ژلهای به دور خود است. برای بو دادن تخم خربزه ابتدا آنها را در یک شیشه ریخته و در آن را میبندیم، سپس به مدت یک روز یا یک و نیم روز میگذاریم همانطور بماند؛ تا زمانی که حالت ترشیدگی داشته باشد و این قسمت ژلهای از تخمها جدا شود. سپس تخمها را در آبکش ریخته و با آب سرد به خوبی میشوییم و با نمک یا بی نمک خشک میکنیم. سپس با شعله کم بو میدهیم.
خربزه و خواص آن
میوه خربزه خواص دارای مواد مغذی بسیاری است و خواص و کاربردهای فراوانی دارد. خربزه دارای ویتامینهای A و D و C است. از دیگر مواد مغذی موجود در خربزه کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر است. همچنین خربزه به میزان ۳۱ کیلو کالری انرژی دارد. طبع خربزه نیز گرم وتر است و هرچه به طرف شیرینی برود و شیرینتر باشد گرمی و تری آن نیز بیتر میشود. خربزه با داشتن ویتامین A میتواند باعث پیشگیری از بیماری چشمی شود. میوه خربزه به سبب آب فراوانی که دارد گرمازدگی را رفع مینماید و به پوست طراوت بخشیده و پوست را روشن میکند. همچنین آب فراوان موجود در خربزه باعث میشود با مصرف آن مواد قندی به سرعت جذب خون شده و قند خون بالا رود؛ بالا رفتن قد خون خستگی را رفع میکند. اگر زنان شیرده خربزه مصرف کنند میزان شیر آنها افزایش پیدا میکند. نقش دیگری که ویتامین A موجود در میوه خربزه دارد، ترمیم و تجدید سلولهای بدن است که عامل مهمی در تجدید جوانی است. میوه خربزه در درمان کم خونی هم نقش دارد.
مغز تخم خربزه، از بین برنده سنگ کلیه
تخم آفتابگردان سرشار از روغن است و استفاده افراطی از آن روغن و گلسترول بدن را افزایش میدهد، اما اگر روغن گرفته شده از آفتابگردان روغنی خالص باشد فوق العاده برای بدن مفید است. متاسفانه محصولاتی که هم اکنون به اسم روغن آفتابگردان تولید و به مصرف خانوادهها میرسد فاقد ذرهای از این روغن است و در واقع فرآوری و طبق فرمولهای شیمیایی درست شده است.
فواید درمانی تخم خربزه
آیا میدانید؛ میتوانید بعد از میل نمودن خربزه، تخمهای داخل آن را جهت مواردی درمانی استفاده نمایید:- تخمهای بو داده خربزه طبیعت گرم دارد.
- از فواید تخم خربزه برای درمان سرفههای شدید و حاد بهره میگیرند.
- برای برطرف کردن درد سینه و حلق از تخم خربزه استفاده میکنند.
- این مطلب را از دست ندهید: فواید شگفت انگیز تخم هندوانه
- پایین آوردن تبهای شدید از تخم خربزه کمک بگیرید.
- مغزهای بو داده تخم خربزه ادرار آور است.
- از خواص تخم خربزه ملین بودن آن است.
- تخم خربزه میل جنسی را افزایش میدهد.
- تخم خربزه ویتامین E دارد.
- از دیگر خاصیتهای هسته خربزه بدانید که سرشار از آهن است.
خواص پوست خربزه
پوست خربزه نیز با داشتن خواص و کاربردهایی که دارد این قسمت را به جزء قابل استفاده میوه خربزه تبدیل کرده است. پوست خربزه را میتوان پس از اینکه خشک شد دم کرد. دم کرده پوست خربزه نقش بسزایی در دفع سنگ مثانه دارد.
حرف پایانی
تخم خربزه برخلاف تخم هندوانه که باعث به وجود آمدن بیماری در بدن میشود، برای بدن مفید است و خواص بسیاری دارد. برای دفع سنگ کلیه میتوانید به صورت روزانه یک قاشق غذاخوری از تخم خربزه را به هنگام شب مصرف نمایید. برای تخم خربزه مضراتی بیان نشده است که قابل ذکر در این مطلب باشد، از این خواص می توان در درمان و برطرف کردن مشکلات و بیماری ها استفاده کرد، در صورتی که خواص خربزه بی شمار است، اما برای سرما خوردگی مضر است و در بسیاری از این عارضه ها نمی توان خربزه را جایگزین تخمه آن نمود.منبع:
1. سایت ستاره
2. باشگاه خبرنگاران جوان