بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

مطالعه ما نشان داد این بیماری می‌تواند از سه ماه نخست بارداری شروع شود و شامل تقسیم سلولی تسریع شده و تفکیک زودهنگام سلول‌های "نورواکتودرمال" (سیستم عصبی خارج از مغز و نخاع) در عصب‌هاست. نورون‌هایی که بخش‌های مختلف قشر مخ را متصل می‌کنند در قشر مخ یک بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی دچار اختلال شده و موجب می‌شود بخش‌هایی از قشر مخ ارتباط خود را از دست بدهند.
سه‌شنبه، 7 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

تشخیص و درمان اسکیزوفرنی در دوران جنینی!

بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خطر ابتلا به اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) schizophernia می‌تواند در ۱۲ هفته نخست بارداری ریشه داشته باشد.

متخصصان با بیان اینکه بیماری اسکیزوفرنی می‌تواند از دوران بارداری شروع شود اظهار داشتند: می‌توان پیش از تولد این اختلال را در رحم مادر درمان کرد.

متخصصان با پرورش مغزهای کوچک mini brains در شرایط آزمایشگاهی توانستند اختلال در سلول‌های بنیادی اطراف حفره‌های مغزی را در سه ماه نخست بارداری تشخیص دهند.

به گفته متخصصان این یافته گام مهم و رو به جلویی در فهم اساس زیست شناختی این اختلال مغزی است.با آغاز شکل گرفتن مدل‌های مغزی کوچک، متخصصان به وجود ناهنجاری‌هایی در ارگانوئیدهای organoid* رشد یافته از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی پی بردند.

*ارگانوئید organoid: ارگانوئید یک نسخه کوچک و ساده شده از یک اندام است که به شکل سه بعدی و با لقاح مصنوعی ساخته می شود و آناتومی حقیقی را نشان می دهد.

متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: مطالعه ما نشان داد این بیماری می‌تواند از سه ماه نخست بارداری شروع شود و شامل تقسیم سلولی تسریع شده و تفکیک زودهنگام سلول‌های "نورواکتودرمال" (سیستم عصبی خارج از مغز و نخاع) در عصب‌هاست. نورون‌هایی که بخش‌های مختلف قشر مخ را متصل می‌کنند در قشر مخ یک بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی دچار اختلال شده و موجب می‌شود بخش‌هایی از قشر مخ ارتباط خود را از دست بدهند.

متخصصان معتقدند شاید بتوان با تشخیص خطر اسکیزوفرنی در دوره جنینی برای زنان باردار دارو یا مکمل تغذیه‌ای تجویز کرد هر چند اطمینان از این شیوه نیازمند جمع‌آوری اطلاعات بیشتری است.به گزارش مدیکال نیوزتودی Medical News Today، به گفته پزشکان اکنون می‌توان گفت که اسکیزوفرنی اختلال در ساختار مغز است و می‌تواند از سه ماه نخست بارداری آغاز شود.

بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

خانم‌هایی که از اسکیزوفرنی رنج می‌برند در مقایسه با خانم‌هایی که این بیماری را ندارند، ریسک بالاتری برای بارداری ناخواسته و مراقبت های قبل از تولد دارند. اما حتی اگر مبتلا به اسکیزوفرنی هستید هم می‌توانید بارداری و کودک سالمی داشته باشید. شما در طول بارداری و مراقبت از نوزاد از کمک دیگران استفاده خواهید کرد. بهترین کار این است که در مورد هر تغییر در درمان یا سبک زندگی خود در طول بارداری یا بعد از آن، با متخصص زنان و زایمان، روانپزشک، پزشک خانواده و پزشک اطفال خود صحبت و مشورت کنید.

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی مانند سایرین، اهداف و آرزوهایی دارند. این شامل تشکیل خانواده هم می‌شود. اگر در طی بارداری، اسکیزوفرنی دارید برای شما و جنین درون شکمتان یک خطر محسوب می‌شود. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که برنامه‌ی بارداری خود را با تیم سلامت خود در میان بگذارید یا به محض اطلاع از بارداری خود با آنها تماس بگیرید. متخصصین ما در مرکز توانبخشی اعصاب و روان مژده، می‌توانند به شما در دوران بارداری کمک کنند و مراقب علایم و مشکلات احتمالیتان باشند.

عوارض

خانم‌هایی که در طی بارداری اسکیزوفرنی دارند در مقایسه با کسانی که مبتلا نیستند، عوارض را دو برابر تجربه می‌کنند. در اینجا تعدادی از این مشکلات ذکر شده‌اند. خانم‌های بارداری که اسکیزوفرنی دارند، روبرو می‌شوند با:

 1. عدم تشخیص به موقع بارداری
 2. عدم تشخیص علایم زایمان
 3. دکولمان جفت، شرایطی که در آن جفت به طور زودهنگام از رحم جدا می‌شود.
 4. شوک سپتیک
 5. زایمان القایی و سزارین

در اغلب موارد، خانم‌های مبتلا به اسکیزوفرنی از دیابت، لخته شدن خون و فشار خون بالا قبل از بارداری رنج می‌برند. این مشکلات به طور قابل توجهی بارداریشان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

درمان دارویی

احتمالا برایتان جالب است که بدانید، آیا داروهای اسکیزوفرنی برای بدن مضر هستند. در این مورد با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است شما داروهای دیگری به خاطر عوارض جانبی داروهای اسکیزوفرنی مصرف کنید. شما نیاز دارید در مورد همه‌ی این داروها با تیم مراقبت از سلامت خود صحبت کنید. در اینجا روش‌هایی که داروها می توانند به درمان اسکیزوفرنی در طی بارداری کمک کنند، قرار دارد:

 1. داروها می‌توانند کمک کنند که بیمار از دریافت مراقبت‌های قبل از تولد سرباز نزند. این برای بهبود و مانیتور کردن سلامت مادر و جنین کمک کننده است.
 2. داروها برای درمان بی اشتهایی بیمار مفید هستند. این به مادر و جنین کمک می کند تا تغذیه‌ی کافی داشته باشند.
 3. داروها همچنین از مصرف الکل، تنباکو توسط بیمار و سایر مواد آسیب رسان به جنین جلوگیری می‌کند.

شما با امنیت خاطر می‌توانید اکثر داروهای ضد روانپریشی را طی بارداری استفاده کنید. اختلال اسکیزوفرنی در بارداری ممکن است با علایم خفیف و سیر آهسته‌ای شروع شود ولی تبدیل به عاملی تهدید کننده برای حیات فرد شود، خصوصا در طی بارداری. بسیار مهم است که برای جلوگیری از هرگونه اتفاق غیرمترقبه‌ای، دارو‌ها به موقع مصرف شوند. اگر احساس می‌کنید که هر کدام از علایم فوق را دارید، به شریک زندگی یا پزشک خود اعتماد کنید و با آنها در میان بگذارید. اسکیزوفرنی و بارداری ترکیب خطرناکی است.

بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

خطرات درمان‌های دارویی

هر دارویی جنین را در معرض خطر احتمالی قرار می‌دهد. انواع خاصی از داروها، خطرهای به خصوصی دارند، از مصرف آرامبخش هایی مانند والیوم یا کلونوپین همچنین داروهای ضد تشنجی مثل تگروتول و دپاکین خودداری شود. داروهای ضد تشنج باعث نقص طناب عصبی در جنین مثل اسپینا بیفیدا و آننسفالی می‌شوند. داروهای ضد روانپریشی مثل هالدول و پرولیکسین باید تنها در دوزهای پایین تجویز شوند. داروهای ضد افسردگی ممکن است در مواردی نادر باعث زجر نوزادی مثل اسپاسم عضلانی، بالارفتن ضربان قلب، نارسایی احتقانی قلبی و بیماری تنفسی شوند. لیتیوم به طور مشخص ریسک ناهنجاری‌های قلبی را حدود ۱۳ برابر موارد طبیعی بالا می‌برد خصوصا زمانی که در طی سه ماهه‌ی اول بارداری مصرف می‌شوند.

لیتیوم

مصرف لیتیوم در پایان بارداری، منجر به تولد نوزادان خواب آلود و بی توجه، با رفلکس‌های مکیدن و جهش شیر غیرطبیعی می شود. بعلاوه، ممکن است این نوزادان به علت مشکل در جذب اکسیژن از خون، کبود و آبی رنگ شوند. مصرف لیتیوم در سه ماهه ی دوم بی خطر است. در سه ماه ی اول، مصرف لیتیوم مرتبط با هیپوتیروئیدیسم مادرزادی است. عواقب احتمالی دوره‌های درمان نشده ( آسیب، استرس شدید، دهیدراتاسیون، سوء تغذیه، محرومیت از خواب عمیق و خودکشی) از عوارض جانبی مصرف لیتیوم و برای جنین خطرناک‌تر هستند.

درمان با شوک الکتریکی

احتمالا کم‌خطرترین راه برای درمان افسردگی شدید در خانم‌های باردار که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند، درمان با شوک الکتریکی ECT است. گاهی اوقات بیماران و خانواده‌ها از درمان با شوک می‌ترسند اما در واقع ای سی تی، نسبت به داروهای ضد افسردگی بی خطرتر است. این روش در هر مرحله از بارداری قابل استفاده است اما بعد از سه ماهه ی اول، از ریسک کمتری برخوردار است. شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی ای سی تی، از دست رفتن حافظه‌ی کوتاه مدت است. عوارض کمتر شایع، معمولا به درمان‌های ساده جواب می‌دهند که موارد زیر را شامل می‌شوند، سردرد، درد خفیف عضلانی، تهوع، واکنش به مواد بی‌حس کننده و شل کننده‌های عضلانی، اختلال ریتم قلبی و یا در موارد نادر، حمله‌ی قلبی.

شیردهی

شیردهی در خانم‌هایی که اختلالات روانی دارند، نسبت به سایرین، سختی‌های بیشتری طی دوران بعد از زایمان خواهند داشت. پیشنهاد می‌شود که مادرها بلافاصله بعد از زایمان، در صورت امکان، داروهای خود را ادامه دهند. بدلیل اینکه اکثر داروها به درون شیر مادر ترشح می‌شوند، مراقبت‌های نوزادی با خطراتی روبرو است. بهتر است که خانم‌ها بطور کامل با متخصصین خود صحبت کنند که آیا شیر مادر گزینه‌ی مناسب است یا استفاده از شیرخشک و شیشه؟ هرچند شیر مادر مزایایی دارد اما مسئله‌ی بسیار مهمی است که سلامت مادر برای مراقبت از نوزاد خود حفظ شود.

سیگار کشیدن در دوران بارداری

محققین می‌دانند که سیگارکشیدن در دوران بارداری،DNA جنین را تغییر می‌دهد که متعاقبا اثرات منفی بر سلامت می‌گذارد و امکان مواردی چون وزن پایین هنگام تولد و مشکلات ذهنی بعدی را فراهم می‌کند. هم اکنون، مطالعه‌ای جدید عواقب بالقوه مخرب سیگار کشیدن در دوران بارداری را نشان داده است که افزایش ریسک اسکیزوفرنی در مادران است. مشخص شده است که سطوح بالاتر نیکوتین در خون مادران با ریسک بالاتر ابتلا به اسکیزوفرنی در میان کودکانشان مرتبط است. این نتایج (با ارتباط قوی بین این دو) اهمیت عدم سیگار کشیدن در دوران بارداری را پررنگ می‌کند. با وجود این حقیقت که بسیاری از ریسک‌ها شناخته شده‌اند، ۱۲٫۳ درصد از مادران به سیگار کشیدن ادامه می‌دهند زیرا عمدتا توان ترک کردن را ندارند( یا در طی شش ماه دوباره به آن برمی‌گردند).

استرس در دوران بارداری

بارداری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی

مشخص شده است که احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در بچه‌هایی که مادران پراسترسی در طی سه ماهه‌ی اول دوران بارداری داشته اند، نسبت به سایرین بیشتر است.
این داده نشان می‌دهد که توجه به امنیت و سلامت روانی در طی بارداری بسیار مهم است و استرس، عامل آسیب رسان مهمی در تکامل جنین است. شما می‌توانید برای کاهش استرس خانم‌های باردار، با آنها تمرینات ژیمناستیک یا مدیتیشن انجام دهید. فراموش نکنید که این هم به جنین شما را آسیب می‌رساند.


منبع: سایت سیمرغ
سایت مژده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط