از علت تا درمان سندروم تنیس البو

تنیس اِلبو یا آرنج تنیس بازان تاندونیت (تورم تاندون‌ها) است که باعث درد آرنج و بازو می‌شود و باعث بیماری تنیس البو می شود این تاندون‌ها نوارهایی از بافت محکم هستند که عضلات ساعد را به استخوان متصل می‌کنند....
يکشنبه، 12 ارديبهشت 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
از علت تا درمان سندروم تنیس البو

آرنج تنیس بازان

آرنج تنیس بازان (lateral epicondylitis) یک عارضه دردناک است که هنگام فشار آمدن بیش از حد به تاندون های آرنج بروز پیدا می کند. این فشار معمولاً در نتیجه انجام حرکات تکراری با دست ها و مچ دست اتفاق میفتد. علی رغم نام خاص این مشکل، تنها ورزشکاران تنیس باز دچار این عارضه نمی شوند.

تمام افرادی که به خاطر شغل یا شرایط زندگی خود بیش از حد با دست های خود کار می کنند در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. معمولاً مشاغلی مثل بناها، قصاب ها و نیروهای خدماتی که بیش از حد در طول روز با دست های خود کار می کنند، دچار آرنج تنیس بازان می شوند.

درد این عارضه ابتدا در محل اتصال تاندون های ساعد به قسمت بیرونی آرنج فرد بروز پیدا می کند. سپس با گذشت زمان ممکن است تمام قسمت های ساعد و مچ دست را نیز درگیر کند.

استراحت و مسکن های بدون نیاز به نسخه از جمله مواردی است که می تواند به بهبود علائم عارضه آرنج تنیس بازان کمک کند. اگر با وجود این شیوه های درمانی، علائم فرد بهبود نیافته و زندگی روزمره او با مشکل مواجه شود. پزشک ممکن است عمل جراحی را برای بهبود آرنج تنیس بازان توصیه کند.1
 

علل ایجاد آرنج تنیس‌بازان

عارضه‌ی تنیس البو ممکن است در اثر موارد زیر ایجاد شود:
 
استفاده‌ی بیش‌ازحد
حرکات مکرر مثل چرخاندن آرنج می‌توانند باعث ایجاد پارگی‌های کوچکی در تاندون‌ها شده و منجر به ضعف آن‌ها شوند. استفاده‌ی بیش‌ازحد ممکن است به شکل انجام طولانی‌مدت یک فعالیت و یا انجام شدید یک فعالیت باشد.
 
نحوه‌ی انجام فعالیت‌ها
برای مثال ممکن است فرد به هنگام استفاده از یک وسیله یا ابزار، آن را به شکل نادرستی در دست بگیرد.
 
وسایل نامناسب
برای مثال ممکن است فرد به هنگام ورزش کردن از وسایل فوق سنگین استفاده کرده و یا از وزنه‌هایی استفاده کند که سایز آن‌ها برای دست او نامناسب باشد.
 
حوادث ناگوار
برای مثال یک ضربه‌ی مستقیم به کنار آرنج (اپی کندیل جانبی) و یا زمین خوردن بر روی دست باز می‌تواند باعث ایجاد این عارضه شود.2

از علت تا درمان سندروم تنیس البو

عوامل خطر ابتلا به آرنج تنیس‌بازان

عوامل خطر برای تنیس البو عبارت‌اند از:

فعالیت‌هایی که شامل حرکات مکرر ساعد، مچ و انگشتان دست می‌شوند

روش نامناسب به هنگام انجام برخی فعالیت‌های خاص

استفاده از تجهیزات نامناسب به هنگام کار کردن، فعالیت‌های روزانه و ورزش کردن

سن: تنیس البو در افرادی که بین 40 تا 50 سال هستند بیشترین شیوع را دارد

سابقه‌ی آسیب به تاندون‌ها.2
 

علائم آرنج تنیس بازان

درد ناشی از عارضه آرنج تنیس بازان از جمله مواردی است که در ابتدا ممکن است ساعد و مچ دست فرد را درگیر کند.

درد و ضعف ناشی از این عارضه انجام موارد زیر را دشوارتر خواهد کرد:

باز کردن قفل در

در دست گرفتن فنجان چای

تکان دادن دست ها یا گرفتن یک وسیله با استفاده از دست.1
 

تشخیص آرنج تنیس‌بازان

پزشک شما معمولاً می‌تواند با گفتگو در مورد علائم، فعالیت‌های روزانه و آسیب‌های سابق، عارضه‌ی تنیس البو را تشخیص دهد. یک معاینه‌ی فیزیکی نیز انجام خواهد شد.

عکس‌برداری با اشعه‌ی ایکس می‌تواند موارد غیرطبیعی در ساختارهای استخوانی که ممکن است باعث آسیب به بافت‌های نرم (مثل عضلات و تاندون‌ها) شوند را نشان دهد ولی نمی‌توان به وسیله‌ی آن آسیب‌های بافت‌های نرم را با وضوح کامل مشاهده کرد.

اسکن MRI می‌تواند مشکلات مربوط به بافت‌های نرم مثل عضلات و تاندون‌ها را مشخص کند.

آرتروسکوپی به پزشک این توانایی را می‌دهد تا درون مفصل را مشاهده کند.

اسکن استخوان در موارد نادر انجام می‌شود. با استفاده از این روش می‌توان شکستگی‌های ناشی از فشار را مشاهده کرده و بیماری‌های خاصی مثل تومور و عفونت را تشخیص داد.2
 

درمان تنیس البو یا آرنج تنیس بازان

درمان تنیس البو می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
 
گذاشتن کیسه یخ (برای کاهش التهاب)
گذاشتن یخ روی آرنج درد و ورم را کم می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند این کار به مدت ۲ تا ۳ روز یا تا زمانی که درد از بین برود، هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار و هر بار به مدت۲۰ تا ۳۰ دقیقه، انجام شود.
 
بستن بریس
می‌توان از آرنج بند نواری برای محافظت از تاندون آسیب‌دیده در برابر کشیدگی بیشتر استفاده کرد.

از علت تا درمان سندروم تنیس البو
 
داروهای ضدالتهاب
می‌توان از داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین برای کاهش درد و ورم استفاده کرد. البته، این داروها می‌توانند باعث عوارضی مانند خونریزی و ایجاد زخم شوند. از آنجا که این داروها باعث تأخیر در بهبود می‌شوند، باید آن‌ها را گهگاه استفاده کرد، مگر آنکه پزشک دستور دیگری بدهد.
 
تزریق کورتیکواستروئیدها
تزریق استروئیدها یا داروهای مسکن موقتاً مقداری از درد و ورم اطراف مفصل را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده که تزریق استروئیدها در دراز مدت کمکی نمی‌کند.
 
پلاسمای غنی از پلاکت (پی‌آرپی)
روش پلاسمای غنی از پلاکت یکی از جدیدترین تکنیک‌های تزریقی برای رفع درد است که مشکلات و عارضه‌های زمینه‌ای را درمان می‌کند.

این روش به پلاکت‌های خود بدن اجازه می‌دهد به طور طبیعی درمان آرنج تنیس بازان (تنیس البو) را انجام دهند. این درمان علاوه بر رفع درد، بافت را هم التیام می‌دهد، که این می‌تواند منجر به بهبودی دائم آسیب‌دیدگی شود.
 
ازن تراپی
می‌توان گاز ازن را به هر بخشی از بدن که دچار درد و التهاب مزمن است تزریق کرد. همچنین می‌توان از تزریق گاز ازن برای درمان آرنج تنیس بازان و‌ نقاط ماشه‌ای مزمن موجود عضلات مختلف بدن استفاده کرد.

ازن به فعال شدن مکانیزم‌های طبیعی ترمیم و بهبود بدن کمک کرده و باعث بهبود و متعادل شدن فرایندهای طبیعی ضدپیری و مبارزه با بیماری‌ها می‌شود. ازن تراپی، یک درمان هومیوپاتیک کم قدرت است که محرک عملکردهای بیولوژیکی بوده و آن‌ها را پایدار می‌کند.
 
شاک ویو تراپی
در شاک ویو تراپی امواج صوتی با استفاده از یک دستگاه به آرنج ارسال می‌شوند. با استفاده از چنین دستگاهی یک سری امواج شوکی کم انرژی و پرانرژی را مستقیماً به آرنجتان می‌فرستند.‌ از شاک ویو تراپی، بسته به طول مدت دوام نتیجه درمان، شدت و تعداد امواج شوکی و تعداد و طول هر جلسه درمان، برای شرایط و شدت‌های مختلف عارضه استفاده می‌شود.
 
تحریک الکتریکی اعصاب از راه پوست
یک دستگاه تحریک الکتریکی اعصاب از راه پوست، یک سری پالس الکتریکی را از پوست عبور می‌دهد. این پالس‌ها سیگنال‌های درد موجود در بدن را کنترل کرده و باعث تسکین موقت یا دائم درد می‌شوند. آن‌ها می‌توانند عصب‌هایی که به طور غیرطبیعی تحریک و تهییج شده‌اند را کنترل کرده و باعث آزاد شدن اندورفین شوند.
 
درمان با ماساژ اصطکاکی
این نوع درمان کاملاً ناراحت کننده بوده و باعث می‌شود ساعد دست به مدت ۲-۳ روز شل و ضعیف شود، اما این نوع آسیب‌دیدگی تاندون را به شکل بسیار مؤثر و با سرعت درمان می‌کند.
 
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی برای کشش دادن عضلات و تقویت آن‌ها
 
تمرینات تقویتی
بعد از کاهش درد، ورم و التهاب، انجام تمرینات تقویتی روی عضلات مچ دستتان را شروع می‌شود. انجام تمرینات دامنه حرکتی خشکی را کاهش و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد. معمولاً  توصیه می‌شود این تمرینات سه تا پنج بار در روز انجام شوند.
 
تمرینات کششی
انجام حرکات کششی پیش از ورزش برای شل و انعطاف‌پذیر نگه‌داشتن عضلات بسیار مهم است. در اینجا تنها به انجام حرکت اکستنشن مچ دست نیاز می‌باشد، که یک حرکت کششی ساده است.

از علت تا درمان سندروم تنیس البو
 
جراحی
در اکثر موارد این درمان‌ها جواب می‌دهند. اما اگر آرنج تنیس بازان (تنیس البو) آنقدر شدید باشد که به ۲ تا ۴ ماه درمان محافظه‌کارانه جواب ندهد، به جراحی نیاز خواهد بود. در جراحی، معمولاً بخش تخریب شده تاندون برداشته شده و باقیمانده تاندون ترمیم می‌شود. حدود ۵۰% از مبتلایان به تنیس البو نهایتاً به جراحی نیاز پیدا می‌کنند. جراحی در ۸۵% تا ۹۰% از موارد جواب می‌دهد.3
 

جلوگیری از تنیس البو

بهترین راه برای پیشگیری از تنیس البو انجام تمرینات تقویتی و کششی برای عضلات دست است تا این عضلات قدرت و انعطاف‌پذیری کافی برای انجام فعالیت‌ها را داشته باشند.

حفظ تناسب‌ اندام کلی بدن

استفاده از تکنیک‌های مناسب برای انجام فعالیت‌های مختلف.

استفاده از ابزارها و تجهیزات متناسب با توانایی‌ها، اندازه‌ی بدن و قدرت بدنی فرد.

عدم استفاده‌ی بیش‌ازحد از دست و عدم انجام مکرر فعالیت‌هایی که می‌توانند باعث آسیب دیدن تاندون‌ها شوند.

تقویت عضلات دست، شانه‌ها و بالای کمر برای کمک به کاهش فشار از روی آرنج.

استفاده از بریس های مخصوص به هنگام انجام فعالیت‌هایی که نیاز به گرفتن اجسام و چرخاندن آن‌ها دارند.2

پینوشتها
1.www.pezeshket.com
2.www.ghasrclinic.ir
3.www.doctoryazdani.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط