دستور پخت شامی سبزی

شامی سبزی یکی از انواع کتلت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کوکوی سبزی دارد. البته شامی سبز و کوکو سبزی از نظر مواد متفاوت هستند و در این غذا علاوه بر سبزی و تخم مرغ از سیب زمینی و گوشت چرخ کرده هم استفاده می شود.
سه‌شنبه، 8 تير 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
دستور پخت شامی سبزی

مواد لازم شامی سبزی

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

سبزی شامی ۲ پیمانه

تخم مرغ ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

سیب زمینی ۱ عدد

روغن مایع به اندازه کافی

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

شامی سبزی در استان های شمالی کشور با سبزیجات محلی معطر تهیه می شود اما به دلیل اینکه یافتن این سبزیجات در تمام شهرهای کشور کار آسانی نیست ما از سبزی هایی ( تره، گشنیز و شنبلیله ) استفاده کردیم که در همه شهرها براحتی قابل دسترسی هستند.

دستور پخت شامی سبزی
 

طرز تهیه شامی سبزی

برای تهیه شامی سبزی ابتدا اشاره به این موضوع حائز اهمیت است که سبزی های این شامی تره،گشنیز و شنبلیه است که از قبل پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

پیاز و سیب زمینی را پوست می گیریم و آبکشی می کنیم و ریز رنده می کنیم وآب آن ها را کاملا می گیریم و با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم تا خوب یکدست شوند.

پس از ورز دادن گوشت با پیاز و سیب زمینی نمک،فلفل روی آن می پاشیم و تخم مرغ ها را ابتدا در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن روی مواد می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و سبزی شامی را که از قبل خرد کرده بودیم را می افزاییم و مواد را ورز می دهیم تا کاملا مایه شامی یکدستی داشته باشیم.

اگر مایه شما سفت بود می توانید کمی تخم مرغ به آن اضافه کنید و اگر شل بود آرد نخودچی یا نان خشک شده را پودر کنید و به مایه بیفزایید.

مایه شامی را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.

مایه را از یخچال خارج می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا به مرور زمان داغ شود و آن وقت مقداری از مایه را بر می داریم با کف دو دست گرد می کنیم و سپس تخت می کنیم و اطراف آن را مرتب می کنیم و با انگشت یک سوراخ وسط آن ایجاد می کنیم و در روغن داغ قرار می دهیم تا هم مغز پخت شود و هم سرخ شود اصلا حرارت را تغییر نمی دهیم.پس از سرخ شدن یک طرف شامی آن را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

همگی شامی ها را به این صورت سرخ می کنیم و به همراه نان یا پلو سرو می کنید. نوش جان 1

دستور پخت شامی سبزی
 

خواص سبزی های مورد استفاده در شامی سبزی

 
1. خواص تره
سبزی تره دارای خواص بی نظیر برای بدن میباشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
 
بهبود بینایی
تره منبع خوبی از لوتئین و زیگزانتین است. این ترکیبات برای بینایی سالم بسیار حیاتی هستند.

آنها با فیلتر کردن اشعه های مضر نور هنگام ورود به چشم شما، بافت های چشم شما را از اکسیداسیون مضر DNA و غشای سلولی محافظت می کنند.

مصرف تره در مقادیر کافی چشم شما را از بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن محافظت می کند.
 
کلسترول را تنظیم کنید
فیبر با تقویت حرکات آسان روده نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول دارد.

همچنین به بیرون ریختن کلسترول اضافی از بدن کمک کرده و تولید کلسترول موجود در کبد را کاهش می دهد.

تره دارای خواص ضد عفونی کننده ای است که به بدن در مبارزه با عفونت کمک می کند. بنابراین، آنها به کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL کمک می کنند. در اینجا یک پست خوب دیگر در مورد داروهای خانگی برای کاهش کلسترول وجود دارد.
 
به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند
تره منابع با ارزش آنتی اکسیدان ها مانند پلی فنول ها هستند. این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کنند، از پیری و بسیاری از بیماری های مزمن جلوگیری می کنند. مصرف 100 گرم تره تازه حدود 3 میلی گرم معادل اسید گالیک (GAE) را فراهم می کند.
 
سیستم عصبی
منیزیم ، فسفر و فولات از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز برای عملکرد سالم سیستم عصبی هستند. تره سرشار از این ویتامین ها و مواد معدنی به بهبود غلظت ، حافظه و توانایی مغز در پردازش اطلاعات کمک می کند. 2
 
2. خواص گشنیز
گشنیز خواصی نظیر:
 
زیبایی و سلامت پوست
برای زیبایی پوست می توانید مقداری پودر گشنیز را با جو مخلوط و برای صبحانه میل کنید، این امر باعث می شود تا خطر بیماری سرطان در بدن شما کاهش پیدا کند.

گشنیز باعث می شود تا آنتی اکسیدان های آزاد شده در بدن با رادیکال های مضر بدن مبارزه کند. اگر می خواهید پوست زیبایی داشته باشید گشنیز را در رژیم خود قرار دهید.
 
خواص ضد سرطانی
گشنیز یک سبزی ضد سرطان می باشد که برای سلامت بدن مفید است. آنتی اکسیدان های موجود در گشنیز دارای ویتامین سی، ای، اسید کافئیک، فرولیک، کامفرول می باشد که برای جلوگیری از سرطان مفید است. این سبزی باعث کاهش استرس در بدن می شود.
 
درمان و پیشگیری از اسهال
این سبزی معطر دارای روغن می باشد که باعث می شود تا عملکرد دستگاه گوارش بهبود پیدا کند، گشنیز دارای برنئول و لینالول می باشد که باعث می شود تا خواص ضدباکتری داشته باشد ، همین امر از تهوع جلوگیری کرده و مانع استفراغ می شود.
 
سم زدایی بدن
گشنیز به عنوان یک سبزی که دارای سم زدایی قوی می باشد شناخته می شود، این گیاه باعث سم زدایی جیوه و آلومینیوم در بدن می شود.

سم زدایی بدن باعث می شود تا از بیماری زوال عقل جلوگیری شود. 3
 
3. خواص شنبلیله
شنبلیله خواصی مانند:
 
تسکین درد قاعدگی
شنبلیله را می توان برای درمان دردهای قاعدگی به کار گرفت ، قاعدگی دارای نشانه های مختلف می باشد که یکی از آن ها گر گرفتی است.

دانه های شنبلیله باعث می شود تا دردهای ناشی از قاعدگی کاهش پیدا کند. همچنین بذر شنبلیله برای درمان سردرد و تهوع نیز مفید است.
 
درخشان تر کردن موهای سر
شنبلیله برای براق کردن مو نیز موثر است. شما می توانید برای این امر مقداری بذر شنبلیله را در آب بجوشانید و دانه های خیس شده را به شکل خمیر در آورده و بر روی موها و ساقه موهای خود بمالید. سپس می توانید موهای خود را آبکشی کنید.

تقویت مغز و افزایش حافظه
شنبلیله گیاهی است که برای تقویت مغز و حافظه موثر است ، این گیاه برای درمان بیماری پارکینسون و همچنین خطر ابتلا به آلزایمر بسیار مفید می باشد.

این گیاه باعث می شود تا پلاک های سیستم عصبی افزایش پیدا کند و باعث تقویت مغز شود.
 
رژیم لاغری و کاهش وزن
کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند بهتر است تخم شنبلیله را مصرف کنند. برای لاغر شدن می بایست مقداری تخم شنبلیله را خیس دهید و روز بعد ناشتا میل کنید.

همچنین فیبر موجود در این گیاه باعث می شود که شما احساس سیری کنید.

البته در برخی افراد به دلیل عطر و طعم عالی شنبلیله باعث افزایش اشتها می شود. 4

پی نوشت:
1.www.parsiday.com
2.www.limootop.com
3.www.chetor.com
4.www.imna.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط