تجارت در بستر اينترنت

برخلاف تصور، راه اندازي وب سايت ساده ترين بخش ورود شما به دنياي مجازي مي باشد. در واقع کار اصلي که همان توسعه و نگهداري است توسط شما انجام مي شود. وب سايتي که به روز نباشد و براساس نياز مشتريانتان توسعه نيابد، نه تنها هيچ فايدهاي براي شما ندارد بلکه مضر هم خواهد بود. مضر ازآن جهت که ممکن است
شنبه، 6 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تجارت در بستر اينترنت

تجارت در بستر اينترنت
تجارت در بستر اينترنت


 

نويسنده:حميد سيد قريشي




 

طراحي سايت اول راه است
 

برخلاف تصور، راه اندازي وب سايت ساده ترين بخش ورود شما به دنياي مجازي مي باشد. در واقع کار اصلي که همان توسعه و نگهداري است توسط شما انجام مي شود. وب سايتي که به روز نباشد و براساس نياز مشتريانتان توسعه نيابد، نه تنها هيچ فايدهاي براي شما ندارد بلکه مضر هم خواهد بود. مضر ازآن جهت که ممکن است اعتبار شرکت شما را زير سوال ببرد. تصور کنيد يکي از مشتريان از طريق وب سايت با شرکت شما آشنا شده و مي خواهد محصول مورد نظر را به صورت اينترنتي سفارش دهد اما بعد از گذشت چند روز نه پيغامي دريافت مي کند و نه محصولي. بايد توجه داشت وقتي مشتري با چنين رفتاري روبرو مي گردد، بسيار بعيد به نظر مي رسد حاضر باشد به صورت فيزيکي نيز از اين فروشگاه خريد کند. چون در اين ميان اعتماد مشتري نسبت به شما سلب شده است .حال اگر افراد مختلف با همين روش اقدام به خريد کنند تصور کنيد چه ضربه مهلکي به اعتبار شرکت و فروشگاه شما وارد خواهد شد.اما راه حل چيست؟
براي اينکه شما بتوانيد يک وب سايت به روز و فعال داشته باشيد، بايد محيط آن را دايناميک و يا به عبارتي پويا نگه داريد. منظور از پويايي، دارا بودن يک پنل مديريتي بر روي سايت است که شما بوسيله آن بتوانيد بخش هاي مختلف سايت را مديريت و مطالب و محصولات آن را کم و زياد کنيد. شما بوسيله اين پنلي که در اختيار داريد مي توانيد اخبار، اطلاعات و محصولات سايت خود را اضافه يا محصولات قديمي را از سايت حذف کنيد.

هر روز خبر داشته باشيد!
 

يکي از ملاک هاي به روز بودن وب سايت هاي اينترنتي، فعال بودن بخش اخبار سايت است ،شايد به روز بودن اخبار سايت به نظر مهم نرسد اما اگر بخش اخبار فعال و به روزي داشته باشيد مشتريان و ببيندگان وب سايت شما احساس اعتماد بيشتري پيدا خواهند کرد. زيرا لااقل مطمئن مي شوند که اين سايت هر روز به روزرساني مي شود و يک وب سايت رها شده نيست.

مشتري مداري رمز موفقيت
 

يکي ديگر از راهکارهاي جلب اعتماد مشتريان در محيط مجازي، پيگيري سريع مطالبات مشتريان است. اگر کاربري پيغامي براي شما گذاشته است، به سرعت به آن پاسخ دهيد و يا اگر سفارشي داده سريعاً آن را پيگيري کنيد تا محصول در زمان مناسب وبدون تأخير به دست سفارش دهنده برسد. هرچقدر در اين مورد بتوانيد سرعت عمل داشته باشيد، مي توانيد مشتريان خود را حفظ کنيد. اما اگر سفارش يکي از مشتريان ديرتر به دستش برسد، شايد براي بار دوم رغبتي براي خريد از شما نداشته باشد.
يکي از نکات مهم ديگري که مي تواند درجلب اعتماد مشتريان بسيار موثر باشد، ايجاد بخشي به نام پشتيباني آنلاين است که هرزماني کاربر در سايت با سوالي يا مشکلي برخورد کرد، بتواند با مسئول سايت به صورت مستقيم وآنلاين به صورت متني صحبت کند. فايده راه اندازي اين سيستم اين است که مشتري احساس خواهد کرد هر زمان با مشکلي برخورد کرد مي تواند از شما کمک بخواهد و خريد مطمئني داشته باشد.

سادگي را فراموش نکنيد!
 

در راه اندازي وب سايت خود هميشه ساده بودن محيط کار را درنظر بگيريد.هميشه به ياد داشته باشيد مشتريان ممکن است از اقشار گوناگون باشند و همه الزاماً سواد استفاده زياد از اينترنت ندارند. بنابراين کار با بخش هاي مختلف سايت بايد به قدري ساده و بي دردسر باشد که هرکسي به راحتي بتواند از آن استفاده کند. بطور مثال براي راه اندازي بخش پشتيباني آنلاين بايد در نظر داشت از سيستمي استفاده شود که کاربر نياز به نصب نرم افزار جانبي براي استفاده از آن را نداشته باشد و يا در بخش عضويت فقط اطلاعات ضروري از مشتري خواسته شود و فرم عضويت کوتاه و مختصر باشد. هميشه اين نکته را بايد به ياد داشت که نصب نرم افزار جانبي براي استفاده از وب سايت و يا فرم هاي طولاني عضويت مشتريانتان را از شما دور خواهد کرد.
منبع:نشريه دنياي کامپيوتر و ارتباطات شماره 83



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط