بیکاری، بد مصیبتی است!
نارضایتی در شغل، انگیزهها را سرکوب میکند و بر فشارهای شغلی میافزاید.
سهشنبه، 15 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نارضایتی در شغل، انگیزهها را سرکوب میکند و بر فشارهای شغلی میافزاید. کارگر یا کارمندی که از حرفه خود ناراضی است، احساس خستگی دایم دارد. او هنگام ورود به کار و خروج از محل کار، افسرده و نگران است و بیشترین مشغله فکری او، نه کارکردن، بلکه پایان کار کردن است. پایین بودن بازده کار، غیبت در کار، عدم پیشرفت در کار و رفتار تهاجمی از اختلالهای نارضایتی شغلی است.
بیگاری، پدیدهای است که شاید در ابتدای انتخاب شغل، یا در مشاغل دون پایه، مثلا در یقه تیرهها و یقه آبی ها وجود داشته باشد. در بیگاری، فرد ظاهر شاغل آثار اقتصادی حرفه خویش را مشاهده نمیکند. از این رو، هم در آمد زندگی را ندارد و هم احساس تعلق و احساس آرامش را به خود نمی بیند. راه حل بیگاری، خویشتن پنداری و تقویت مهارت و توانایی است.
بیکاری مجموعه زندگی و حیات ما را تحت الشعاع خود قرار میدهد. بدون کار و در آمد، از یک سو نیازهای مادی فرد و خانواده در خطر می افتد، و از سوی دیگر، اضطراب های مربوط به گذران زندگی معمولا افزایش می یابد. افرادی که بدون کار هستند، غالبا زندگی را ملالت آور و نوعی احساس بی تفاوتی به زمان می یابند. این احساس در بیکاری مداوم افزایش می یابد و زمینه های تعهد و تعلق به زندگی را از فرد بیکار می ستاند. به عبارت دیگر، افرادی که در درازمدت شغلی پیدا نمی کنند یا دربند یافتن شغل به دلیل تن پروری نیستند، بیش از دیگران دچار بی تفاوتی اقتصادی و افسردگی و کرختی می شوند، این همان است که به آن «زنگار روح» میگوییم. از بیکاری ماشین زندگی و روح و تن زنگ می زند.
فساد چهره بیانگر نسبی فساد حیات است و بیکاری، وقتی غم و افسردگی را بر پیشانی ما مینشاند و چین و گره به آن میدهد و نشاط ما را زائل میکند، جز فساد و تخریب کاری نمیکند.بیکار، در مواقع بیکاری، اگر چیزی نمی خورد، مغز خود را می خورد، و به اصطلاح، امانش بریده می شود و دست به هر کاری می زند. تقریبا یک سوم قتل هایی که در جامعه ایران انجام می گیرد، جنبه خانوادگی دارد. گر چه تعصبات فرهنگی و غیرتی شدن مهم ترین علت این نوع مرگها است، اما ادلهای که منتج از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی است، عامل اصلی آن بیکاری و فقر مادی است. مفاسد ناشی از بیکاری و سوء رفتار شغلی، صرفا گریبان فاسد را نمی گیرد، بلکه سلامت و عمر خانواده فرد را نیز محدود می کند.
جوانب منفی بیکاری آثار سوئی بر سلامت و زیست مادی فرد می گذارد. هرچند آثار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بیکاری نمود بیشتری دارد، تنبلی و بیکاری وقتی اختلالهای جسمی را بر فرد تحمیل می کند، محدوده حیات و سلامت وی را تنگ می نماید و سن امید به زندگی را می کاهد. بیکاری، کار نکردن و بی تحرکی، مزاج ها را فربه میکند؛ خصوصا اگر بنا به ادلهای وضعیت شکم رو به راه باشد. بی تحرکی باعث سستی در انجام فعالیتهای روزانه و تداوم تنبلی و افسردگی میشود. در آسایش دایم، عضلات فردکوفته می شود و دردهای مفاصلی شدت می گیرد. اختلال دستگاه گوارش، سوءهاضمه و یبوست، از آثار بیکاری و بی تحرکی است. سوء تغذیه، کم خوری، بدخوری و بی نظمی در غذا، اختلالهای تغذیه ای را تشدید می کند و اختلالهای خواب (ناشی از پرخوابی، یا ترس از بیکاری) مجالی برای آسایش و آرامش حقیقی نمی گذارد. خستگی ناشی از اختلال خواب، تنبلی و عدم تحرک، غدد مترشح داخلی را پرکار یا کم کار میکندو نظم آنها را به هم می ریزد. در شرایط امروزین، استعمال مواد مخدر جایگزین دردهای ناشی از بیکاری شده، که نه تنها درد را درمان نمیکند، بلکه بر مشکلات و مصائب بیکاری می افزاید. خمودگی و پریشانی، وجه مشترک بیکاری و بیماری است که تداوم این دو به معنای مرگ است. بی فوت وقت باید بیکاری را از بین برد.
هرچند کار ممکن است همه چیز باشد، این (همه چیز) خطرها و مفاسدی هم دارد که شاغل باید آنها را به جان بخرد. چوپانی که چند شبانه روز رمه را در صحرا نگاه می دارد، ممکن است باگرگها روبه رو شود. کارگری که در برابر کوره گداخته قرار میگیرد، شاید چشمانش در خطر قرار گیرد. کارگر چرم سازی، امکان دارد بر اثر استنشاق گاز آلوده یا ارتباط با گندیدهها و گندزداها، ریه و کلیههایش آسیب ببیند، و برخی کارگران دچار برق گرفتگی شوند. این مشاغل، و بسیاری شغلهای دیگر تحت تأثیر آثار سوء حرفهای قرار می گیرند و گاه سلامت و حیات فرد را به خطر می اندازند. از این رو باید مراقب این آثار سوء بود و تا حد ممکن از آنها جلوگیری نمود.
عوامل آزاردهنده شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیک و حرفهای بهداشت محیط کار و سلامت ما را در خطر میاندازند، و ما به عنوان نیروی انسانی شاغل موظفیم ابتدا سلامت کار و فعالیت اقتصادی را در نظر بگیریم و سپس امنیت جسمی و سلامت خویش را تضمین نماییم. فی المثل در ورزشکاران حرفه ای، یا کارگرانی که با گرمای کوره تطابق نیافتهاند آثار خستگی ناشی از گرما، مثل انقباضات عضلانی، سردرد، تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی و تعریق غیرعادی، باعث کاهش قوای دماغی، ضعف عمومی و افت شدید فشار خون می گردد. در این صورت، یعنی بر اثر توجه کافی نداشتن به چگونگی فعالیت، و شرایط محیط کار، ممکن است سلامت فرد و شرایط زیستی او به خطر افتد.
منبع: رمز سلامت و طول عمر، حسین حسنی، صص265-260، مؤسسه بوستان کتاب، قم، چاپ اول، 1391
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
مرگ زودرس
شنبه، 19 بهمن 1398
خوش اخلاقی، نیمی از دین
يکشنبه، 13 بهمن 1398
جامعه مدنی و رنج پیری
يکشنبه، 13 بهمن 1398
جادوي آب گرم
شنبه، 4 اسفند 1386
چند توصيه براى رفع بوى بد دهان
جمعه، 3 اسفند 1386
مدگرايي با دو چشم بي سو
جمعه، 3 اسفند 1386
راه هاى فرار از بوى عرق
جمعه، 3 اسفند 1386
راه هاى حفظ سلامتى
سهشنبه، 30 بهمن 1386
سه يافته جديد براى سالمندان و نوزادان
سهشنبه، 30 بهمن 1386
از عسل ماسك بسازيد
دوشنبه، 29 بهمن 1386
تازه های مقالات
معرفی خوشنویسان معروف قرآن کریم
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
هنر و زیبایى از منظر دین در بیان آیت الله جوادى آملى
بررسی بحث حجاب در دانشگاه و عدم رعایت آن در جامعه دانشجویی
علت بی غیرتی برخی مردان و نحوه تعامل با چنین همسری
در اقدام به طلاق، اولویت با کدامیک: منافع والدین یا فرزندان؟!
چه چیزهایی موجب رضایتمندی در زندگی می شوند؟
حضرت زهرا (س) حلقه ارتباط و اتصال در عالم هستی
پیوند خوشنویسی و کتابت قرآن
مقایسه سودآوری اتریوم و سولانا
بیشترین بازدید هفته
دلنوشتههایی به مناسبت هفته بسیج
نحوه خواندن نماز والدین
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
دعا برای ختم به خیر شدن امور و گشایش مسائل
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
نماز قضا را چگونه بخوانیم؟
دعای هفت هیکل و خواص آن
دعای طلب رزق و روزی امام جواد(ع)
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
موارد بیشتر برای شما
سامریهای منافق در جامعه امروز
قتلعام شیعیان مظلوم پاراچنار(۱۵+)
هدف قرار دادن تجمعات نیروهای دشمن در مرز لبنان
هدیه دستساز مادران سرزمین آفتاب به پزشکیان
آقای قاضی از نگاه مردم
رونمایی از موز ۶.۲ میلیون دلاری
روز جهانی کودک در غزه
روایت لاریجانی از واکنش سران سوریه و لبنان به پیام رهبر انقلاب
در جلسه ۲۳ دادگاه منافقین چه گذشت؟
ورود حامیان فلسطین به ساختمان سنای آمریکا
دوران سربازی رئیس جمهور
کتک زدن زنان در اروپا به جرم حمایت از غزه
قطعنامه بدون توجه به سفر گروسی تصویب شد
عصبانیت گاریدو در کنفرانس خبری
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند