روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق

یکی از مهم ترین عوامل موثر در خلاقیت کودکان، پرورش روحیه پرسشگری در آن هاست.کودکان به صورت فطری پرسشگر و دوست دار دانایی و آگاهی از دنیای اطراف خود هستند. با یادگیری مهارتهای فرزندپروری و سبک های فرزندپروری شما می توانید موثرتر، با فرزندتان مخصوصا فرزند نوجوانتان برخورد کنید، رابطه برقرار کنید.
سه‌شنبه، 11 شهريور 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق
داشتن فرزندانی موفق آرزوی همه پدرها و مادرهاست. آرزویی به که برای رسیدن به آن، از هیچ کاری دریغ نمیکنند. از تلاش های زیاد برای سلامت جسم و ذهن کودک گرفته تا تحمل هزینه های گزاف برای رشد و پرورش استعداد های علمی و جسمی او. اما علیرغم همه این تلاش های فوق العاده، در بسیاری از موارد نتیجه مطلوب حاصل نمیشود. چرا که والدین بدون شناخت صحیح از آنچه که باید انجام دهند تلاش زیاد میکنند و این تلاش بدون آگاهی، نتیجه بایسته و شایسته نخواهد داشت.
 

یکی از عوامل موثر در موفقیت فرزندان، خلاقیت آنهاست

یکی از عوامل موثر در موفقیت فرزندان، خلاقیت آنهاست. در دنیای امروز، خلاقیت نقش بسیار مهمی در موفقیت هر کسی دارد. اما چگونه فرزندانی خلاق تربیت کنیم؟

یکی از مهم ترین عوامل موثر در خلاقیت کودکان، پرورش روحیه پرسشگری در آن هاست.

روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق

کودکان به صورت فطری پرسشگر و دوست دار دانایی و آگاهی از دنیای اطراف خود هستند. تا جایی که در بسیاری از موارد، سوالات زیاد و پشت سر کودکان ما بزرگتر ها را کلافه میکند. در این لحظات ما به دنبال راهی برای فرار از پاسخگویی به فرزندان خود میگردیم. در این حال است که یا پاسخ های دم دستی و غیر صحیح به کودکان میدهیم یا با روش های دیگر از پاسخ گفتن به سوالات کودکان فرار خواهیم کرد. ولی از آثار سوء آن غافلیم.

از طرفی اگر به این نیاز طبیعی کودکان پاسخ داده نشود به مرور سرکوب شده و روحیه پرسشگری و خلاقیت کودکان را از بین میبرد. و از طرف دیگر همین پاسخ هاست که زندگی آینده کودک و نگاه او به دنیای اطرافش را خواهد ساخت. پس پاسخ های غیر صحیح سبب خواهد شد که در کودک باور های خیالی و توهم آلود نسبت به جهان پیرامون او شکل بگیرد.

از این روست که پاسخ صحیح به این پرسش ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

سوالات اولیه کودکان در رابطه اموری است که در اطراف خود می بینند. مثلا اینکه چرا پرنده ها نوک دارند در حالی که ما نوک نداریم؟ یا اینکه لاک لاکپشت چه فایده ای دارد؟ و ...

غلامرضا حیدری ابهری در مجموعه «چرا خدا چنین کرد؟» به چند نمونه از این سوالات پاسخ داده است. اما ایشان برای پاسخگویی به سوالات از قالب داستان سرایی استفاده کرده تا کودکان را طی یک سفر خیالی با خود همراه کند و در طول سفر جواب پرسش های آنها را بدهد. همچنین داستان زیبا به همراه تصاویر جذاب قصه ها، این سفر را برای بچه ها دوست داشتنی تر خواهد کرد.
 

6ویژگی مشترکِ والدین بچه‌های موفق؛

ایده ‌آل ‌ها و تعریف موفقیت ممکن است از دیدگاه هر کس متفاوت باشد. ارزش ‌های هر خانواده با ارزش های خانواده دیگر فرق دارد. چیزی که مهم است این است که کودکان ایده ‌آل ‌های خانوادگی خود را به منظور داشتن جهت و هدف برای خانواده خود به رسمیت بشناسند.

در این مطلب به بررسی مواردی که به ما کمک می کنند بتوانیم والدین شایسته ای باشیم و کودکان موفق تربیت کنیم می پردازیم. با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید: چگونه فرزندانی موفق تربیت کنیم؟
 

از بی توجهی به فرزندتان اجتناب کنید!

یک مطالعه باور نکردنی ای وجود دارد که به تازگی نتایج خود را بعد از ۳۰ سال تحقیق منتشر کرده‌است. این مطالعه در نشریه روان ‌پزشکی انجمن پزشکی آمریکا گزارش شده‌ است. آن ‌ها بیش از ۲۵۰۰ کودک شش‌ ساله را به مدت ۳۰ سال به منظور ارزیابی توانایی موفقیت در زندگی دنبال کردند. یافته‌ های آن ‌ها حاکی از آن است که بزرگسالانی که کم‌ تر موفق بوده‌ اند در سنین پایین به آن ها بی توجهی شده بود.

در این مطالعه بی توجهی با متغیرهای متنوعی از جمله مهارت های ضعیف، عدم تمرکز، سرزنش دیگران، پرخاشگری و سطح بالای اضطراب تعریف شده است. این بدان معناست که ما، به عنوان والدین، ​​باید ببینیم که چگونه می توانیم به طور مؤثر رفتارهای بی توجهی نسبت به کودکان را کاهش دهیم. آموزش فرزندانمان به نحوه مشارکت و تمرکز و رسیدگی به مسائل پرخاشگری و اضطراب برای کمک به فرزندانمان برای رسیدن به بزرگسالانی موفق ضروری است.

به عنوان مثال، اگر در جلسه اولیا و مربیان شرکت می کنید و به شما گفته می شود که فرزند شما اضطراب زیادی دارد، نباید امیدوارم باشید که این اضطراب خود به خود کاهش یابد در عوض باید با مشورت با یک مشاور و یا درمانگر منشأ این اضطراب را پیدا کرده و در صدد درمان این اضطراب برآیید و آرامش را به فرزندتان بازگردانید. مقابله با اضطراب و پرخاشگری جنبه های مهم کمک به فرزندان برای رسیدن به موفقیت است.
 

در کنار کودک باشید و توجه تان را به او نشان دهید!

یک نکته برای پرورش کودکان موفق حضور والدین در کنار آن ها و مشارکت با آن هاست. آنها بیشتر از اسباب بازی های رنگارنگ توجه و زمان والدین خودشان را می خواهند.

ما باید اطمینان حاصل کنیم که بین زندگی شخصی و زندگی کاری مان تعادل برقرار است، به طوری که زمانی که کودک مان به ما نیاز دارند ما را در کنارشان احساس کنند. اگر ما ۹۰ ساعت در هفته در اداره کار کنیم، قطعا زمانی برای رسیدگی و توجه به کودک مان باقی نمی ماند.

کودک ما دوست دارد که پدر و مادرش در انجام تکالیفش به او کمک کنند و یا دوست دارد هر روز با پدر و مادرش غذا بخورد، این ها حداقل ترین و طبیعی ترین نیازهای یک کودک است.

مطالعه ‌ای توسط رابی و همکاران در سال ۲۰۱۴ نشان داد که کودکانی که مراقبت‌ های مادرانه احساسی را در دوران کودکی به دست آورده اند احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده موفق باشند. این از اهمیت تعاملات کودک و والدین در دوران کودکی خبر می دهد. این اصل اساسی در رشد کودک نیز تاثیر بسیار بالایی دارد.

روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق

همه ما به افراد و یک سیستم حمایتی نیاز داریم اما نیاز کودکان به مراتب خیلی بیشتر و حساس تر است، والدین باید همیشه اولین و مهم ترین حامی در زندگی فرزندانشان باشند. عدم حضور شما به عنوان پدر یا مادر در لحظات یا وقایع حساس زندگی کودک تان قطعا به او آسیب خواهد رساند.

پس به یاد داشته باشید که کودک شما به محبت و توجه شما نیازمند است حتی اگر آن را به زبان نیاورد. تعادل را در زندگی تان برقرار کنید و زمان تان را برای رسیدگی به فرزندتان تنظیم کنید. مطالعه رابی و همکارانش به ما نشان داد که سال های اولیه زندگی یک کودک و نوع مراقبت والدین بر موفقیت او در بزرگسالی تاثیر فوق العاده ای می ‌گذارد.
 

تلاش او برای رسیدن به موفقیت را تحسین کنید!

تحسین تلاش کودک یکی از مهم ترین کارهای انگیزه بخش به اوست. فارغ از نتیجه ای که کسب می کند تلاش های فرزندتان را تحسین کنید و به او نشان دهید که تلاشش را می بینید و همین تلاش برایتان ارزشمند است. دلیل اهمیت تحسین تلاش او این است که، وقتی شما تلاش او را تحسین می کنید حتی اگر شکست هم بخورد انگیزه اش را از دست نمی دهد و انگیزه تلاش را از دست نمی دهد. کودکان باید مورد ستایش قرار بگیرند. این مورد تحسین واقع شدن اعتماد به نفس او را بالا خواهد برد.

اگر به جای تحسین همیشه او را سرکوب کنید و جملاتی مانند ” این دفعه دومه که از دوچرخه میفتی، حواست رو جمع کن”، “چرا یاد نمیگیری بند کفش هات رو خودت ببندی؟” را به او بگویید پس از شکست آسیب می بیند و تمایلی به تلاش مجدد ندارد.

حتی به خاطر موفقیت های کوچک هم او را تحسین کنید. سخنان شما خطاب به فرزندانتان قدرتمند است. این سخنان و دادن اعتماد به نفس به او تاثیر زیادی بر روی رشد شخصیتی کودک خواهد داشت پس مراقب باشید که با کلماتی که می گویید اعتماد به نفس کودکتان را خدشه دار نکنید.

ریشه بسیاری از مشکلات درونی و شخصیتی افراد به کودکی شان و نحوه صحبت کردن والدین شان با آنها برمی گردد. پس اگر می خواهید فرزندی موفق و شاد وارد اجتماع کنید اول از همه از خودتان شروع کنید و روی سخنانی که به او می زنید دقیق باشید. حرف های شما به کودک همان باور قلبی او نسبت به خودش است، به همین خاطر است که می گویند آسیب کلامی خیلی بیشتر از حتی آسیب فیزیکی است. درست است که باید کودکتان را راهنمایی کنید اما هیچ وقت او را با صفاتی همچون تنبل، بی ارزش، بی عرضه و… خطاب نکنید.

کودکان به کلمات مثبت نیاز دارند تا بتوانند انگیزه بگیرند و تلاش کنند. کودکانی که با تعریف و تمجید از تلاش‌هایشان به درستی تشویق شده‌اند، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده افرادی موفق باشند. کودکتان را تحقیر نکنید و او را تحسین کنید.
 

به فرزندتان بیاموزید که در خانه سخت کار کند!

افراد موفق معمولاً افراد سخت کوش هستند. آموزش بچه ها به سخت کار کردن در خانه شروع می شود. این به معنای اختصاص دادن کارها به آنهاست.

کودکان باید یک اخلاق کاری خوب داشته باشند و یاد بگیرند که بخشی از تیم (تیم خانواده) باشند تا در بزرگسالی موفق شوند. وقتی که به فرزندتان کاری را محول می کنید، علاوه بر اینکه کمک کردن و کار تیمی را به او می آموزید، به یاد می دهید که مسئولیت پذیر باشد.

تحقیقی که در مجله وال استریت مورد بحث قرار گرفت نشان داد که کودکانی که به آنها کارها و مسئولیت هایی سپرده می شود در بزرگسالی افراد موفق تری خواهند بود. با این حال، تحقیقات آنها نشان داد که والدین کمتر کارهای روزمره را به کودکان خود اختصاص می ‌دهند.
 

مشخص کردن کارهایی به کودک مزایای زیر را در بر می گیرد:

بچه‌ها یاد می‌گیرند که همه چیز راحت و رایگان به دست نمی آید. آنها باید از انجام کار یا کارهای روزمره چیزهایی که می‌خواهند را کسب کنند.

کودکان یاد می‌گیرند که بخشی از یک تیم هستند و والدین تنها مسئول نگهداری یک خانواده و انجام تمام کارها نیستند. کودکان نقشی در اداره امور خانه ایفا می‌کنند و این به معنای انجام کارهای روزانه است.

کودکان یاد می گیرند که در قبال شغلی که انجام می دهند پاسخگو هستند. اگر آنها کارهای خود را کامل نکنند و به طور کامل انجام ندهند، باید در برابر آن پاسخگو باشند.

کودکان یاد می گیرند به خانه خود احترام بگذارند و حرمت آن را حفظ کنند. وقتی کودکان مجبورند از خانه مراقبت کنند، از وضعیت خانه آگاه تر می شوند. اگر کودک نقش فعالی در خانه داشته باشد، در مراقبت از خانه و وسایل اش بهتر خواهد بود.

فعالیت های خارج از برنامه و کارهای خانه مهم است. با این حال، آموزش دادن به کودکان برای کار سخت از طریق انجام دادن کارها به همان اندازه مهم است. فرزندتان را طوری تربیت نکنید که نسبت به خانه و وظایف شخصی اش بی مسئولیت باشد، چرا که این بی مسئولیتی در آینده او هم خودش را نشان خواهد داد.
 

داشتن یک شخصیت خوب را به او آموزش دهید!

برای بسیاری از خانواده‌ها آموزش رشد شخصیت ریشه در ایمان و اعمال مذهبی دارد. ما باید آگاهانه کار کنیم تا به کودکان مان آموزش دهیم که افراد را دوست داشته باشند. آموزش ویژگی ‌های شخصیت خوب یک فرآیند روزانه در حال پیشرفت است. اولین قدم شناسایی این است که کدام ویژگی‌های شخصیتی از همه مهم‌ تر هستند.

مقاله ای در TIME، نوشته EstherWojcicki، ویژگی های خاصی را برای رشد در کودکان ترسیم می کند تا آنها را به بزرگسالان موفقی تبدیل کند. او این صفات که منجر به موفقیت می شود را اعتماد، احترام، استقلال، همکاری و مهربانی دانست.

اینها همه ویژگی‌ های شخصیتی هستند که به عنوان والدین، ما توانایی القا در کودکانمان را داریم. درست است که این کار، کار راحتی نیست، اما چیزهایی است که باید در خانه آموزش داده شود و چیزی که مهم است این است که آموزش این صفات یک تمرین روزانه است و کودک باید این ویژگی ها را در بین افراد خانواده ببنید تا یاد بگیرد.

تا زمانی که شما و همسرتان به هم بی احترامی کنید نمی توانید توقع داشته باشید که کوک احترام گذاشتن را یاد بگیرید. پس رفتاری که از کودک انتظار دارید را خودتان هم انجام دهید تا او هم این کار را یاد بگیرد.

روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق

برای فرزندتان یک الگوی خوب باشید!

کودکان همیشه از والدین شان الگو می گیرند و پدر و مادرشان را سرلوحه خود قرار می دهند؛ بنابراین، اگر می‌خواهیم فرزندان ما موفق شوند، ما باید رفتارهایی که با موفقیت مرتبط هستند را انجام دهیم. فرزندان ما آنچه را که ما انجام می‌دهیم کپی می‌ کنند. اگر آنها ببینند که ما در یک بازی تقلب می ‌کنیم، آنها یاد می ‌گیرند که تقلب هم خوب است.

ما در همه کارهایی که انجام می دهیم نمونه ای برای فرزندانمان هستیم. یک نمونه مثبت از شخصیت خوب، کار سخت و تلاش و پشتکار، همگی به کودکان ما کمک می ‌کنند از ما یاد بگیرند و احتمال موفقیت آنها در بزرگسالی هم بیشتر خواهد بود.
 

مرکز آموزش و پرورش کودک، موضوع والدین را به عنوان الگو مورد بررسی قرار داده و بیان می‌ کند:

“بسیاری از یادگیری هایی که در دوران کودکی رخ می دهد از طریق مشاهده و تقلید بدست می آید. برای اکثر کودکان، مهم ترین الگو های این تقلید والدین و مراقبان آنها هستند که در زندگی کودک به طور منظم حضور دارند.“

با این اوصاف شما در تربیت کودکتان مسئولید و موفقیت یا شکست او در گرو رفتار شماست. اگر می خواهیم فرزندانمان موفق باشند، باید برای آنها الگوی موفقیت باشیم.
 

 ویژگی والدین موفق و روش آنها در تربیت فرزندان :

 
  1. پند و اندرزهای خود را ابتدا، خود تمرین می کنند
  2. استقامت و پایداری دارند
  3. درباره ارتباطات فیزیکی بسیار آگاه و محتاط هستند
  4. تهاجمی نیستند ، اهل منطق و متقاعد هستند
  5. به فرزندانشان اهمیت خواب کافی را می آموزند
  6. گوش می دهند پس گوش دهید ، گوش دهید
  7. به فرزندانشان اهمیت خواب کافی را می آموزند
روش های تربیتی والدین دارای فرزندان موفق

اعتماد به نفس کودک شما تحت تأثیر کیفیت اوقاتی است که شما با او صرف می کنید، نه مقدار و زیادی این زمان! در زندگی های بسیار شلوغ این زمانه اکثر ما در فکر کارهای بعدی یا عقب افتاده و مشغله های روزمره هستیم و در حالیکه فرزندمان با ما صحبت می کند صد درصد حواسمان متوجه او نیست. اکثرا وانمود می کنیم که گوش می دهیم! خیلی اوقات هم تلاش فرزندان را که سعی می کنند با ما ارتباط برقرار کنند نادیده می گیریم. اگر اوقات مفیدی را هر روزه به کودک اختصاص ندهیم (اوقاتی که فقط متوجه او باشیم) کم کم ناهنجاری های رفتاری در او بروز خواهد کرد. از نظر کودک، اگر به او عکس العمل (حتی) منفی نشان دهیم بهتر از آن است که به او بی توجهی کنیم.

مهم است که به درستی احساسات کودک را درک کنیم و این گونه مسئله را نبینیم که آیا احساسات او درست هستند یا غلط. وقتی کودک می گوید: “مامان، تو هیچ وقت به من توجه نداری” (در حالی که شما تازه با او بازی کرده اید) او فقط احساسش را بیان کرده. در این موقع بهتر است به احساسش ارزش دهید و بگویید: ” بله، احساس می کنم خیلی وقت است که با هم بازی نکرده ایم”.
 

در دوره والدین موثر فرزندان موفق چه می آموزیم:

در دوره والدین موثر، فرزندان موفق الگوهای رفتاری والدینی که به شکل موثر با فرزندانشان رفتار می کنند را یاد می گیریم. اینکه آنها چه رفتارهایی دارند، چه عادتهایی دارند، نقاط ضعف را چگونه مدیریت می کنند.

با یادگیری مهارتهای فرزندپروری و سبک های فرزندپروری شما می توانید موثرتر، با فرزندتان مخصوصا فرزند نوجوانتان برخورد کنید، رابطه برقرار کنید، تا جاذبه های ارتباطی شما و فرزندتان آنقدر بالا باشد که جاذبه های محیط اجتماع و گروه همسن نتواند او را به شکل نامطلوبی تغییر دهد، بلکه در آن محیط ها بتواند نقش یک رهبر اثرگذار را داشته باشد.
 

سخن نهایی

موفقیت تصادفی نیست و عوامل بسیاری در آن دخیل هستند. والدین این فرصت را دارند که توانایی فرزند خود را برای موفقیت در بزرگسالی تحت ‌تاثیر قرار دهند.

موفقیت مستلزم کار سخت، استقامت، اعتماد، احترام، استقلال، هم‌کاری و مهربانی است و این ها همه و همه خصوصیاتی است که باید به کودک آموزش داده شود.

نکات فوق را رعایت کنید و فرزندتان را در رسیدن به موفقیت همراهی کنید.


منبع: سایت ویرگول
سایت آلامتو
سایت فلاح


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط