نکاتي در مورد رهايي از فشارهاي رواني روزمره

بعد از يک روز کاري سخت، در حال رانندگي به سوي خانه هستيد. در مغازه هاي مسير شما، تبليغاتي با رنگ هاي مختلف ، از جديدترين نوع محصولات به چشم مي خورد، که اکثر آن ها را با نوع و شکل متفاوت تري احتمالاً قبلاً...
يکشنبه، 17 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتي در مورد رهايي از فشارهاي رواني روزمره

 نکاتي در مورد رهايي از فشارهاي رواني روزمره
نکاتي در مورد رهايي از فشارهاي رواني روزمره


 

ترجمه: شيدا فروغي




 
بعد از يک روز کاري سخت، در حال رانندگي به سوي خانه هستيد. در مغازه هاي مسير شما، تبليغاتي با رنگ هاي مختلف ، از جديدترين نوع محصولات به چشم مي خورد، که اکثر آن ها را با نوع و شکل متفاوت تري احتمالاً قبلاً تهيه نموده ايد.
در محل کارتان، مرتب تلفن زنگ مي خورد، زنگ تلفن همراه شما و همکاران تان با ريتم هاي مختلف به صدا در مي آيد. از طرفي دستگاه پيام گير با سر و صدا به شما اعلام مي کند که پيام و ايميل جديد آمده است. بيرون محل کارتان هم کارگران ساختماني مشغولي کندن آسفالت ها ، جدول ها و غيره هستند. صداي بوق اتومبيل ها و دزدگيرها و موارد مشابه، همگي به طور غير مستقيم وارد مغز شما مي شوند.
به عقيده دکتر«ديويد لوييس»، روانشناس، ميليون قطعه ي اطلاعاتي در هر ثانيه به مغز مي رسد، ولي مغز ما تنها يازده عدد از آن اطلاعات را مي توان، آناليز کند. با توجه به بمباران اطلاعات و آمارهاي بررسي شده، تمام اين موارد، هشداري بر عليه سلامتي شماست. اين مسئله، نشان گر حد و مرزي است که مغز در زمان هاي مختلف در مورد تصميم گيري و خلاقيت و توانايي از خود نشان مي دهد. دريافت اطلاعات بيش از حد، باعث افزايش خطر بيماري هاي رواني، IBS، سردردهاي عصبي و حتي حمله ي قلبي مي شود. افزايش فشارهاي رواني و محدوديت هاي زمان و افکار متفاوت به طور هم زمان، مي تواند دست به دست هم داده و محرکي اضافي باشند براي عوامل بيماري زاي ذکر شده. چنين محرک هاي خارج از تحمل، اين روزها بسيار شايع است. به همين دليل، شيوع بيماري هاي عصبي و قلبي روزافزون شده است. حال به نکاتي مي پردازيم تا اين فشارها را کمي قابل تحمل تر نماييم:

محدود نمودن دريافت تبليغات تجاري و بازرگاني
 

به گفته ي دکتر لوييس، تبليغ کنندگان کالاهاي تجاري، موجب مي شوند تا شما فکر کنيد، هر چه تبليغ مي شود مهم و ضروري است. در حالي که شما به آن چه مورد نيازتان است احتياج داريد نه بيشتر. براي رهايي از موارد تبليغاتي، ابتدا فکر کنيد که آيا کالاي تبليغ شده به دردتان مي خورد؟ براي سلامتي شما مفيد است؟ و اصلاً اين کالا فقط براي ترغيب افرادي مانند شماست تا خريد کنيد و يا مزاياي جانبي هم دارد؟
براي خريد کردن زمان مشخصي را تعيين کنيد، اگر نياز به زمان بيشتري داريد، اين فرصت را به خودتان بدهيد تا در مورد خريد وسايل مورد نيازتان بيش تر فکر کنيد. در مورد خريد کردن، براي خودتان محدوديت هايي را قائل شويد. به فرض بگوييد 5-3 فروشگاه را سر مي زنم و جنس مورد نظر را فقط در همان فروشگاه ها تهيه مي کنم.

از سر و صداي محيط اطراف دور شويد(صداهاي مصنوعي)
 

شما احتمالاً در محيط کار يا منزل روزانه با سر و صداهاي مختلفي سر و کار داريد. سر و صداهاي صنعتي ، دستگاه کپي، بوق اتومبيل ها و... تحقيقات نشان مي دهد که اين صداها موجب افزايش سطح هورمون هاي استرس مي شوند. بنابراين به خودتان کمي استراحت بدهيد. چگونه؟ با رفتن به دامان طبيعت. جايي که از سر و صداهاي مصنوعي و نورهاي محرک چشم، خبري نباشد. صداي پرندگان، صداي رود و امواج دريا، باعث آرامش مي شوند. از طرفي ديدن مناظر طبيعي و زيبايي هاي متفاوت آن، بسيار چشم نواز است و شما را براي مدتي از آن زندگي پر مشغله ي شهري رها مي کند و باعث مي شود انرژي مثبت يافته، با نشاط شويد.

تمرين هاي تمرکزي و مراقب هاي را حتماً انجام دهيد.(يوگا، تاي چي و...)
 

حتماً در جريان جديدترين اطلاعات قرار گيريد. از لپتاپ هاي مدرن گرفته تا تلفن هاي همراه، سيلي از اطلاعات را روزانه به سوي شما سرازير مي کنند. بنا به تحقيقات دکتر لوييس، 80 درصد کارمندان ادارات حداقل هفته اي يک بار با اطلاعات زيادي که برايشان ارسال مي شود، مواجه هستند ولي فرصت کافي براي حل و فصل آنها را ندارند.
در اين مورد بايد آن ها، ابتدا اطلاعات دريافتي را بر اساس اهميت آن ها مرتب کنند و موارد اضافي را حتماً حذف نمايند تا کارهايشان نظم پيدا کند و کمتر دچار نگراني و مشغله شوند؛ و بعد سر فرصت به بررسي آن ها بپردازند. تلفن همراه را هم هفته اي يک بار بررسي کنيد و موارد اضافي را در آن حذف کنيد.
تا حد امکان از مواد غذايي طبيعي استفاده کنيد و تا حد امکان خود را به طبيعت نزديک نماييد تا هميشه سالم و تندرست بمانيد.(در ضمن از پرخوري هم اجتناب کنيد.)
منبع:نشريه ي پيام زن، شماره 216.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط