آرتروز و 7 توصيه غذايي

تغذيه صحيح که همه متخصصان از آن صحبت مي‌کنند بار خيلي از بيماري‌ها را کم مي‌کند و موجب سلامت و طول عمر مي‌شود. تمام تلاش علماي بهداشت و سلامت اين است که مردم سالم پير شوند و کمتر رنج بيماري ببينند.
سه‌شنبه، 28 دی 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آرتروز و 7 توصيه غذايي

آرتروز و 7 توصيه غذايي
آرتروز و 7 توصيه غذايي


 

نويسنده:دکتر ربابه شيخ‌الاسلام*




 
تغذيه صحيح که همه متخصصان از آن صحبت مي‌کنند بار خيلي از بيماري‌ها را کم مي‌کند و موجب سلامت و طول عمر مي‌شود. تمام تلاش علماي بهداشت و سلامت اين است که مردم سالم پير شوند و کمتر رنج بيماري ببينند.
اين بار مي‌خواهيم از نقش پيشگيري كننده تغذيه بر بيماري آرتروز با شما بگوييم، عمل به توصيه‌هاي زير نقش به سزايي در کاهش احتمال بروز اين بيماري دارد:
وزن خود را كنترل كنيد. خيلي مهم است که وزن ما متعادل باشد، هرچه بدن سنگين‌تر شود فشار بر روي مفصل زانو بيشتر مي‌شود. اگر نمي‌دانيد وزن مطلوب تان را چگونه محاسبه کنيد يک راه ساده پيشنهاد مي‌کنم: قد خود را به سانتي‌متر اندازه بگيريد و عدد 100 را از آن کم کنيد وزن ايده‌آل شما عددي است که به دست مي‌آيد . البته روش دقيقي نيست ولي بهتر از اين است که شما ندانيد در چه وضعيتي هستيد.
نوشيدن آب را فراموش نکنيد. روزانه حداقل 6 تا 8 ليوان آب بنوشيد.
اسيد چرب امگا3 وغذاهاي حاوي اين اسيد چرب که در ماهي سالمون، تن، ساردين، ماهي آزاد و همچنين دانه‌هاي روغني مثل کلزا يا کانولا، سويا و روغن بزرک وجود دارد، بسيار مفيد هستند. حداقل هفته‌اي دوبار ماهي بخوريد و يا از کپسول‌هاي امگا3 که آن را از محل معتبر مثل داروخانه خريده‌ايد و به آن اطمينان داريد، مصرف کنيد.
از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه بيشتر استفاده کنيد. هميشه غذاهاي طبيعي، سلامت‌بخش هستند و غذاهايي که در صنعت تهيه مي‌شوند به دليل مواد شيميايي و نگه‌دارنده‌ها مي‌توانند مضر باشند. به علاوه املاح و مواد آنتي اکسيدان موجود در آنها به سيستم ايمني شما کمک مي‌کنند.
در مورد بعضي از مواد غذايي که ادعا مي‌شود براي آرتروز مفيدند، دقت کنيد که اولا همه مردم مثل هم نيستند؛ ممکن است فردي در جريان معالجه غذايي را مصرف کرده و بهبود سريع‌تري داشته و باز ممکن است اين غذا براي ديگري آن اثر را نداشته باشد. شما از تاثير دارونماها در بعضي از تحقيقات مطلع هستيد، بنابراين نمي‌شود به اين شايعات اطمينان داشت.
بعضي از غذاها به دليل اگزالات توصيه نمي‌شوند؛ مثل ريواس، زغال اخته، آلو، کنگر، اسفناج. خانواده ديگر سبزي‌ها نظير گوجه فرنگي، بادمجان، سيب زميني، فلفل هم براي تعدادي از بيماران اثرات نامطلوب داشته است. لبنيات چرب، کليه چربي‌هاي حيواني، مغزها و آجيل‌ها، دانه‌هاي روغني، کره حاصل از دانه‌ها نيز توصيه نمي‌شوند چون اين مواد به دليل انرژي بالا موجب اضافه وزن مي‌شوند.
موادي که از جذب کلسيم جلوگيري مي‌کنند، بايد خيلي کم و با احتياط مصرف شوند. نمک، گوشت قرمز، قهوه، شيريني زياد و شکر سفيد نيز از اين دسته‌اند.

پي نوشت ها :
 

* متخصص بهداشت عمومي و اپيدميولوژي تغذيه

منبع:http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط