تکامل اصطلاح شناسی
پیامد قابل پیش بینی تغییر اصطلاح شناسی اختلالهای گفتار و زبان این است که عدهای خواهند پنداشت که گروه جدیدی از کودکان مبتلا به اختلال شناسایی شدهاند.
سهشنبه، 5 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گزارش سازمان ملی کمک به کودکان بیمار (ICAN) رقم 8٪ میزان رواج اختلالهای زبانی خاص را می پذیرد و اشاره میکند که رواج اختلالهای زبان در میان کودکان پیش دبستانی از کودکان دبستانی بیشتر است. این گزارش بروشنی تاخیر زبان و اختلال زبان را از یکدیگر تفکیک می کند. بخش اعظم این گزارش به پیش بینی های لازم برای کودکان دبستانی اختصاص یافته است. نویسندگان گزارش براساس یافته های مقاله مک کیت و راتر (۱۹۷۲) برآورد می کنند که در میان جمعیت فعلی کودکان دبستانی کشور بریتانیا حدود ۵۶۰۰ کودک مبتلا به اختلال زبان وجود دارد. به باور آنان "پذیرشی کلی وجود دارد که رواج معلولیت زبان باسن کاهش می یابد". طبق برآورد آنان بیش از نیمی از کودکان مبتلا به اختلالهای زبانی، بین ۵ تا ۱۱ سال دارند. اندربای Enderby و دیویس Davies (۱۹۸۹) کوشیدند با استفاده از آمارهای موجود نیاز به گفتار درمانی و زبان درمانی کودکان مبتلا به این اختلالها را برآورد کنند. آنان میزان رواج این اختلالها را تنها در کودکان بین ۳ تا ۹ سال، ۹۶۸ در هر ۱۰۰۰۰۰ کودک برآورد کردند. ما در مورد شمار کودکانی که اختلال زبانی آنها در سالهای بعد در مدرسه تداوم می یابد و به صورت نارسایی خواندن و نوشتن خود را نشان می دهد برآورد درستی نداریم. با این حال، روشن است که میان تاخیر و اختلال زبان در سال های اولیه و ناتوانیهای یادگیری بعدی رابطهای قوی وجود دارد. مطالعههای دراز مدت (بیشاپ Bishop و آدامز Adams ۱۹۹۰) نشانه های روشنی به دست داده اند که آسیبهای زبانی سالهای اولیه زندگی تاثیرات زیانباری بر مهارت های درک مطلب می گذارد. مطالعههای دیگر پال، Paul و کوهن Cohen ۱۹۹۲ حکایت دارد که تاثیر نارسایی های اولیه زبانی از این حد فراتر رفته و به قلمروهای اجتماعی و هیجانی میرسد که این مساله در جای خود بر پیشرفت تحصیلی تاثیر منفی میگذارد.
بدین ترتیب، ممکن است لازم باشد در مورد رواج ۱٪ اختلال زبان در میان کودکان بازنگری صورت گیرد. حتی اگر این رقم اندک، ولی تلخ، را درست بدانیم همچنان بیانگر مشکلات بسیار و از دست رفتن تواناییهای فراوان مبتلایان به این اختلال هاست. متخصصانی که در زمینه های درمانی کار می کنند در این آمارها دلایل و شواهد کافی می یابند تا همچنان برای بازنگری و گسترش دامنه مهارت های خود به منظور بهبود وضعیت این کودکان بکوشند. ممکن است آسیب شناسان زبان و گفتار درمانان با مشاهده این ارقام، همچون ما، چنین برداشت کنند که آنان در برابر کودکان دبستانی مبتلا به اختلالهای زبانی مسئولیتی سنگین دارند و بدین ترتیب وقت زیادی از کار گروهی درمانگاهها به این کودکان اختصاص می یابد. در این صورت، وقت این متخصصان بیشتر صرف این کودکان خواهد شد تا کودکان پیش دبستانی. لازم است آنان در تحقیقات خود روشن سازند که کدام تاخیر زبانی گذرا و کدام یک در پیوند با اختلالهای زبانی پیوسته است. آنان همچنین درگیر برنامه های راهنمایی، و پیشگیری و نیز درمانهای فردی خواهند شد. آمار و ارقام مربوط به میزان رواج تاخیر زبانی هر چه باشد، از این اختلال همواره با نام شایع ترین مشکل مربوط به رشد، در میان کودکان پیش دبستانی یاد میشود.
پیامد قابل پیش بینی تغییر اصطلاح شناسی اختلالهای گفتار و زبان این است که عده ای خواهند پنداشت که گروه جدیدی از کودکان مبتلا به اختلال شناسایی شدهاند. در برخی موارد چنین پنداری توجیه پذیر است. اما در مورد اختلالهای رشد زبان چنین نیست. سالهاست که با استفاده از نام ها و نشانهای مختلفی که به این کودکان داده شده است درباره آنان بحث و در مورد ویژگیهای آنان توضیح داده میشود. استفاده از نام جدید تنها میتواند نشانگر افزایش دانش یا تغییر در تفکر، یا هر دو آنها باشد. این مساله نباید دانشجویان یا درمانگران این رشته را از مطالعه مواردی با نام های متفاوت یا متونی که از اصطلاح شناسی جدید استفاده کرده اند باز دارد. مروری بر تاریخچه زیر توجه فرد را به سوی تغییرات اصطلاح شناسی جلب میکند و نشانگر تغییرات در نحوه تفکر در مورد این اختلال هاست. اندیشیدن درباره ریشه های اصطلاحها تنها تمرین عملی نیست، بلکه میتواند به درک و روشنی بیشتر در دیدگاههای جاری در این باره بیانجامد.
منبع: اختلالهای رشد زبان (ویرایش دوّم)، کاترین آدمز، بتی بایرز براون و مارگات ادواردز، ترجمه: دکتر محمدتقی منشی طوسی، دانشگاه امام رضا (علیه السلام)، صص28-26، مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، مشهد، 1385
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
علل و توجیه سنجش اختلالهای رشد زبان
چهارشنبه، 20 فروردين 1399
اختلال شنیداری – کلامی (قسمت اول)
دوشنبه، 18 فروردين 1399
مدلهای زبان شناختی اختلالهای رشد زبان
شنبه، 16 فروردين 1399
ظرفیت محدود پردازش اطلاعات
شنبه، 16 فروردين 1399
مدلهای پردازش زبان
سهشنبه، 5 فروردين 1399
گرایشهای مختلف دانش روانشناسی
سهشنبه، 1 بهمن 1398
زبان شناسی کاربردی چیست؟
چهارشنبه، 3 شهريور 1400
روان شناسی زبان
يکشنبه، 9 تير 1392
بررسی قاعده زیادة المبانی تدل علی زیادة المعانی
شنبه، 27 آبان 1402
علم زبانشناسی
پنجشنبه، 4 شهريور 1400
تازه های مقالات
پنج گوهر درخشان میراث فاطمی
لیفت سینه: جراحی جوانسازی و رفع افتادگی سینهها برای ظاهری جذاب
ترفند افزایش سرعت اینترنت تا 100 برابر
رزرو هتل پارس شیراز برای سفر خانوادگی
هتل بینالمللی کیش یا پارمیدا مشهد: مقایسه اقامت در دونقطه متفاوت
قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین
چطور بلیط های چارتر لحظه آخری را با بهترین قیمت پیدا کنیم؟
گیتار بیس یا گیتار الکتریک؛ یادگیری کدامیک آسانتر است؟
آشنایی با مشکلات و تعمیر سایبان برقی
تأثیر استفاده از کفش مناسب بر پیشگیری از آسیبهای اسکلتی
بیشترین بازدید هفته
چهار زن برگزیده عالم
نحوه خواندن نماز والدین
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
لیست کاملی از خدایان و الهههای یونانی
پیش شماره شهر های استان تهران
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستادهام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشهور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار