تكنيك هاي تنفسي براي زايمان
نفس كشيدن و نفسنفس زدن
هم? اين موارد واكنشهاي يكساني هستند كه بدن انسان به موقعيتهاي استرسزا يا ترسناك نشان ميدهد. اين موارد طبيعي هستند، اما بدن نميتواند براي مدت طولاني به اين وضعيت ادامه دهد و به سرعت انرژي خود را از دست ميدهد. در زايمان هدف شما آن است كه انرژي خود را تا حد امكان حفظ كنيد. همچنين ميخواهيد مقادير زيادي اكسيژن را به نوزاد خود برسانيد تا به او كمك كنيد كه بتواند فشار و استرس تولد را تحمل كند. تنفس در حال ترس و اضطراب به شكل نفس نفس زدن، ميزان اكسيژن قابل جذب را به شدت كاهش ميدهد، حال آنكه در طي زايمان شما و نوزادتان به شدت به اكسيژن نياز داريد.
الگوهاي تنفس براي زايمان
دقت كنيد كه تنفستان چقدر منظم است. هوا را به درون ريههاي خود ميكشيد، سپس يك توقف كوتاه داريد تا اينكه نهايتاً بازدم را بيرون بدهيد. طول مدت و عمق دمهاي شما با بازدمهايتان يكسان است. پس از هر بازدم يك توقف كوتاه ديگر داريد تا اينكه ريههاي شما دَم بعدي را به درون خود بكشند.
در زايمان ميخواهيد و بايد تنفس خود را منظم نگه داريد. اجازه ندهيد "دَم" از "بازدم" طولانيتر شود. اگر هم مدت زمان دم و بازدم متفاوت باشند، بازدم بايد طولانيتر از دَم باشد. هنگامي كه انقباضهاي بسيار شديد داريد تنفس شما ناچار سطحيتر ميشود. اين مسئله تا زماني كه تنفس شما آنقدر سريع نشود كه به شكل نفسنفس زدن مضطربانه درآيد ايرادي ندارد.
تكنيكهاي ساده تنفس
• يا ميتوانيد نفس كشيدن شمرده را امتحان كنيد. هنگامي كه دَم را به درون ريههاي خود فرو ميبريد آرام تا سه يا چهار (يا هر عددي كه به نظرتان ميرسد براي شما مناسب است) بشماريد؛ و هنگامي كه بازدم را بيرون ميدهيد باز هم تا سه يا چهار بشماريد. البته ممكن است به اين نتيجه برسيد كه بهتر است در زمان "دَم" تا سه و در زمان "بازدم" تا چهار بشماريد.
• سعي كنيد "دَم" را از بيني فرو دهيد و "بازدم" را از دهان بيرون كنيد. هنگامي كه بازدم را بيرون ميدهيد دهان خود را بسيار نرم بگيريد. به خاطر داشته باشيد: "دم" از طريق بيني و "بازدم" از طريق دهان. همچنين بسياري از خانمها احساس ميكنند كه بهتر است بازدم را صدادار بيرون بدهند: با "اوهههه" يا "آهههه". ما بين انقباضها كمي آب مزمزه كنيد تا دهان شما را مرطوب نگه دارد.
پشتيباني و كمك به تنفس
نفس كشيدن و فشار دادن و بيرون راندن كودك
شايد بهتر باشد هنگامي كه احساس ميكنيد انقباض بعدي در حال آغاز است يك نفس عميق بكشيد و سپس در حالي كه كودك را فشار ميدهيد نفس خود را به آرامي بيرون بدهيد يا بدميد. اين كار از آسيب رسيدن به حلق شما جلوگيري ميكند، تضمين ميكند كه نفس كشيدن شما به درستي و سلامت انجام ميشود و منجر به فشاري موثر و مفيد به كودك خواهد شد. اگر از اپيدورال استفاده كردهايد و متوجه نميشويد كه چه زماني بايد كودك را فشار بدهيد هنگامي كه ماما به شما ميگويد يك انقباض در حال شروع شدن است يك نفس عميق بكشيد و سپس در حالي كه نفس خود را بيرون ميدهيد ذهن خود را روي كودك متمركز كرده و فشار بدهيد.
گاهي اوقات به خانمها گفته ميشود كه نفس خود را حبس كرده و تا حداكثر زماني كه ممكن است فشار بدهند. اين ايده خوبي نيست. با اين كار خود و كودكتان را از اكسيژن محروم ميكنيد و انرژيتان را هم به سرعت از دست ميدهيد. در هر انقباض هر چند بار كه احساس ميكنيد مناسب است كودك خود را فشار دهيد. معمولا چهار يا پنج بار فشار دادن در هر انقباض مناسب است.
نفس كشيدن و فشار ندادن
منبع:http://ninisite.com