قیسی وفواید آن برای سلامتی

زردآلو یا برگه ی زردآلوی خشک شده را قیسی می نامند که بسیار شیرین و مطبوع می باشد که خواص فروانی برای سلامتی نیزدارد در ادامه همراه ما باشید.
يکشنبه، 4 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
قیسی وفواید آن برای سلامتی
قیسی منبع عالی از فیبر غذایی، به ویژه پکتین و سلولز است، که این نوع فیبر در محیط آبی دستگاه گوارش ژل تشکیل داده و به اسیدهای چرب متصل گشته و باعث دفع آن ها می گردد. این ویژگی فیبرها به آن ها توانایی کاهش سطوح افزایش یافته LDL و کلسترول را می دهد. به علاوه فیبرها برای پیشگیری از سرطان و دیابت نوع 2 مفید هستند. فیبرها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شوند و انتقال مواد دفعی در لوله گوارش را تسهیل می کنند، چون خاصیت ملین داشته و برای افرادی که مستعد یبوست هستند مفید می باشند. مصرف 6 تا 8 عدد قیسی باعث از بین رفتن علائم یبوست می شود. نصف فنجان قیسی 19 درصد از نیاز روزانه به فیبر را فراهم می آورد.

و اما آنچه به عنوان خواص قیسی (برگه زردآلو ) باید عنوان کرد :


پتاسیم

زردآلوی تازه غنی از پتاسیم است ولی قیسی محتوای بالاتری از پتاسیم نسبت به میوه تازه دارد. پتاسیم عنصر مهمی در بدن است و نقش حیاتی در متابولیسم و عملکرد بافت ها، ارگان ها و سایر سلول های بدن ایفا می کند. پتاسیم رژیمی برای سلامتی قلب و حفظ فشار خون سالم ضروری است. این عنصر برای فعالیت الکتریکی قلب، ساختمان عضلات و رشد طبیعی بدن ضروری است. دریافت ناکافی پتاسیم با افزایش خطر پرفشاری خون مرتبط است. پتاسیم اثر ضد گرفتگی عضلانی دارد. نصف فنجان قیسی بیش از 21 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را فراهم می کند.

قیسی علاوه بر ویتامین های گفته شده، حاوی سطوح بالای آنتی اکسیدان ها است. مطالعات نشان می دهند که میوه جات رسیده نسبت به میوه جاتی که به طور کامل نرسیده اند، آنتی اکسیدان بالاتری دارند. بنابراین قبل از خشک کردن زردآلو برای تهیه قیسی، از رسیده بودن آن اطمینان حاصل کنید.


آهن

قیسی نسبت به زردآلوی تازه منبع مهمتری از آهن محسوب می شود. رژیم متشکل از انواع متنوعی از غذاهای غنی از آهن، به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن، که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت شایع ترین مشکل تغذیه ای در جهان است، کمک می کند. ابن سینا خوردن هر روز 50 گرم برگه زردآلو یا قیسی را برای تقویت اعصاب و کم خونی مفید دانسته است. نصف فنجان قیسی، 10 درصد از نیاز روزانه به آهن را تامین می کند.


ویتامین A

این ویتامین ضروری، جزء ویتامین های محلول در چربی است و به عنوان آنتی اکسیدان در نظر گرفته می شود و باعث محافظت از سلول و حذف رادیکال های آزاد از بدن می شود. تولید رادیکال های آزاد در بدن نتیجه قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین مثل سرب و مصرف دخانیات است. به علاوه، سایر فواید ویتامین A شامل بهبودی در بینایی، تنظیم عملکرد سلولی، رشد استخوان و تقویت سیستم ایمنی و نیز پیشگیری از سرطان است.1


ویتامین C

ویتامینC، ویتامین ضروری با فعالیت آنتی اکسیدانی است که سلول‌ها را از اکسیداسیون حفظ می‌کند و باعث حذف رادیکال‌های آزاد که عامل سرطان‌اند، می‌گردد. ویتامین C برای سلامت دندان، استخوان، پوست، بافت همبند، کمک به جذب آهن و حفاظت در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است.

قیسی وفواید آن برای سلامتی


ویتامین K

این ویتامین کلسیم را در اعمالی مثل حفظ سلامتی استخوان، دندان و غضروف کمک می‌کند. همچنین ویتامین K به ایجاد لخته خون در طول آسیب دیدگی برای پیشگیری از خونریزی کمک می‌کند. یک فنجان قیسی روزانه 4 میکروگرم ویتامین K تامین می‌کند، که می‌تواند بخشی از نیاز روزانه به این ویتامین را فراهم آورد.


آنتی اکسیدان‌ها

قیسی علاوه بر ویتامین‌های گفته شده، حاوی سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها است. مطالعات نشان می‌دهند که میوه‌جات رسیده نسبت به میوه جاتی که به طور کامل نرسیده‌اند، آنتی اکسیدان بالاتری دارند. بنابراین قبل از خشک کردن زردآلو برای تهیه قیسی، از رسیده بودن آن اطمینان حاصل کنید. آنتی اکسیدان‌ها به حذف رادیکال‌های آزاد که عامل سرطان و سایر بیماری‌ها هستند، کمک می‌کنند.


کلسیم

این ماده معدنی برای حفظ استخوان، دندان و غضروف نیاز است. پوکی استخوان یک مشکل رایج در میان زنان مسن است. این بیماری با مصرف کلسیم طبق توصیه سفارش شده در روز قابل پیشگیری است. 100 گرم قیسی در حدود 44/53 میلی گرم کلسیم تامین می‌کند.


بتا کاروتن

قیسی سرشار از کاروتنوئیدها(پیش‌سازهای ویتامینA) و سایر مواد مغذی گیاهی آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان‌ها بدن را در برابر آسیب‌های اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد، که باعث افزایش خطر پیشرفت سرطان و سایر بیماری‌ها می‌شوند؛ حفظ می‌کنند. قیسی سرشار از بتا کاروتن است که نقش‌های حیاتی‌ای در بدن دارد، فواید آن شامل کمک به پیشگیری و درمان آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، سرطان، فشارخون بالا، مشکلات پوستی، آب مروارید، بیماری وابسته به سن تحلیل ماکولار و سردرد است. نصف فنجان قیسی، 47 درصد از نیاز روزانه به بتا کاروتن را فراهم می‌آورد.2


مناسب افراد دیابتی

البته توجه داشته باشید که افراد دیابتی بهتر است از قیسی خشک شده به روش سنتی استفاده کنند زیرا در خشک کردن روش های صنعتی تولید کنندگان مقداری قند و گوگرد به آن می افزایند که ممکن است برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نباشد.


تنگی نفس

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است مشخص شده ترکیبات مفید در برگه زردآلو می تواند در کاهش بیماری های ریوی مثل آسم و تنگی نفس مفید باشد.


کمک به دستگاه گوارش

این خاصیت از قیسی را غالبا همه شنیده ایم که مصرف آن می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. فیبر موجود در آن به بهبود فرایند گوارش در بدن کمک می کند باعث درمان یبوست می شود.


سلامت قلب

آنتی اکسیدان های موجود در قیسی در کاهش کلسترول بد در بدن کمک می کند و این فرایند منجر به سلامت قلب می شود.


درمان کم خونی

همانطور که میدانید کم خونی به دلیل  کمبود آهن  در بدن ایجاد می‌شود. زردآلو سرشار از آهن است هم‌چنین این میوه‌ی پرخاصیت، علاوه بر آهن، حاوی مس نیز می باشد،مس به جذب آهن در بدن کمک می‌کند. بنابراین، مصرف مرتب برگه‌ی زردآلو می‌تواند به تولید هموگلوبین در افراد کمک کند.

قیسی وفواید آن برای سلامتی


کمک به کاهش وزن

فیبر غذایی موجود در برگه‌ی زردآلو سرشار علاوه بر کمک به دستگاه گوارش باعث می شود بعد از مصرف غذا احساس سیری کنید و اشتها را کاهش می دهد.


سلامت بینایی

ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین E موجود در زردآلو می‌تواند از چشم‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از نور آبی و اشعه‌ی فرابنفش محافظت کنند.


تقویت استخوان ها

کلسیم موجود در برگه زردآلو به تقویت استخوان‌ها کمک می کند و هم‌چنین در پیشگیری از بیماری‌ها و مشکلات استخوانی نیز تاثیر گذار است.


حفظ سلامتی زنان باردار

زنان باردار با قرار دادن مصرف برگه زردآلو در سبد رژیم غذایی خود می توانند از کم خونی در این دوره جلوگیری کنند.


کمک به لخته شدن خون

مصرف زردآلو به دلیل داشتن ویتامین K در انعقاد خون در زمان جراحی ها کمک می کند و از خونریزی زیاد جلوگیری می کند. به همین منظور مصرف یک فنجان برگه زردآلو می تواند به جذب این ویتامین در بدن شما کمک کند.3


هشدار در مورد مصرف قیسی

برای تهیه قیسی از میوه زردآلو به منظور حفظ رنگ نارنجی، به آن دی اکسید سولفور اضافه می‌کنند. در صورت اضافه نکردن این ماده رنگ قیسی قهوه ای می‌شود. اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل گشته که می‌تواند باعث واکنش آلرژیک یا حملات آسمی شود.

همچنین باید توجه داشت که به دلیل بالا بودن میزان فیبر در قیسی مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند باعث اسهال و ایجاد نفخ گردد. بنابراین کودکان و سالمندان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.2


پی نوشت:
1.www.saednews.com
2.www.article.tebyan.net
3.www.ariyanahal.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما