نمک دریایی چیست و چه خواصی دارد؟

همه نمک ها مثل هم نیستند و قطعا بین گونه های غنی شده و غیر معدنی مانند نمک دریایی و و نمکی که پردازش شده و تمام مواد معدنی آن از بین رفته، تفاوت بسیار زیادی وجود دارد. اما حال این سوال مطرح می شود که آیا...
سه‌شنبه، 24 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نمک دریایی چیست و چه خواصی دارد؟
طب سنتی در قبال نمک نیز مثل هر ماده غذایی دیگری نظراتی دارد و منافع زیادی برای آن بر شمرده است و در خصوص مضرات آن برای برخی مزاجها نیز صحبت کرده است و باید به این نکته توجه شود که در طب جدید نیز برعدم مصرف نمک توصیه نشده است و بر کنترل مصرف آن تاکید شده است و این در خصوص همه مواد غذایی صادق است.

در مورد مصرف نمک دریا همواره اختلاف نظر بین متخصصان طب سنتی وجود داشته، برخی معتقدند بهتر است از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنیم ولی این استفاده کاملا کنترل شده باشد و استفاده از نمک دریا را به علت خشک شدن دریاچه ها و تغلیظ آلودگی های صنعتی بر جای مانده در آن، مضر برای سلامت انسان می دانند. برعکس گروهی نیز اعتقاد دارند نمک های موجود در بازار نمک تجزیه شده به همراه یُد شیمیایی است که بیش از بیست برابر نیاز بدن هست و باعث ایجاد مشکل در افراد می گردد، همچنین استفاده از نمک معمولی برای افراد دارای فشار خون بالا یا بیماران، بسیار مضر است.


نمک دریا چیست؟

نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریاها و دریاچه ها گفته می شودو در مقایسه با نمک تصفیه شده، رنگ تیره تری دارد، زیرا مواد معدنی ضروری را از خاک رس موجود در آب، جذب کرده است. و نکته قابل توجه در مورد این نمک آن است که، این نمک ها تصفیه، دست کاری و تجزیه شیمیایی نشده اند. در واقع نمک دریا بر خلاف نمک تصفیه شده، فرآیند ساده ای از نظر تصفیه را پشت سر می گذارد و به همین دلیل، رطوبت و مواد معدنی باارزش خود را حفظ می کند. آب و هوا و مکان جغرافیایی استخراج نمک دریا نقش مهمی را در کیفیت و ترکیب مواد معدنی آن ایفا می کند.

لازم است بدانید زمانی استفاده از نمک دریا به جای نمک طعام معمولی ارجحیت خواهد داشت که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.


خواص نمک دریا (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت نمک گرم و خشک است و بر اساس نظر متخصصان طب سنتی، عدم مصرف آن سردی و تری را به بدن و خصوصاً مغز حاکم می‌کند و به دنبال آن علاوه بر بسیاری از بیماری‌های جسمی که به دلیل سردی و تری به بدن غلبه می‌کند بیماری‌های روانی مثل افسردگی و بی‌انگیزگی را بر فرد مسلّط می‌کند. طبق آمار بررس شده، در جوامعی که مصرف نمک در آنها خیلی کم است مثل «ژاپن»، به رغم برخورداری از سطح رفاهی مناسب آمار خودکشی بالاست. برخی از مهمترین خواص نمک دریا و کاربردهای درمانی آن عبارتند از:

یکی از خواص نمک دریا کمک به جوانسازی سلولهای بدن است و تبادل مواد معدنی و سمی بین خون و آب را ممکن می سازد.

نمک دریای طبیعی مانند نمک معمولی باعث افزایش فشار خون نشده، باعث بروز بیماری قلبی نمی‌شود و احساس تورم ناشی از نگهداری آب در بدن را نیز به همراه ندارد.

املاح و مواد معدنی موجود در نمک دریا از نمک طعام معمولی بیشتر بوده، طعم آن نیز خوش طعمتر از نمک معمولی است.

یکی از عناصر موجود در نمک دریا که به مقدار فراوان در آن وجود دارد منیزیم است. منیزیم یک عنصر اساسی در بدن است و کمبود آن موجب بروز برخی بیماری ها نظیر آسم، بی‌اشتهایی، برخی سردردهای میگرنی، کندی رشد، تغییرات در نوار قلب، مشکلات ماهیچه‌ای عصبی، تشنّج، افسردگی، ضعف عضلانی، رعشه و سرگیجه می‌شود. جالب است بدانید که در نمک دریا 484 میلی گرم در کیلوگرم منیزیم وجود دارد.

از خواص نمک دریا در طب سنتی توصیه به استفاده از آن قبل و بعد از خوردن غذا است. به طورکلی، خوردن مقدار کمی نمک قبل از غذا، باعث می شود میکروب های معده که در حفره دهان افراد تجمع کرده اند به سرعت از بین بروند و خوردن نمک بعد از غذا باعث می شود غذای باقی مانده لای دندان ها موجب خرابی دندان ها نشود.

نمک دریا دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی بوده، از این رو برای شستشوی دهان مفید است. همچنین قرقره کردن آن برای از بین بردن عفونتهای گلو موثر است.

گرم کردن نمک دریا و قرار دادن بر روی مفاصل درناک باعث تسکین درد مفاصل می گردد.


مضرات نمک دریا (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مهمترین نکته ای که در رابطه با مصرف نمک دریا بایستی مدنظر داشت اینکه، در بیشتر مواقع این نمک آلوده به عناصر سمی و فلزات سنگین مانند سرب و ارسنیک بوده که مضر برای سلامت انسان و سرطانزا است.

یکی از مضرات نمک دریا، این است که دارای ید نبوده و افراد بامصرف نمک دریا، نمی توانند نیاز ید بدن را تامین کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط