مواد لازم در تهیه مربا گل محمدی
شکر: ۲ کیلوگل محمدی: ۱ کیلو
جوهر لیمو: یک قاشق چایخوری
گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
رنگ قرمز خوراکی: ۳ قطر
آب: به میزان لازم
روش پخت مربا
ابتدا گل های محمدی را به خوبی پاک و تمیز کنید برای پاک کردن گل محمدی گلبرگ ها را از کاسبرگ جدا کنید و اگر در درون گل حشره هایی وجود دارد آن ها را از درون گل خارج کنید. توجه داشته باشید که دانه های ریزی که در درون پرچم های گل قرار دارد را باید از گلبرگ ها جدا کنید.در مرحله اول ابتدا شکر و آب را در درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را بر روی شعله گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس جوهر لیمو و گلاب را به مخلوط شکر و آب اضافه کنید و اجازه دهید که شربت مربا بجوشد تا کمی غلیظ شود بعد از غلیظ شدن شربت مربا گل های محمدی را به قابلمه اضافه می کنیم سپس بر روی درب قابلمه یک دمکنی قرار می دهیم و شعله گاز را کم می کنیم تا مربا با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه پخته شود. در ۱۰ دقیقه آخر پت مربا رنگ خوراکی را به قابلمه اضافه کنید.
بعد از این که مربا به غلظت مناسب رسید قابلمه را به همراه دمکنی از شب تا صبح در گوشه ای قرار دهید و به مدت چند بار مربا را هم بزنید تا گل و شربت مربا به خوبی جذب هم شوند. بعد از مدت زمان ذکر شده مربا گل محمدی را در درون ظرف های شیشه ای درب دار بریزید و در درون یخچال نگهداری کنید.
آموزش تهیه مربای گل محمدی خشک
مواد لازم
گل محمدی خشک: یک و نیم پیمانهشکر: سه پیمانه
جوهر لیمو: نصف قاشق چای خوری
آب: سه پیمانه
رنگ قرمز مجاز خوراکی: در صورت تمایل چند قطره
نحوه تهیه
در روش تهیه مربای گل محمدی خشک ابتدا دو لیوان آب و شکر را بر روی حرارت قرار دهید سپس جوهر لیمو را در دو قاشق سوپ خوری آب حل کرده و به قابلمه بیفزایید و اجازه دهید بجوشد تا قوام پیدا کند.حال گل محمدی های خشک شده را داخل تابه ریخته و بر روی حرارت خیلی کم به مدت پنج دقیقه آن ها را تفت دهید سپس داخل ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید سرد شود.
بعد از سرد با کمک دست آن را خرد کنید تا گلبرگ ها ریزتر شوند سپس یک لیوان از آب باقی مانده را بجوشانید و بر روی گل ها بریزید و درب ظرف را به مدت چهل و پنج دقیقه بگذارید.
در این مرحله از نحوه تهیه مربا کل محمدی خشک بعد از اینکه شربت به غلظت مورد نظرتان رسید گل های خیس خورده را داخل شربت ریخته و به آن چند قطره رنگ خوراکی قرمز اضافه کنید( در صورت تمایل)
در مرحله آخر اجازه دهید مربا به مدت چهل و پنج دقیقه دیگر بر روی حرارت کم بماند سپس حرارت را خاموش کنید و بر روی آن یک دم کنی قرار دهید و بعد از سرد شدن داخل ظرف مورد نظر ریخته و در یخچال بگذارید.
نکته
به منظور متوجه شدن قوام شربت یک قاشق از آن را بردارید و اجازه دهید کاملا سرد شود سپس قاشق را کج کنید باید شربت سریع روان نشود و تا حدی غلظت داشته باشد. 1دلایل شکرک زدن مربا
بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید.
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.جلوگیری از شکرک زدن
یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از:در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.
برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
از بین بردن شکرک مربا
اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید.در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد.
شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2
خواص گل محمدی
پیشگیری از سرطان
چای گل محمدی سرشار از آنتوسیانینها است که از جهش ژنتیکی جلوگیری میکند. همچنین آنتی اکسیدانها، کاتچینها و پلی فنلهای موجود در آن از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان را کاهش میدهد.علاوه بر این چای گل محمدی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی که دارد میتواند بدون اینکه به سلولهای سالم آسیب وارد کند، سلولهای سرطانی را از بین ببرد.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
دمنوش گل محمدی یکی از نوشیدنیهای مفید برای معده و گوارش شناخته شده است، زیرا با افزایش تولید صفرا به هضم بهتر چربیها کمک میکند، باعث رشد باکتریهای مفید روده میشود و به عنوان درمان خانگی موثر برای درمان یبوست به شمار میرود. گل محمدی از دیرباز برای درمان اسهال، گرفتگیهای معده و نفخ مورد استفاده قرار گرفته است.درمان استرس و اضطراب
چای گل محمدی به کاهش استرس و اضطراب و بهبود علائم افسردگی کمک میکند. اگر این چای به طور منظم مصرف شود مشکلاتی مانند بیخوابی و خستگی را بهبود میبخشد.نوشیدن دمنوش گل محمدی قبل از خواب باعث میشود هورمونهای بدن فرد تنظیم شود؛ بنابراین فرد میتواند خوابی راحت را تجربه کند.
علاوه بر این عطر گل محمدی نیز برای آرامسازی ذهن و بدن بسیار مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن
مصرف دمنوش گل محمدی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ بنابراین فرد از ابتلا به بیماریهایی مانند سرماخوردگی، گلودرد، و انفلوآنزا در امان میماند.ویتامین C موجود در این گیاه با عفونت مقابله میکند، به درمان و تسکین گلودرد کمک میکند، باعث دفع خلط سینه و گلو میشود و به بهبود بیماریهای تنفسی بسیار کمک میکند. 3
پی نوشت:
1.www.iarga-mag.com
2.www.inamnak.com
3.www.imna.ir