خواص نان جو در درمان بیماری ها
مصرف نان جو تاثیر زیادی در کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماری ها به ویژه بیماری هایی که با چاقی در ارتباطند، دارد. برخی از مهمترین خواص درمانی نان جو به شرح زیر می باشد:مصرف نان جو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ب در ایجاد آرامش موثر است.
نان جو دارای فیبر فراوان است و برای درمان یبوست بسیار مفید می باشد.
نان جو حاوی مواد ضد سرطانی است که قادر به سرکوب عوامل سرطان به ویژه پیشگیری از بروز سرطان در بستر رودههاست. همچنین مصرف نان جو به رفع تومورهای سرطانی کمک می کند.
یکی از خوان نان جو شاخص گلیسمی پایین آن است. ازا ین رو مصرف آن برای بیمارن دیابتی مفید است. با مصرف این نان، افراد دیابتی دیرتر گرسنه شده و کمتر به خوردن شیرینی تمایل خواهند داشت.
نان جو برای بیماران قلبی عروقی بسیار مفید است. خواص نان جو به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و به دلیل دارا بودن پتاسیم برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.
مصرف نان جو به ویژه نان جو سبوسدار از سفید شدن زودرس موها پیشگیری می کند.
مصرف نان جو برای تقویت حافظه مفید است.
املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی می کند. همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.
نکات احتیاطی در مورد مصرف نان جو
نان جو به دلیل داشت مقادیر بالای فیبر، مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین لازم است همراه با مصرف آن، مایعات و آب فراوانی نوشیده شود.رژیمی بودن نان جو و کمک به لاغری، به این معنا نیست که چون این نان بی ضرراست، فرد میتواند هر چه قدر میخواهد بخورد. مصرف نان جو زمانی مفید است که به جای سهم نان روزانه استفاده شود.
برخی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو دارای حساسیت باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند. این افراد بایستی نان جو و سایر فرآورده های آن را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.
نحوه تشخیص نان جو واقعی از تقلبی
متاسفانه هم اکنون در بسیاری از مناطق نان جو تقلبی که از آردی غیر از آرد جو تهیه شده است، وجود دارد. برای اینکه شما بتوانید نان جو واقعی را تشخیص دهید داشتن اطلاعات زیر به شما کمک می کند:آرد جو که از آن برای تهیه نان جو استفاده می شود، زمانی که به صورت خمیر در میآید، تخت نمی شود. در حقیقت به دلیل این ویژگی آرد جو هیچ نانوایی نمی تواند آن را با وردنه مثل خمیر آرد گندم، به صفحه ای صاف تبدیل کند. لذا نان های نازک و صفحه ای شکلی که با انواع سبزیجات و مغزها پوشانده شده اند، نان جو نیستند بلکه نان جوی واقعی ، پف دار و قهوه ای است و چندان خوشمزه نیست.
منبع: سایت ستاره