جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین

غذاهایی که مصرف می‎کنیم، سبک زندگی و اساس سلامتی ما را می‎سازند. مواد مغذی موجود در غذاهایی که می‌خوریم، ساختمان اصلی فعالیت‎های بیولوژیکی در سیستم‎های مختلف بدن ما به شمار می‎روند. بیماری زمانی اتفاق...
چهارشنبه، 6 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین

مولتی ویتامین های طبیعی

بسیاری از ویتامینها در وعدههای غذایی ما کمتر از حد نیاز وجود دارند، البته این کمبود به راحتی و توسط مکملها قابل جبران است. ویتامین‌های اساسی که بدن شما به آن‌ها احتیاج دارد عبارتند از: ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K و ویتامینهای B، که نام دقیق‏تر آن‌ها چنین است: تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، اسید پانتوتنیک (B5)، پیروکسیدین (B6)، بیوتین (B7)، فولات (B9) و کوبالامین (B12). (1)

چهار ویتامین A ، D، E و K محلول در چربی هستند که در بافتهای چربی بدن ذخیره میشوند. 9 ویتامین دیگر محلول در آب هستند و باید به صورت مداوم تامین شوند زیرا با ادرار از بدن خارج میشوند. ویتامین B12 تنها ویتامین محلول در آب است که در کبد ذخیره می‏شود.

زبر شدن پوست، شل شدن دندانها و خونریزی لثهها، بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت نوع یک، استئوپروز و اختلالات خود ایمنی، ریزش مو و چندین و چند مورد نامطلوب و خطرناک دیگر، تبعات فقدان انواع ویتامین در بدن است. (2)

افرادی که قصد دارند نیاز بدن خود به انواع ویتامین را به‌صورت طبیعی رفع کنند باید سراغ چه منابع غذایی و چه میوه‌هایی بروند؟ باید توجه داشت که بسیاری از افراد نسبت به مکملهای شیمیایی و انواع مولتی ویتامین‌ها که حاوی انواع ویتامین هستند حساسیت دارند و باید نیاز بدن خود را به شکل «طبیعی» رفع کنند.
 
جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین
یکی از حیاتیترین مواد غذایی که در میوه‌ها یافت میشود، انواع ویتامینهاست
 

میوههای خوشمزه و پرخاصیت

شیرین، خوشمزه و پر از انرژی! ما در تمام فصول سال با میوهها درمان می‌شویم. فیبرهای این میوهها رودههای ما را حفظ می‏کند. آن‌ها سرشار از مواد غذایی مناسب برای ما هستند. یکی از حیاتیترین مواد غذایی که در این میوه‌ها یافت میشود، انواع ویتامینهاست.

با شش گیاه و سبزیجات سرشار از ویتامین آشنا میشویم، البته با این توضیح که برخی از آن‌ها کمیاب هستند اما برخی دیگر به راحتی یافت میشوند. این گیاهها و میوهها می‌توانند منابع سرشاری از ویتامین باشند.
 
1.آمُله، انگور فرنگی هندی یا می‌روبالان
این درخت که از آسیا سرچشمه میگیرد، میوهای به نام «انگور فرنگی هندی» دارد که از نظر سرشار بودن ویتامین‌های C، B6 و کروم عالی است.
 
2.آکرولا یا نوعی گیلاس
درختی که در جنگلهای خشک آمریکای مرکزی و جنوبی رشد می‌کند نیز یکی از سرشارترین میوهها از حیث داشتن ویتامین C است. این میوه کمیاب همچنین حاوی ویتامین های A ، B6 و B1 و مواد معدنی مانند فسفر، آهن، منیزیم و کلسیم است.
 
3.لیمو
لیمو یکی از میوههای سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدانها است. انواع لیمو سیستم دفاعی بدن را قویتر میکند. بسیاری بر این اعتقاد هستند که لیمو به قدری پرخاصیت است که میتوان حتی پوست آن را هم خورد.
 
جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین
 
4.گوآوا یا اَمرود
این میوه بسیار کمیاب و مملو از ویتامین‌های A ، B و C است. این میوه حتی مقداری کلسیم هم درون خود دارد.
 
5.ریحان
این گیاه تقریبا در همه جا کشت میشود. شاخ و برگ ریحان دارای سطح فوق العاده بالایی از ویتامین A است که برای تقویت بینایی، بسیار حیاتی محسوب می‌شود.
 
6.کاری
کاری به عنوان ادویه در غذا استفاده میشود. وجود ویتامین E و آنتی اکسیدان‌های فراوان از خواص این گیاه هندی به شمار میروند. (3)
 
جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین
فقدان هر یک از ویتامین‌ها، عوارض سخت و خطرناکی برای بدن به همراه دارد
 

منابع غذایی سرشار از ویتامین

مواردی که در بالا نام بردیم غالبا منابع کمیابی هستند. اما برای اینکه با منابع عامیانه‌تری آشنا شویم و البته میوهها را به تفکیک ویتامینها مشخص کنیم باید به موارد زیر اشاره نماییم:
 
منابع سرشار از ویتامین A
  • سیب زمینی‌های شیرین
 
  • سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم
 
منابع سرشار از ویتامین‌های B-6 و B-12
  • گوشت قرمز، مرغ و ماهی
 
  • غذاهای دریایی
 
  • تخم مرغ
 
منابع غذایی سرشار از ویتامین C
  • پاپایا یا یا خربزه درختی
 
  • میوه‌های خانواده مرکبات
   
  • فلفل دلمهای
 
  • کلم بروکلی
 
  • انواع جوانه‌ها
 
  • سبزیجات برگ تیره مانند کلم قرمز، سبزی خردل و لوبیا
 
منابع غذایی سرشار از ویتامین D
  • برخی غذاهای دریایی مانند شاه ماهی، گربه ماهی و ماهی قزل‌آلا
 
  • تخم مرغ
 
منابع غذایی سرشار از ویتامین E
  • دانه آفتابگردان و بادام
 
  • اسفناج، لوبیا و سبزیجات شلغمی
 
  • فلفل دلمهای
 
منابع غذایی سرشار از ویتامین K
  • کلم، اسفناج، سبزی کولارد (نوعی کلم)، لوبیا و سبزی خردل
 
  • جوانه بروکسل
 
  • کلم بروکلی
 
  • مارچوبه (4)
 
جایگزین‎های طبیعی و گیاهی برای مولتی ویتامین
ویتامین A در رشد، بینایی، حفظ بافتهای مخاطی بدن و تقویت دستگاه تولیدمثل نقش دارد
 

اهمیت انواع ویتامین‌ها برای زنان باردار

نیاز به تفسیر و توضیح اضافی نیست که زنان باردار نیاز مبرمی به انواع ویتامین دارند و باید این منابع برای آن‌ها فراهم شود. اما این افراد به چه میزان از ویتامین‌ها در روز نیاز دارند؟
 
  • 400 میلی گرم اسید فولیک
 
  • 400 IU ویتامین D
 
  • 200تا 300 میلی گرم کلسیم
 
  • 70 میلی گرم ویتامین C
 
  • 3 میلی گرم تیامین
 
  • 2 میلی گرم ریبوفلاوین
 
  • 20 میلی گرم نیاسین
 
  • 6 میلی گرم ویتامین B12 (5)
 

ویتامینها بر روی کدام عضو بدن تاثیر میگذارند؟

هر یک از ویتامینها تاثیر زیادی بر روی بدن دارند و فقدان هر یک از آن‌ها، عوارض سخت و خطرناکی برای بدن به همراه دارد. این را هم نباید فراموش کرد که برخی از ویتامینها نظیر ویتامین C در بدن باقی نمیمانند و به همین دلیل باید به صورت مرتب مصرف شوند.

در ادامه نقشی که هر یک از ویتامینها در سلامت بدن ایفا میکنند مورد بررسی قرار میگیرد:

1.ویتامین A در رشد، بینایی، حفظ بافتهای مخاطی بدن و تقویت دستگاه تولیدمثل نقش دارد. شب کوری، بالا رفتن خطر عفونتهای تنفسی و گوارشی، کاهش میزان رشد و ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم از جمله خطرات فقدان این ویتامین مهم به شمار میروند.

2.ویتامین B2 در تبدیل مواد غذایی به انرژی، آرام کردن سیستم اعصاب مرکزی و فعالیت غدد فوق کلیوی ایفای نقش میکند. آب مروارید، بیاشتهایی، پرخوری، سردرد و میگرن، تورم گلو و زبان، ترک خوردگی پوست، ضعف، کم خونی و تاری در دید نیز از عوارض فقدان این ویتامین مهم در بدن هستند.

3.ویتامین C در بدن انسان باعث ترمیم و رشد بافت‌ها و استخوان‌ها می‌شود. فقدان آن باعث عوارضی همچون کم‌خونی، پایین آمدن سیستم ایمنی بدن، خونریزی لثه و بینی، افزایش وزن و چندین مورد دیگر میشود.

4.ویتامین E و K دارای خاصیت ضداکسیدانی هستند و اثرات شیمیایی مخرب بر بافت‌های بدن را از بین می‌برند. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان از عوارض فقدان این ویتامینها در بدن است. اگرچه کمبود ویتامین E و K چندان شایع نیست اما عوارضی از کمبود این دو ویتامین در مواردی که این کمبود، شدید باشد، گزارش شده است.

این نشانه‌ها در مورد ویتامین K، اختلال در انعقاد خون و شکستگی‌های استخوانی هستند. درباره کمبود ویتامین E هم می‌توان به اختلالات عصبی، عضلانی و تولیدمثل اشاره کرد. (6)
 
نتیجه گیری
ویتامین‌ها و مواد معدنی، بخشهای اساسی رژیم انسان‌ها را تشکیل می‌دهند. البته سلولهای بدن شما به طور کلی نمیتوانند آن‌ها را به تنهایی تهیه کنند، بنابراین برای جلوگیری از کمبود آن‌ها به مصرف مکمل‌های غذایی متکی هستند.

برخی افراد نسبت به مکمل‌های شیمیایی و مولتی ویتامین‌ها حساسیت دارند و باید ویتامینهای مورد نیاز بدن خود را به صورت گیاهی و طبیعی مصرف کنند که در سطور بالا به اندازه کافی در رابطه با آن‌ها توضیح داده شد.

این مورد را نیز هرگز فراموش نکنید که اگر بیش از حد ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید ممکن است عوارض جانبی مضر برای بدن شما به همراه داشته باشد. (6)

پی نوشتها
  1. www.keeperofthehome.org
  2. www.readersdigest.ca
  3. www.arkopharma.com
  4. www.healthline.com
  5. www.webmd.com
  6. www.healthyeating.sfgate.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما