طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

نان پیتا همان نان های گرد و صاف هستند که در مدیترانه، خاورمیانه و کشور های آفریقایی از آن ها برای تهیه انواع ساندویچ فلافل، پیتزا و همچنین در کنار انواع خوراک و هوموس (حمص) استفاده می شود. در ادامه باچند روش متفاوت تهیه نان پیتا آشنا می شوید.
سه‌شنبه، 5 اسفند 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

نان پیتا

آماده سازی: 2 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 3 ساعت

روش اول

مواد اولیه برای 10 نفر
روغن زیتون 2ونیم قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
خمیر مایه (خشک) 2قاشق چایخوری
آرد 2ونیم پیمانه
آب 1و1چهارم پیمانه

طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

طرز تهیه
ابتدا خمیر مایه و آب ولرم را مخلوط کرده و روی آن را با دستمال مرطوب می پوشانیم و به مدت 7تا 10 دقیقه آن را در جایی گرم و تاریک قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید. آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و آن را 2بار الک می کنیم و بعد با دست کاملاً مخلوط می کنیم.

داخل مخلوط آرد را یک حفره ایجاد کرده و مخلوط مایه خمیر را به همراه 2 قاشق روغن زیتون داخل آن می ریزیم و مواد را کاملاً مخلوط می کنیم تا خمیر مناسب حاصل شود.

روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و در صورت نیاز کمی آب نیز به آن می افزاییم. خمیر را به مدت تقریباً 15 دقیقه استراحت می دهیم (روی آن دستمال مرطوب کشیده و در جای تاریک و گرم قرار می دهیم) در انتها خمیر را به شکل یک توپ در می آوریم.

داخل ظرفی را با نصف قاشق روغن زیتون کاملاً چرب می کنیم و خمیر را داخل آن می گذاریم.

خمیر را کاملاً به دیواره ها می کشیم تا آغشته به روغن گردد. روی آن را با یک حوله نمناک می پوشانیم و در جای نسبتاً گرم به مدت 2 ساعتقرار میدهیم تا حجم آن 2برابر شود. بعد از گذشت زمان خمیر را کمی دیگر ورز می دهیم و باز هم به مدت15 دقیقه کنار می گذاریم. خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به شکل توپ گرد می کنیم.

روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و با یک وردنه چوبی هر خمیر را باز می کنیم به طوری که ضخامت آن حدودا 4 تا 5 میلیمتر و قطر آن 18 تا20سانت باشد. خمیرهای باز شده را با یک پارچه نمناک می پوشانیم و به مدت 20 دقیقه کنار می گذاریم.

فر را با دمای 230 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم گردد. روی سطح سینی فر را کمی آرد می پاشیم و آن را به مدت 5 دقیقه داخل فر داغ می گذاریم و آن را خارج می کنیم. سپس یکی از خمیرها را روی سینی داغ فر می گذاریم و آن را به مدت حدوداً 3 دقیقه روی طبقه پایین فر می گذاریم تا این نان پخته و باد کند. نان را می چرخانیم و 2 دقیقه دیگر آن را در فر می گذاریم.

نان را از فر خارج می کنیم و باقی خمیر را نیز به همین ترتیب می پزیم. آنها را داغ، داخل پارچه تمیز می پیچیم تا زمان سرو، نرم و تازه بماند.

روش دوم

مواد لازم
آرد 1 و نیم لیوان
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
آب ولرم 1/2 لیوان
بکینگ پودر 1/8 قاشق چایخوری
خمیر مایه 1 قاشق چایخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

طرز تهیه
آرد، شکر، نمک، بکینگ پودر و خمیر مایه را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس آب ولرم و روغن را اضافه کنید، مخلوط کنید تا خمیر خوبی بدست بیاید.

خمیر را 10 دقیقه ورز دهید سپس کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود ( میتوانید داخل ماکروفر یا فر را چند دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس کاسه خمیر را در محیط گرم آن قرار دهید ).

پس از استراحت خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیرها را به نوبت به پهنای 20 سانتیمتر باز کنید  ( برای جلوگیری از خشک شدن خمیرها در طول کار روی خمیرها را با سلفون بپوشانید )، زمانی که خمیرها را پهن میکنید فر را با دمای 250 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

نان ها را روی سینی فر قرار دهید و در طبقه وسط بگذارید، صبر کنید تا نان ها پف کنند سپس به سرعت نان ها را از فر خارج کنید ( بیش از حد ماندن نان در فر آن را خشک میکند )؛ نان ها را پس از خروج از فر به سرعت میان پارچه بگذارید تا نرم باقی بماند ( پس از خروج از فر پف نان میخوابد ).

نکات
بهتر است داخل فر یک ظرف آب هم قرار دهید.

این نان بیشتر در کشورهای عربی و مدیترانه طبخ میشود.

نان پیتا بسیار مناسب جهت تهیه ساندویچ است چون داخل آن کاملا تو خالی است.

در صورت تمایل مقداری زعفران به خمیر اضافه کنید.

این خمیر را برای تهیه پیتزا هم میتوان مورد استفاده قرار داد.

میتوانید به جای بکینگ پودر از 1 قاشق چایخوری بهبود دهنده استفاده کنید.

برای اینکه همه نان ها خوب و یکدست پف کنند بهتر است به این صورت خمیر را پهن کنید: وردنه را در سمت راست خمیر قرار دهید و در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن بچرخانید و آنقدر اینکار را تکرار کنید تا خمیر کامل پهن شود. 1


نان پیتا، محبوب ترین نان لبنانی


مواد لاز
آرد گندم – 1/5 فنجان
شکر – 1 قاشق چای خوری
نمک – 1/2 قاشق چای خوری
آب ولرم – 1/2 فنجان
بکینگ پودر – 1/8 قاشق چای خوری
خمیر مایه – 1 قاشق چای خوری
روغن کنجد – 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

دستور پخت
آرد گندم را به همراه شکر، نمک، بکینگ پودر و خمیر مایه در کاسه ی بزرگی بریزید و ترکیب کنید، حالا آب ولرم و روغن کنجد را به آن ها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.

خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و درون کاسه ای تمیز بریزید، روی آن را با یک سلفون بپوشانید و بگذارید 1 ساعت در جای گرم بماند تا ور بیاید.

خمیر ور آمده را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید، روی تخته ی چوبی آرد بپاشید و خمیرها را به پهنای 20 سانتیمتر باز کنید. وردنه را در سمت راست خمیر قرار دهید و در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن بچرخانید و آنقدر اینکار را تکرار کنید تا خمیر کامل پهن شود.

فر را روشن کرده و دمای آن را بر روی 250 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

نان ها را روی سینی فر قرار دهید و در طبقه وسط بگذارید، صبر کنید تا نان ها پف کنند و حالا به سرعت نان ها را از فر خارج کنید (بیش از حد ماندن نان در فر آن را خشک می کند) و درون یک پارچه ی نخی تمیز بگذارید تا نرم بمانند. (پس از خروج از فر پف نان می خوابد)

نان پیتا را اغلب برای تهیه انواع غذا های مختلف مانند ساندویچ، پیتزا، سمبوسه، شاورما و چیپس استفاده می کنند. 2


نان پیتا به روش ترکیه ای


مواد لازم
آرد سفیدحدود ۴ لیوان
شیر½ لیوان
ماست½ لیوان
روغن مایع۲ قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم½ لیوان
شکر۱ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان پیتا به چند روش مختلف

دستور پخت
مرحله اول
ابتدا آب ولرم را به همراه شکر و خمیر مایه داخل یک ظرف مناسب مخلوط می کنیم و درب ظرف را می گذاریم، سپس به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا روی مواد حباب بزند و خمیر مایع پف کرده و عمل بیاید.

مرحله دوم
در این مرحله ماست را به همراه شیر، روغن مایع و نمک داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، در ادامه خمیر مایه عمل امده را اضافه می کنیم و در حدی که مواد  یکدست شوند مخلوط می کنیم.

مرحله سوم
حالا آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود، توجه داشته باشید که خمیر باید کمی چسبندگی داشته باشد و بیش از حد آرد اضافه نکنید که خمیر سفت و خشک شود.

مرحله چهارم
برای اینکه خمیر اذیت نکند ذستمان را کمی چرب می کنیم، سپس خمیر را به صورت گرد جمع می کنیم و داخل ظرفی که از قبل با روغن چرب کرده ایم قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند.

مرحله پنجم
پس از گذشت یک ساعت حجم خمیر ما تقریبا دو برابر می شود، حالا خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا هواگیری شود. حالا خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و چونه می گیریم.

مرحله ششم
حالا باید به چونه ها ۱۰ دقیقه استراحت دهیم، برای اینکه خمیر خشک نشود روی چونه ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم. پس از ۱۰ دقیقه چونه ها را به صورت گرد با وردنه روی کاغذ روغنی باز می کنیم و مجددا با پارچه رویشان را می پوشانیم تا ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.

مرحله هفتم
در حین اماده شدن خمیر فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود. پس از گذشت ۱۰ دقیقه لبه های کاغذ روغنی را می گیریم و به خمیرها را به سینی فر منتقل می کنیم. حالا سینی را در فر که کاملا گرم شده است قرار می دهیم.

مرحله هشتم
حدود ۱۰ تا ۱۵ زمان لازم است که نان ها به طور کامل بپزند. پس از اینکه پخت نان ها به پایان رسید آنها را از فر خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شوند. 3


پی نوشت:
1.www.tasvirezendegi.com
2.www.coca.ir
3.www.chishi.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط